Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Atlético moet deel stadion twee duels sluiten na racisme

Atlético moet deel stadion twee duels sluiten na racisme

MADRID (ANP/AFP) - Atlético Madrid moet de komende twee thuiswedstrijden in de Spaanse voetbalcompetitie een deel van het stadion sluiten. De Spaanse bond bestraft de club daarmee voor racistische spreekkoren en oerwoudgeluiden richting aanvaller Nico Williams van Athletic Club, afgelopen zaterdag.

Williams maakte kort voor rust gelijk: 1-1. Atlético won uiteindelijk met 3-1. "Toen ik een hoekschop nam, hoorde ik apengeluiden. Het waren niet heel veel mensen. Hopelijk verandert dit beetje bij beetje", zei Williams na het duel.

Het Spaanse voetbal heeft de afgelopen jaren te maken gehad met een golf van racistische incidenten, waarvan er vele gericht waren tegen Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior. De Braziliaanse international kreeg wereldwijde steun nadat hij vorig jaar te maken kreeg met racisme in het Mestalla-stadion in Valencia, dat vervolgens ook gedeeltelijk werd gesloten.

Atlético moet het stadion deels leeghouden in de komende twee thuisduels met Celta de Vigo en Osasuna. De club kreeg daarnaast ook een boete van 20.000 euro.

Meer uit Voetbal

Rashford en Henderson niet in Engelse EK-selectie

LONDEN (ANP) - Marcus Rashford van Manchester United is door de Engelse bondscoach Gareth Southgate gepasseerd voor het EK voetbal volgende maand in Duitsland. De 26-jarige aanvaller kende een slecht seizoen bij de ploeg van coach Erik ten Hag.

2 uur geleden
Commissaris Van Wijk haalt hard uit naar bestuursraad van Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Leo van Wijk weet niet of het nog goedkomt tussen de raad van commissarissen en de bestuursraad van Ajax, die ruim 73 procent van de aandelen van Ajax in handen heeft. "Ik heb heel veel moeite met het accepteren van het gedrag van de grootaandeelhouder", zei de oud-topman van KLM op een buitengewone vergadering voor aandeelhouders van de club uit Amsterdam. "Ik zie nog niet hoe dat zo makkelijk is op te lossen."

2 uur geleden
NEC-coach Meijer geschorst voor duel met Go Ahead Eagles

NIJMEGEN (ANP) - NEC-trainer Rogier Meijer zit donderdag niet op de bank bij de play-offwedstrijd om Europees voetbal tegen Go Ahead Eagles. Hij is voor één duel geschorst naar aanleiding van zijn vierde gele kaart dit seizoen.

2 uur geleden
Ronaldo in selectie Portugal voor zijn zesde EK

LISSABON (ANP) - Cristiano Ronaldo is door de Portugese bondscoach Roberto Martínez opgenomen in de 26-koppige EK-selectie. Voor de 39-jarige aanvaller van het Saudische Al-Nassr wordt het zijn zesde Europese titelstrijd.

3 uur geleden
Vitesse-middenvelder Pröpper (32) beëindigt carrière definitief

ARNHEM (ANP) - Vitesse-middenvelder en voormalig Oranje-international Davy Pröpper stopt nu echt als profvoetballer. De 32-jarige Arnhemmer koos er begin 2022 als speler van PSV verrassend voor om zijn carrière te beëindigen, maar kwam daar een jaar later op terug. Na anderhalf seizoen bij Vitesse met veel blessureleed sluit Pröpper zijn loopbaan definitief af.

3 uur geleden
Van Wijk: dominante Mislintat duldde geen tegenspraak bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Sven Mislintat handelde solistisch en duldde geen tegenspraak bij Ajax. Dat vertelde Leo van Wijk, lid van de raad van commissarissen van de club uit de hoofdstad, tijdens zijn presentatie van het onderzoek van KPMG naar mogelijke belangenverstrengeling van de vorig jaar september ontslagen directeur voetbalzaken uit Duitsland.

3 uur geleden
Gepromoveerd Willem II verlengt contract Belgische trainer Maes

TILBURG (ANP) - De Belg Peter Maes is ook het komende seizoen in de Eredivisie de trainer van het gepromoveerde Willem II. De 59-jarige Maes heeft een nieuw, tweejarig contract getekend in Tilburg. Maes werd afgelopen seizoen in zijn eerste jaar bij Willem II kampioen van de Keuken Kampioen Divisie.

4 uur geleden