Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Atlete Hassan gekozen tot Sportvrouw van het Jaar

Atlete Hassan gekozen tot Sportvrouw van het Jaar

AMSTERDAM (ANP) - Atlete Sifan Hassan is gekozen tot Sportvrouw van het Jaar. Ze was dit jaar de ster op de WK atletiek in Doha met wereldtitels op de 1500 meter en 10.000 meter.

De 26-jarige Hassan kreeg bij het Sportgala in de Amsterdamse AFAS Live de meeste stemmen van de sporters en de vakjury. Ze won de verkiezing van wielrenster Annemiek van Vleuten en shorttrackster Suzanne Schulting, die vorig jaar de eretitel in de wacht sleepte.

Hassan was niet aanwezig om de bijbehorende Jaap Eden Trofee in ontvangst te nemen. Ze is momenteel in de Verenigde Staten voor afrondende gesprekken met een nieuwe coach.

Meer uit Sport

Griekspoor bereikt voor het eerst derde ronde Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor heeft voor het eerst in zijn loopbaan de derde ronde op Roland Garros bereikt. De beste tennisser van Nederland rekende overtuigend af met de Italiaan Luciano Darderi, de nummer 40 van de wereld: 7-6 (2) 6-3 6-3. Griekspoor staat in de volgende ronde tegenover de als vierde geplaatste Duitser Alexander Zverev.

7 minuten geleden
Djokovic snelt op Roland Garros langs Carballés Baena

PARIJS (ANP) - Novak Djokovic heeft zich probleemloos geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De als eerste geplaatste Serviër ondervond alleen de eerste set weerstand van de Spanjaard Roberto Carballés Baena. Na twee uur zat de partij er al op: 6-4 6-1 6-2. Djokovic had het daarmee een stuk makkelijker dan tijdens zijn openingspartij tegen de Fransman Pierre-Hugues Herbert.

18 minuten geleden
Moerenhout vier jaar langer door als bondscoach wielrenners

ARNHEM (ANP) - Koos Moerenhout blijft langer bondscoach van de Nederlandse wielrenners. Wielerbond KNWU verlengt het contract met de 50-jarige oud-wielrenner tot en met 2028. Moerenhout is sinds eind 2018 bondscoach. Hij volgde toen Thorwald Veneberg op.

2 uur geleden
Tennisster Rus ziet 'andere sfeer' op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Arantxa Rus heeft ondervonden dat de sfeer op Roland Garros is veranderd. Vijftien jaar geleden deed ze al voor het eerst mee in Parijs, toen het publiek nog beduidend minder luidruchtig was.

2 uur geleden
Volleybalsters in Nations League ook onderuit tegen Brazilië

MACAU (ANP) - De Nederlandse volleybalvrouwen hebben ook het tweede duel in het tweede speelblok van de Nations League in Macau verloren. Brazilië, de huidige nummer 2 van de wereld en finalist tijdens de vorige Olympische Spelen in Tokio, was in vier sets te sterk. Het werd 25-17 20-25 25-20 25-18.

3 uur geleden
Roland Garros verbiedt het nuttigen van alcohol op de tribunes

PARIJS (ANP) - Roland Garros heeft besloten het nuttigen van alcohol op de tribunes te verbieden. Dat besluit is genomen na een aantal klachten over wangedrag van het publiek in Parijs.

3 uur geleden
Rus verliest op Roland Garros in twee sets van outsider Rybakina

PARIJS (ANP) - Arantxa Rus is er op Roland Garros niet in geslaagd Elena Rybakina te verrassen. De nummer 4 van de wereld was op het Court Suzanne Lenglen, het tweede stadion in Parijs, met 6-3 6-4 te sterk voor de beste tennisster van Nederland, die vijftigste staat op de mondiale ranglijst.

4 uur geleden