Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Atlete Brinkman wil zondag in Hamburg marathonlimiet Spelen lopen

Atlete Brinkman wil zondag in Hamburg marathonlimiet Spelen lopen

NIJMEGEN (ANP) - Atlete Nienke Brinkman wil zondag in de marathon van Hamburg alsnog aan de limiet voor de Olympische Spelen van Parijs voldoen. Als een laatste test woensdag goed gaat, gaat de winnares van Europees brons op de marathon van 2022 van start in de Duitse stad met als doel om onder de limiet van 2.26.50 te lopen.

Brinkman raakte afgelopen najaar twee weken voor haar deelname aan de marathon van Amsterdam geblesseerd aan een kuit. Daarna was ze weer "iets te enthousiast" begonnen, legt haar manager Valentijn Trouw tijdens een digitaal persmoment uit. Deelname aan de marathon van Valencia in december werd daardoor geen haalbare kaart, waarna Brinkman rust nam en vooral alternatief trainde op de fiets.

In maart is ervoor gekozen om alsnog versneld voor te bereiden voor de marathon van Hamburg. Daarbij heeft de 30-jarige atlete een beetje last aan een pees aan haar kuit gekregen. Een laatste test, deels op wedstrijdsnelheid, moet woensdag uitkomst geven of ze donderdag naar Hamburg afreist om daar drie dagen later "alles op alles te zetten".

Lichamelijke impact

Brinkman is hartstikke fit, zegt Trouw, maar het is niet helemaal zeker of haar lichaam klaar is voor de impact van het lopen. "Dat is dusdanig fragiel, dat het nog alle kanten op kan, maar ik zie haar gewoon naar Hamburg gaan", zegt hij.

Volgens de manager is het lopen van de limiet in Hamburg de laatste kans voor Brinkman om zich voor Parijs te kwalificeren. Andere manieren via de ranking om zich te kwalificeren zijn er volgens hem niet, omdat door het grote aantal atleten dat de limiet heeft gelopen het quotum al is bereikt.

Meer uit Sport

Verstappen verovert pole voor sprintrace GP Miami

MIAMI (ANP) - Max Verstappen heeft de pole veroverd voor de sprintrace van de Grote Prijs van Miami in de Formule 1. De regerend wereldkampioen was op het Miami International Autodrome in de Red Bull met 1.27,641 sneller dan Charles Leclerc in de Ferrari en zijn teamgenoot Sergio Pérez.

1 uur geleden
Janssen trefzeker voor Wolfsburg in aanloop naar bekerfinale

WOLFSBURG (ANP) - Mede door een doelpunt van Dominique Janssen hebben de voetbalvrouwen van VfL Wolfsburg in de Duitse competitie gewonnen van 1. FC Köln. Het werd uiteindelijk 5-1.

4 uur geleden
Zoekende Verstappen toch snelste in enige vrije training GP Miami

MIAMI (ANP) - Max Verstappen heeft bij de eerste en enige training van de Grote Prijs van Miami de beste tijd neergezet. De regerend Formule 1-wereldkampioen was na een moeizame trainingssessie met een rondje van 1.28,595 in de slotfase de snelste, voor de Australiër Oscar Piastri in de McLaren en de Spanjaard Carlos Sainz in de Ferrari.

5 uur geleden
3x3-basketbalmannen na twee zeges naar halve finale OKT

UTSUNOMIYA (ANP) - De Nederlandse 3x3-basketbalmannen hebben zich al na twee groepswedstrijden geplaatst voor de halve finales van het tweede olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Japan. Na een zege op Puerto Rico (21-16) werd in het tweede groepsduel Litouwen met 21-18 verslagen.

11 uur geleden
Alcaraz meldt zich af voor masters Rome met armblessure

ROME (ANP) - De Spaanse toptennisser Carlos Alcaraz heeft opnieuw last van een blessure aan zijn rechterarm. Hij heeft zich om die reden afgemeld voor het masterstoernooi van Rome volgende week, meldt de nummer 3 van de wereld op Instagram.

12 uur geleden
Wielrenner Rowe beëindigt carrière aan het einde van het seizoen

LONDEN (ANP) - Wielrenner Luke Rowe beëindigt aan het einde van het seizoen zijn carrière. De 34-jarige renner uit Wales rijdt al zijn hele loopbaan voor Ineos Grenadiers en voorloper Team Sky.

13 uur geleden
Geld bepaalt niet de toekomst van Verstappen in Formule 1

MIAMI (ANP) - Max Verstappen zal niet kiezen voor het geld als het gaat om zijn toekomst in de Formule 1. "Het is voor mij belangrijk om de snelste auto te hebben. Geld zal niet bepalen voor welk team ik rij", zei de drievoudig wereldkampioen tegen verzamelde media in aanloop naar de Grote Prijs van Miami.

13 uur geleden