Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Atletiekfederatie wil in 2030 koolstofneutraal zijn

Atletiekfederatie wil in 2030 koolstofneutraal zijn

MONACO (ANP) - De internationale atletiekfederatie World Athletics heeft de ambitie uitgesproken om binnen tien jaar tijd koolstofneutraal te zijn. Volgens voorzitter Sebastian Coe moet de sport het goede voorbeeld geven aan de wereldbevolking om het leefklimaat te verbeteren.

World Athletics streeft ernaar de uitstoot van koolstof jaarlijks met tien procent te verminderen. De doelstelling is onder meer het reizen te verminderen en meer te vertrouwen op lokale expertise. Alle goedgekeurde evenementen zouden zich bovendien moeten committeren aan de doelstellingen voor koolstofneutraliteit en duurzaamheid.

"Atletiek is een wereldwijde sport met veel atleten op het hoogste niveau die afkomstig zijn uit gebieden die het meest worden beïnvloed door het veranderende klimaat en de toegenomen woestijnvorming die bijvoorbeeld leidt tot een gebrek aan regen voor gewassen", zei Coe.

De atletiekfederatie heeft een document opgesteld van 66 pagina's met doelstellingen om duurzamer te werk te gaan.

Meer uit Sport

Judoka Van Dijke pakt goud op Grand Slam Tokio

TOKIO (ANP) - Judoka Sanne van Dijke heeft bij het Grand Slam van Tokio het goud gepakt in de klasse tot 70 kilogram. De 28-jarige Brabantse versloeg in de finale in de golden score de Japanse Shiho Tanaka.

2 uur geleden
Basketballers Boston Celtics winnen ook negende thuisduel in NBA

BOSTON (ANP/RTR) - De basketballers van Boston Celtics hebben in de Amerikaanse competitie NBA een eerste thuisnederlaag kunnen voorkomen. De koploper in de oostelijke divisie versloeg Philadelphia 76ers met de nodige moeite: 125-119. Het was de negende thuisoverwinning van het seizoen.

4 uur geleden
Nuis ook blij met nipte zege op 1000 meter in wereldbeker

STAVANGER (ANP) - Kjeld Nuis was voor de tweede keer op rij de beste in de wereldbeker op de 1000 meter. De 34-jarige schaatser deed dat niet met dezelfde grote voorsprong als twee weken geleden in Beijing, maar vond zijn zege toch "superlekker". "Het gat was vorige keer zo groot, dat voelt zo lekker. Nu was het met de hakken over de sloot, maar hij telt", zei hij bij de NOS.

14 uur geleden
Schaatser Bosker pakt na lange aanval zege op massastart

STAVANGER (ANP) - Schaatser Marcel Bosker heeft voor het eerst een overwinning gepakt op de massastart. De 26-jarige schaatser bleef met een sprint na een lange aanval het peloton nipt voor. Livio Wenger uit Zwitserland werd tweede voor olympisch kampioen Bart Swings uit België.

14 uur geleden
Schouten dubbelt peloton en wint massastart in Stavanger

STAVANGER (ANP) - Irene Schouten heeft in Stavanger de derde wereldbekerwedstrijd op de massastart gewonnen. De olympisch kampioene op deze discipline won in een aparte wedstrijd ruim voor de Canadese Valérie Maltais en de Amerikaanse Mia Kilburg-Manganello.

14 uur geleden
Afdaling skiërs in Beaver Creek door hevige sneeuwval afgelast

BEAVER CREEK (ANP/RTR) - De eerste afdaling van het skiseizoen bij de mannen in Beaver Creek is afgelast door te veel sneeuw op de piste. In november ging er door de weersomstandigheden ook al een streep door afdalingen in het Zwitserse Zermatt, met finish in het Italiaanse Cervinia.

14 uur geleden
Leerdam met een lach weer aan de top op de 1000 meter

STAVANGER (ANP) - Jutta Leerdam kon weer lachen nadat ze bij de wereldbekerwedstrijd in Stavanger de verhoudingen op de 1000 meter had hersteld. De 24-jarige wereldkampioene eindigde twee weken geleden als derde, na een lange reeks overwinningen op de kilometer. In Noorwegen was ze weer de beste met 1.15,26.

15 uur geleden