Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Atlete Hassan doet op 5000 meter eerste gooi naar goud

Atlete Hassan doet op 5000 meter eerste gooi naar goud

TOKIO (ANP) - Atlete Sifan Hassan gaat maandag op jacht naar haar eerste olympische titel. Ze loopt in de avond (14.40 uur Nederlandse tijd) de finale van de 5000 meter. Hopelijk komt ze goed hersteld uit haar serie van de 1500 meter, die ze in de ochtend loopt. Hassan doet als eerste atlete ooit mee aan drie looponderdelen op een Olympische Spelen.

Nadine Visser loopt tegen het middaguur (04.50 uur NL-tijd) de finale van de 100 meter horden. Verder komen Dafne Schippers en Jamile Samuel in actie op de 200 meter. Schippers veroverde vijf jaar geleden in Rio olympisch zilver. Zowel de series als de halve finales staan op het programma. Femke Bol loopt haar halve finale van de 400 meter horden, Liemarvin Bonevacia en Jochem Dobber lopen in de halve finales van de 400 meter.

De zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz gaan om 07.33 uur in de Baai van Enoshima op jacht naar een medaille in de 49er FX. De wereldkampioenen van 2018 en 2019 gaan met 70 punten de medalrace in, net zo veel als de Braziliaanse titelverdedigsters Martine Grael en Kahena Kunze met wie ze de eerste plaats delen. De Duitse zeilsters Tina Lutz en Susan Beucke volgen op 3 punten achterstand. Bekkering en Duetz sloten de Spelen van Rio af als zevende.

Medalrace

Bij de mannen 49er varen Bart Lambriex en Pim van Vugt om 08.30 uur hun medalrace. Zij staan zevende.

De hockeysters wonnen al hun groepsduels en treffen nu in de kwartfinales Nieuw-Zeeland. Het duel begint om 11.30 uur.

Op de piste van Izu beginnen de baanwielrenners met voor Nederland op de eerste dag Shanne Braspennincx en Laurine van Riessen op de teamsprint. Het duo heeft zich de afgelopen anderhalf jaar vooral gericht op de individuele nummers sprint en keirin en start om 08.30 uur zonder veel illusies.

De handbalsters spelen om 12.30 uur hun laatste groepswedstrijd. Tegenstander is Montenegro en Oranje is al zeker van een plaats in de kwartfinales.

Meer uit Sport

Blessure houdt Tjin A-Lim uit halve finales 60 meter horden op WK

GLASGOW (ANP) - Maayke Tjin A-Lim heeft zich afgemeld voor de halve finales van de 60 meter horden bij de WK indoor in Glasgow. De 26-jarige atlete uit Hoorn heeft een lichte blessure opgelopen na de series, meldde de Atletiekunie.

40 minuten geleden
Bol loodst estafettevrouwen naar finale 4x400 meter op WK indoor

GLASGOW (ANP) - Femke Bol heeft de estafetteploeg op de 4x400 meter bij de WK indoor in Glasgow naar de finale geloodst. Een versnelling op de laatste 200 meter was ruim voldoende om de eerste serie te winnen in een tijd van 3.27,70. De finale is zondagavond.

1 uur geleden
Estafettemannen overtuigend naar finale 4x400 meter op WK indoor

GLASGOW (ANP) - De Nederlandse sprinters van de 4x400 meter estafette hebben zich op de WK indooratletiek in Glasgow geplaatst voor de finale op zondagavond. Taymir Burnet, Isaya Klein Ikkink, Tony van Diepen en Ramsey Angela liepen in de tweede serie naar de eerste plaats in een tijd van 3.06,47. Het Portugese kwartet eindigde als tweede in 3.06,57.

1 uur geleden
Visser moeiteloos door naar halve finales 60 meter horden op WK

GLASGOW (ANP) - Nadine Visser heeft zich moeiteloos geplaatst voor de halve finales van de 60 meter horden bij de wereldkampioenschappen indooratletiek in Glasgow. De Noord-Hollandse won haar serie in 7,85 seconden en kan zich opmaken voor de volgende ronde. De halve finales en ook de finale zijn zondagavond.

2 uur geleden
Opblaasbadje met ijsklontjes hielp Bol aan goud en wereldrecord

GLASGOW (ANP) - Een opblaasbad gevuld met ijsklontjes uit de supermarkt heeft een belangrijke rol gespeeld bij het wereldrecord van Femke Bol op de 400 meter bij de WK indooratletiek in Glasgow. "Er waren hier geen ijsbaden voor ons, dus we moesten zelf iets regelen. Gelukkig konden we hier terecht in de Lidl", zei Bol na het behalen van de gouden medaille op de 400 meter in de beste tijd ooit: 49,17.

2 uur geleden
Judoka's Van Heemst en Dijkstra buiten medailles in Tasjkent

TASJKENT (ANP) - Judoka's Yael van Heemst en Carmen Dijkstra zijn er op het Grand Slam van Tasjkent niet in geslaagd een medaille te veroveren.

3 uur geleden
Tennisser De Minaur prolongeert titel in Acapulco

ACAPULCO (ANP) - De Australische tennisser Alex de Minaur heeft het ATP-toernooi van Acapulco op zijn naam geschreven. De Minaur was in Mexico te sterk voor Casper Ruud uit Noorwegen: 6-4 6-4. Voor De Minaur is het zijn tweede zege op rij in Acapulco. Vorig jaar was hij er ook al de beste.

5 uur geleden