Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AT&T scoort met videostreamingdienst HBO Max

AT&T scoort met videostreamingdienst HBO Max

DALLAS (ANP/BLOOMBERG) - Telecom- en entertainmentconcern AT&T heeft met zijn videostreamingdienst HBO Max en betaalzender HBO 47 miljoen abonnees in de Verenigde Staten. Dat zijn er een kleine 3 miljoen meer dan aan het einde van het eerste kwartaal. Wereldwijd hebben de zenders en streamingdienst van HBO, die de strijd aan moet gaan met bijvoorbeeld Disney, Netflix en Amazon, 67,5 miljoen gebruikers en AT&T verwacht dat dit er eind dit jaar tot wel 73 miljoen kunnen zijn.

Losse cijfers voor HBO Max geeft AT&T niet, waardoor de cijfers moeilijk te vergelijken zijn. Maar veel consumenten zijn eerder geneigd om een abonnement op een streamingdienst te nemen dan een betaalzender. Daarmee wordt HBO Max als belangrijk voor de toekomst van het concern gezien.

Met die nieuwe abonnees moeten de kosten voor de dure entertainmentproducties worden terugverdiend. HBO is onder meer bekend van series al Succession en Mare of Easttown. Het aantal klanten van gewone tv-diensten van AT&T nam opnieuw af. AT&T heeft daarom tv-dienst DirectTV in een samenwerkingsverband met investeerder TPG ondergebracht. Zijn entertainmenttak Time Warner, waar ook HBO onder valt, gaat samen met Discovery, het moederbedrijf van onder meer Discovery Channel, TLC en Eurosport.

Klanten voor mobiele telefonie wist AT&T aan te trekken dankzij scherpe aanbiedingen met gratis telefoons. Door die klanten langere tijd aan zich te binden voor lucratieve 5G-diensten moet dat worden goedgemaakt. Het concern is bovendien veel geld kwijt aan de uitbreiding van zijn 5G-netwerk in de VS.

Meer uit Financieel

Nederlanders flink bezorgder over financiële situatie

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders zijn het afgelopen jaar flink bezorgder geworden over hun financiën. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat de zorgen voor het eerst sinds 2013 zag toenemen. Vooral de zorgen onder jongeren en alleenstaande ouders zijn relatief groot.

29 minuten geleden
Techbedrijven verliezen op Wall Street na renteverhoging Canada

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven zijn woensdag overwegend lager geëindigd op de aandelenbeurzen van New York. Een onverwachte renteverhoging in Canada voedde de vrees dat ook de Amerikaanse centrale bank nog niet klaar is met het verhogen van de leenkosten, wat met name in de techsector voor verliezen leidt.

1 uur geleden
FNV en CNV blazen staking bij bakkers af na nieuw loonbod

UTRECHT (ANP) - Vakbonden FNV en CNV hebben stakingen bij drie industriële bakkerijen afgeblazen. Medewerkers van Bakkerij Borgesius en Dutch Bakery zouden het werk vanaf donderdagochtend 48 uur lang neerleggen om hun eisen kracht bij te zetten voor meer loon. Werkgevers in de branche boden vlak voor die acties 16 procent meer loon en de vakbonden zijn daar tevreden mee. Leden van de FNV en CNV kunnen zich nu uitspreken over dat bod.

2 uur geleden
Jonge exploitant nachttrein wil 3 miljoen euro van particulieren

UTRECHT (ANP) - De jonge spoorwegmaatschappij European Sleeper vraagt particuliere investeerders om nog eens 3 miljoen euro. Het in 2021 opgerichte bedrijf wil daarmee verder groeien, onder andere door meer bestemmingen aan te doen. Sinds mei rijdt European Sleeper drie keer per week met een nachttrein tussen Brussel, Amsterdam en Berlijn. Vanaf 2025 moet daar ook een treinverbinding met Barcelona bij komen.

3 uur geleden
Chipbedrijf Besi grote verliezer op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Chiptoeleverancier Besi is woensdag onderaan geëindigd in de AEX, de belangrijkste graadmeter van de aandelenbeurs in Amsterdam. Beleggers reageerden overwegend teleurgesteld op de strategische update die het bedrijf gaf. De algehele stemming op de handelsvloeren was terughoudend, na nieuwe cijfers over de Chinese export en een onverwachte renteverhoging door de centrale bank van Canada.

6 uur geleden
Topman: Air France-KLM neemt gezondheid planeet erg serieus

PARIJS (ANP) - De topman van Air France-KLM, Ben Smith, benadrukte tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering dat de luchtvaartgroep de gezondheid van de planeet erg serieus neemt. Daarmee gaf hij antwoord op vragen over de verduurzamingsplannen van Air France-KLM, waar verschillende aandeelhouders vraagtekens bij zetten.

7 uur geleden
Europese Commissie doet inval bij kunstgrasbedrijf TenCate

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft een inval gedaan bij kunstgrasproducent TenCate Grass uit Nijverdal. Dat laat topman Michael Vogel van het bedrijf weten aan het ANP. Het onaangekondigde bezoek maakt deel uit van een breder onderzoek naar mogelijke kartelvorming door producenten van kunstgras voor sportvelden. Daarvoor zijn in verscheidene lidstaten van de Europese Unie invallen gedaan.

8 uur geleden