Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Atletes Bol en Schippers de Nederlandse sterren op FBK Games

Atletes Bol en Schippers de Nederlandse sterren op FBK Games

HENGELO (ANP) - De FBK Games in Hengelo pronkt met een sterrencast op de 41e editie van het atletiekgala in Hengelo. De Nederlandse topatleten horen daar zeker bij. Van Femke Bol, Dafne Schippers, Liemarvin Bonevacia en Nadine Visser worden mondiale topprestaties verwacht.

De aandacht zal vooral uitgaan naar Femke Bol, die vorige week fabelachtig snel was op de incourante 300 meter horden. Met een tijd van 36,86 seconden haalde ze bijna 1,5 seconde van het wereldrecord op deze afstand, die zelden wordt gelopen. Op de FBK Games komt ze uit op haar vertrouwde 400 meter horden, het onderdeel waarop ze bij de Olympische Spelen in Tokio brons veroverde.

Dafne Schippers liep stiekem al een 100 meter in Vught voorafgaande aan de internationale wedstrijd in Hengelo. De tweevoudig wereldkampioene hoopt dat een nieuwe trainer en een andere aanpak haar weer tijden brengen waarmee ze bewondering afdwingt.

Vijf olympisch kampioenen komen aan de start in Hengelo. Sifan Hassan laat weliswaar verstek gaan, maar met de Duitse verspringster Malaika Mihambo, de Canadese sprinter André De Grasse, de Zweedse polsstokhoogspringer Armand Duplantis, de Keniaanse middenafstandloopster Faith Kipyegon en de Oegandese specialiste op de steeplechase Peruth Chemutai is olympisch goud ruim vertegenwoordigd. Het hoofdprogramma begint om 15.00 uur.

Meer uit Sport

Mountainbikester Pieterse stelt eindzege wereldbeker veilig

SNOWSHOE (ANP) - De Nederlandse mountainbikester Puck Pieterse heeft in het Amerikaanse Snowshoe de winst van de wereldbeker veiliggesteld. De 21-jarige Amersfoortse werd zesde en dat was genoeg voor de eindzege.

2 uur geleden
Nederlandse turnsters vierde na eerste kwalificatiedag bij WK

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen na drie van de in totaal tien zogenoemde subdivisies voorlopig vierde in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen op de eerste kwalificatiedag tot 161,197 punten. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen. Maandag volgen er in Antwerpen nog zeven subdivisies.

3 uur geleden
Turnster Biles bij internationale comeback meteen weer sterk

ANTWERPEN (ANP) - Turnster Simone Biles heeft de Verenigde Staten bij de WK naar een voorlopige eerste plek in het landenklassement geleid. De 26-jarige Biles, die in Antwerpen haar internationale rentree maakte, is na twee van de in totaal tien subdivisies tevens de beste meerkampster (58,865).

4 uur geleden
Turnsters voorlopig tweede achter Italië en moeten nu afwachten

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen voorlopig tweede in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen in de eerste van in totaal tien zogenoemde subdivisies tot 161,197 punten. Daarmee moesten ze Italië (162,230) voor zich dulden. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen.

6 uur geleden
Shorttrackers zonder Knegt naar wereldbeker in Montreal

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse shorttrackers reizen zonder routinier Sjinkie Knegt naar de eerste wereldbekerwedstrijd die van 20 tot en met 22 oktober wordt verreden in het Canadese Montreal. De 34-jarige Fries is niet geselecteerd door de selectiecommissie van schaatsbond KNSB. Bij de shorttracksters hebben de 16-jarige Angel Daleman en de 19-jarige Diede van Oorschot een plek in het team gekregen.

6 uur geleden
Wielrenster Wiebes eerste Europees kampioene gravel

OUD-HEVERLEE (ANP) - Lorena Wiebes is Europees kampioene gravelrijden. De Nederlandse wielrenster kwam als tweede over de finish in het Belgische Oud-Heverlee, maar omdat de winnares Tiffany Cromwell Australische is, krijgt zij geen prijs. Wiebes is de eerste Europees kampioene ooit.

7 uur geleden
Turner Schmidt kan geluk niet op na behalen olympisch ticket

ANTWERPEN (ANP) - Turner Casimir Schmidt (27) is dolblij dat de Nederlandse ploeg erin geslaagd is om een olympisch teamticket af te dwingen. Schmidt, die twee keer de Spelen miste, hoopt dat hij er in Parijs ook daadwerkelijk bij kan zijn.

8 uur geleden