Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ATP betreurt afwezigheid 'kampioen' Djokovic op Australian Open

ATP betreurt afwezigheid 'kampioen' Djokovic op Australian Open

LONDEN (ANP) - De internationale tennisbond ATP betreurt de afwezigheid van Novak Djokovic op de Australian Open. Een dag voor de start van het grandslamtoernooi kreeg de Servische nummer 1 van de wereld te horen dat zijn visum definitief wordt ingetrokken. "Dit markeert het einde van een reeks zeer betreurenswaardige gebeurtenissen", schrijft de ATP in een reactie.

"Uiteindelijk moeten beslissingen van gerechtelijke autoriteiten met betrekking tot zaken als volksgezondheid worden gerespecteerd. Er is meer tijd nodig om de feiten te inventariseren en lessen te trekken uit deze situatie", aldus de ATP.

Na een soap die bijna twee weken duurde, had het federale gerechtshof het laatste oordeel. De rechters oordeelden dat de Australische overheid geldige redenen had om het visum van Djokovic in te trekken. De 34-jarige Serviër moet het land nu verlaten. "Ongeacht deze situatie is Novak een van onze grootste kampioenen", aldus de ATP. "Zijn afwezigheid op de Australian Open is een verlies voor de sport. We weten hoe turbulent de afgelopen dagen voor Novak zijn geweest en hoe graag hij zijn titel wilde verdedigen in Melbourne. We wensen hem het beste en kijken ernaar uit hem snel weer op de baan te zien."

De overkoepelende organisatie van het mannentennis sluit de verklaring af met een oproep. "De ATP blijft alle spelers sterk aanbevelen om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus." Djokovic heeft dat niet gedaan en daarmee begonnen alle perikelen van de afgelopen twee weken.

Meer uit Sport

Honkballers verliezen van Spanje en missen EK-finale

BRNO (ANP) - De Nederlandse honkballers zijn er niet in geslaagd de finale van het EK te bereiken. De ploeg van bondscoach Evert-Jan 't Hoen verspeelde in de halve eindstrijd tegen Spanje een voorsprong van 6-1 en verloor met 6-7.

4 uur geleden
Boksers Fury en Oesik gaan strijden om alle zwaargewichttitels

RIYAD (ANP) - Bokser Tyson Fury neemt het in Saudi-Arabië op een nader te bepalen datum op tegen de Oekraïner Oleksandr Oesik. De winnaar zal alle gordels in de zwaargewichtklassen in handen krijgen.

7 uur geleden
Judoka Korrel verdedigt zijn Europese titel in Montpellier

PAPENDAL (ANP) - Judoka Michael Korrel gaat zijn titel verdedigen in de klasse tot 100 kilogram op de EK in Montpellier. Hij is opgenomen in een selectie van zeven mannen en negen vrouwen voor de Europese titelstrijd, die van 3 tot en met 5 november in de Franse stad wordt gehouden.

9 uur geleden
Broch toch bij voorlopige handbalselectie voor WK

ARNHEM (ANP) - Handbalster Yvette Broch is opgenomen in de voorlopige WK-selectie voor het Nederlandse team. Daarmee lijkt een rentree tot de mogelijkheden te behoren. De 32-jarige Broch liet eerder weten nu niet beschikbaar te zijn voor Nederland.

10 uur geleden
Wereldkampioene Ferrand-Prévot past voor EK gravelfietsen

OUD-HEVERLEE (ANP) - Regerend wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot heeft zich afgemeld voor de EK gravelfietsen in het Belgische Oud-Heverlee. De 31-jarige Française heeft een coronabesmetting opgelopen.

11 uur geleden
Russische sporters mogen deelnemen aan Paralympische Spelen

PARIJS (ANP) - Russische sporters mogen volgend jaar deelnemen aan de Paralympische Spelen in Parijs. Het Internationaal Paralympisch Comité heeft gestemd tegen een volledig verbod op paralympische sporters uit het land.

13 uur geleden
Tsitsipas direct onderuit op tennistoernooi van Peking

PEKING (ANP) - Stefanos Tsitsipas is in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Peking uitgeschakeld. De Griekse tennisser ging in twee sets onderuit tegen de Chileen Nicolas Jarry: 6-4 6-4.

14 uur geleden