Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Atlete Schippers loopt 100 meter in 'haar' Hengelo

Atlete Schippers loopt 100 meter in 'haar' Hengelo

HENGELO (ANP) - Atlete Dafne Schippers heeft haar deelname aan de FBK Games op 6 juni toegezegd. De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter start in Hengelo op de 100 meter, meldde de organisatie. "Hengelo is echt mijn wedstrijd", zegt de 28-jarige sprintster. "Lopen voor eigen publiek geeft iets extra’s en het is de enige internationale meeting in Nederland."

Schippers bewaart goede herinneringen aan de FBK Games. In 2015 liep ze er voor het eerst in haar carrière onder de 11 seconden op de 100 meter: 10,94. Ook op de 200 meter was ze al eens heel snel met een baanrecord van 22,02. Op de laatste FBK Games, twee jaar geleden, won ze de 100 meter in 11,06 en kwalificeerde ze zich voor de Olympische Spelen van Tokio.

De Utrechtse atlete gebruikt de 100 meter in Hengelo als voorbereiding op de Spelen, die op 23 juli beginnen. "Ik groei altijd in het seizoen en heb daarvoor als aanloop een aantal wedstrijden nodig. Op de trainingen loop ik weer goede tijden en ik hoop dat zich dat nu ook gaat vertalen naar de wedstrijden", aldus Schippers, die begin mei met de Nederlandse estafetteploeg deelnam aan de WK estafette in Polen.

Haar eerstkomende wedstrijd is op 23 mei een 200 meter bij de Golden Spike in het Tsjechische Ostrava. Daarna staat een 100 meter in het Amerikaanse Boston op het programma. De FBK Games kondigde eerder de komst aan van Sifan Hassan. De wereldkampioene op 1500 en 10.000 meter zal in Hengelo de 10.000 meter lopen.

Meer uit Sport

Geen veldritten voor wielrenster Vos na operatie

DEN BOSCH (ANP) - Marianne Vos zal de komende winter niet aan de start staan bij veldritten. De 36-jarige veelvoudig wereldkampioene is in augustus geopereerd aan een liesslagader en heeft pas vijf weken later de training hervat. In overleg met haar nieuwe coach Rutger Tijssen heeft Vos besloten te werken aan een goede basis voor het wegseizoen.

12 minuten geleden
Tennissers klagen over wekelijks wisselende balsoorten

BEIJING (ANP) - Tennissers klagen over de wekelijks wisselende balsoorten op de ATP Tour. Door op ieder toernooi met andere ballen te spelen, zou de kans op blessures toenemen. Ook de nummer 1 van de wereld, Carlos Alcaraz, deed dit weekend zijn zegje.

2 uur geleden
Williams wint voor derde keer Brits Open snooker

CHELTENHAM (ANP) - Welshman Mark Williams heeft voor de derde keer het Brits Open snooker gewonnen. De drievoudig wereldkampioen was in Cheltenham in de eindstrijd met 10-7 te sterk voor Mark Selby, die één keer vaker de beste van de wereld was.

2 uur geleden
Mountainbikester Pieterse stelt eindzege wereldbeker veilig

SNOWSHOE (ANP) - De Nederlandse mountainbikester Puck Pieterse heeft in het Amerikaanse Snowshoe de winst van de wereldbeker veiliggesteld. De 21-jarige Amersfoortse werd zesde en dat was genoeg voor de eindzege.

12 uur geleden
Nederlandse turnsters vierde na eerste kwalificatiedag bij WK

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen na drie van de in totaal tien zogenoemde subdivisies voorlopig vierde in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen op de eerste kwalificatiedag tot 161,197 punten. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen. Maandag volgen er in Antwerpen nog zeven subdivisies.

13 uur geleden
Turnster Biles bij internationale comeback meteen weer sterk

ANTWERPEN (ANP) - Turnster Simone Biles heeft de Verenigde Staten bij de WK naar een voorlopige eerste plek in het landenklassement geleid. De 26-jarige Biles, die in Antwerpen haar internationale rentree maakte, is na twee van de in totaal tien subdivisies tevens de beste meerkampster (58,865).

14 uur geleden
Turnsters voorlopig tweede achter Italië en moeten nu afwachten

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen voorlopig tweede in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen in de eerste van in totaal tien zogenoemde subdivisies tot 161,197 punten. Daarmee moesten ze Italië (162,230) voor zich dulden. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen.

16 uur geleden