Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AT&T en Discovery trekken aandacht op lager Wall Street

AT&T en Discovery trekken aandacht op lager Wall Street

NEW YORK (ANP) - Telecom- en mediaconcern AT&T en mediabedrijf Discovery trekken maandag veel aandacht op de beurzen in New York. AT&T splits de mediatak, het voormalige TimeWarner, af en die fuseert direct met Discovery. Daardoor komen zenders als CNN, Discovery, TLC, HBO en Eurosport onder een bedrijf terecht, net als filmstudio Warner Bros. Beide bedrijven stegen op de beurs, terwijl de beurzen zelf in het rood openden.

De grote beursgraadmeters stonden na enkele minuten in de min. Beleggers waren minder positief dan eind vorige week toen er fors herstel was. Onder meer minder sterk dan verwachte cijfers over de Chinese winkelverkopen drukten het sentiment. Verder kijken beleggers vooruit naar de publicatie van de Fed-notulen later deze week. Daaruit kan iets meer duidelijk worden over hoe de beleidsmakers van de centrale bank denken over inflatie en een eventuele renteverhoging.

De Dow-Jonesindex ging in de eerste handelsminuten 0,4 procent omlaag naar 34.251 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,1 procent tot 4170 punten en techbeurs Nasdaq verloor 0,6 procent tot 13.339 punten.

AT&T

AT&T krijgt 43 miljard dollar van het nieuwe bedrijf en 71 procent van de aandelen daarvan. Die gaat het telecomconcern verdelen onder zijn eigen aandeelhouders. Discovery krijgt 29 procent van het fusiebedrijf in handen. AT&T werd ruim 4 procent hoger gezet, Discovery kreeg er bijna 5 procent bij.

Apple (min 0,8 procent) kondigde aan dat gebruikers van zijn muziekstreamingdienst Apple Music vanaf volgende maand muziek met een hogere kwaliteit kunnen luisteren zonder daarvoor extra te hoeven betalen. Ook Amazon (plus 1,7 procent) roerde zich in die markt door zijn duurste streamingabonnement goedkoper te maken.

Carnival

Cruisemaatschappij Carnival wist eveneens de aandacht op zich gericht. Het concern wil deze zomer weer cruises gaan aanbieden vanuit havens in Europa en het Caribisch gebied. Beleggers werden niet heel enthousiast. Het aandeel zakte 0,6 procent.

De euro was 1,2147 dollar waard, tegen 1,2132 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder op 65,75 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent meer op 69,09 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Bitcoin koerst af op grootste maandwinst sinds oktober 2021

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De bitcoin koerst in februari af op de grootste prijsstijging in een maand tijd sinds oktober 2021. De waarde van de grootste cryptomunt ter wereld is deze maand met bijna 40 procent gestegen en staat op het hoogste niveau sinds eind 2021. In dat jaar schoot de koers van de bitcoin omhoog doordat veel mensen tijdens de coronapandemie cryptomunten begonnen te kopen.

21 minuten geleden
PAS-melders volgens LTO niet geholpen met uitstel

DEN HAAG (ANP) - LTO Nederland, de ondernemersorganisatie voor boeren en tuinders, is niet gerustgesteld door de uitspraak van de Raad van State dat provincies voorlopig niet hoeven op te treden tegen zogenoemde PAS-melders. De onzekerheid voor deze bedrijven is daarmee nog steeds niet weggenomen, reageert LTO.

39 minuten geleden
Zuckerberg sprak met Japanse premier over risico's AI

TOKIO (ANP/AFP) - Topman Mark Zuckerberg van Facebook-moederbedrijf Meta Platforms heeft in Japan een ontmoeting gehad met premier Fumio Kishida om te praten over de risico's rond kunstmatige intelligentie (AI). Zuckerberg is momenteel bezig met een tour door Azië, met bezoeken aan ook Zuid-Korea en India.

1 uur geleden
Google-topman veroordeelt blunders met Gemini-app

MOUNTAIN VIEW (ANP/AFP) - Google-topman Sundar Pichai heeft in een brief aan zijn werknemers de recente blunders met de Gemini-afbeeldingengenerator in scherpe bewoordingen veroordeeld. De fouten die met de AI-technologie zijn gemaakt, zijn volgens hem "volkomen onaanvaardbaar".

1 uur geleden
Lobbyisten Amazon niet meer welkom bij Europees Parlement

STRAATSBURG (ANP/AFP) - Het Europees Parlement weert voortaan lobbyisten in dienst van webwinkelconcern Amazon. Het Amerikaanse bedrijf weigerde meerdere keren om tekst en uitleg te geven over vermeende misstanden in distributiecentra. Daarom mag het techconcern ook niet doorgaan met het beïnvloeden van Europarlementariërs.

1 uur geleden
Recordhoeveelheid aan windenergieproductie erbij in EU in 2023

BRUSSEL (ANP/RTR/DPA) - In de Europese Unie is vorig jaar voor een recordhoeveelheid aan nieuwe productiecapaciteit voor windenergie gebouwd. Volgens lobbygroep WindEurope ging het om een totale productiecapaciteit door nieuwe windparken van 16,2 gigawatt. Het grootste deel van die nieuwe windparken werd op land gebouwd, aldus WindEurope.

2 uur geleden
Sam Bankman-Fried wil lagere celstraf voor FTX-fraude

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Sam Bankman-Fried, de oprichter van de failliete cryptobeurs FTX, pleit voor een veel lagere celstraf voor zijn rol in de fraude bij FTX dan hem momenteel boven het hoofd hangt. Zijn advocaten verklaarden aan een Amerikaanse rechter dat een celstraf van 63 tot 78 maanden, ofwel maximaal 6,5 jaar, "passend" zou zijn. Bankman-Fried riskeert een gevangenisstraf van maximaal 110 jaar, nadat een jury hem in november schuldig had bevonden aan zeven aanklachten om fraude en samenzwering.

3 uur geleden