Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Atlete Visser vijfde in finale 100 meter horden

TOKIO (ANP) - Atlete Nadine Visser heeft op de Olympische Spelen in Tokio geen medaille kunnen bemachtigen. De 26-jarige Noord-Hollandse eindigde in de finale van de 100 meter horden als vijfde in 12,73.

Jasmine Camacho-Quinn uit Puerto Rico rende als snelste over de tien horden en won het goud in 12,37. Het zilver ging in 12,52 naar de Amerikaanse Kendra Harrison en Megan Tapper uit Jamaica rende in 12,55 naar brons.

Direct bij de finish was duidelijk dat Visser niet had kunnen verrassen met een plak. Nadat de finishfoto uitvoerig was bekeken, bleek dat Visser vijfde was geworden; ze was 0,01 sneller dan Devynne Charlton van de Bahamas. De Nigeriaanse Tobi Amusan, de nummer 4, was 0,13 sneller dan Visser.

Blessure

Het was voor Visser spannend of ze de Olympische Spelen zou halen, want bij haar eerste wedstrijd outdoor in het olympische seizoen liep ze een hamstringblessure op, die haar zes weken aan de kant hield. Ze herstelde echter voortvarend en kon in aanloop naar de Spelen in Tokio nog wat wedstrijdritme opdoen.

In Tokio kwam ze soepel door de series in 12,72 en plaatste ze zich in de halve finales als tijdsnelste (12,63) voor de eindstrijd.

Eerste Olympische finale

Visser is tweevoudig Europees kampioene indoor op de 60 meter en is met 12,62 houdster van het Nederlands record op de 100 meter horden. Ze liep dat in 2019 in de halve finales bij de WK in Doha. Op dat toernooi eindigde ze als zesde in de finale, in 12,66.

Visser was er 5 jaar geleden ook bij op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro, maar toen op de zevenkamp. Ze eindigde toen als negentiende. Visser liep haar eerste olympische finale. Vooraf wist ze dat ze de beste race van haar leven moest lopen om een plak te pakken en dat lukte niet. Ze was 0,11 langzamer dan haar nationale record.

Meer uit Sport

Tennisser Griekspoor bereikt derde ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het masterstoernooi in Madrid. Nederlands beste tennisser rekende op het Spaanse gravel in drie sets af met de Japanner Taro Daniel: 4-6 6-3 6-4.

1 uur geleden
Overdracht olympische vlam in Athene met zang van Nana Mouskouri

ATHENE (ANP/DPA) - Griekenland heeft de olympische vlam overgedragen aan de organisatie van de Olympische Spelen in Parijs. Dat gebeurde tijdens een plechtige ceremonie in het antieke, marmeren Stadion Panathinaiko in Athene, waar in 1896 de eerste moderne Spelen werden gehouden.

2 uur geleden
Turner De Munck wint EK-zilver op voltige

RIMINI (ANP) - Turner Loran de Munck (24) heeft bij de EK in het Italiaanse Rimini het zilver gegrepen op voltige. De Munck kwam in de finale tot 14,933 punten. Daarmee hoefde hij alleen de Ierse wereldkampioen Rhys McClenaghan (15,300) voor zich te dulden. Europees meerkampkampioen Marios Georgiou uit Cyprus pakte het brons (14,800).

4 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp buigt voor Fransman Humbert in Madrid

MADRID (ANP) - Botic van de Zandschulp is niet verder gekomen dan de tweede ronde van het masterstoernooi in Madrid. De Nederlandse tennisser boog op het Spaanse gravel voor de Fransman Ugo Humbert, die beduidend beter was en won in twee sets: 6-3 6-3.

Judoka De Wit houdt zilver over aan eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Frank de Wit heeft bij de EK in Zagreb genoegen moeten nemen met zilver. De 28-jarige Noord-Hollander verloor in de klasse tot 81 kilogram in de finale van Tato Grigalasjvili uit Georgië met ippon. De regerend wereldkampioen wierp De Wit na 44 seconden op zijn rug.

Wielerploeg SD Worx-Protime aast met Vollering op Vuelta-zege

VALENCIA (ANP) - Wielerploeg SD Worx-Protime gaat met Demi Vollering op jacht naar de eindoverwinning in de Vuelta España Femenina. De 27-jarige wielrenster krijgt in de Ronde van Spanje, die zondag van start gaat met een ploegentijdrit in Valencia, hulp van onder anderen Europees kampioene Mischa Bredewold.

6 uur geleden
McNulty wint tijdrit in Ronde van Romandië, Ayuso nieuwe leider

ORON (ANP) - De Amerikaanse wielrenner Brandon McNulty heeft de derde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De renner van UAE Team Emirates was de snelste in een individuele tijdrit over 15,5 kilometer met start en finish in Oron. McNulty profiteerde van droge omstandigheden. De meeste klassementsrenners werkten hun tijdrit af in de regen.