Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Atlete Bol ziet uit naar duel met olympisch kampioene Miller-Uibo

Atlete Bol ziet uit naar duel met olympisch kampioene Miller-Uibo

ARNHEM (ANP) - Femke Bol ziet uit naar een duel met tweevoudig olympische kampioene Shaunae Miller-Uibo op de 400 meter bij de WK indooratletiek in Belgrado. "Dat wordt pittig, maar ik vind het ook heel leuk. Ze is een prachtige atlete, loopt heel mooi", zei Bol bij de presentatie van de Nederlandse ploeg voor de mondiale titelstrijd, die vrijdag begint.

Miller-Uibo prolongeerde in Tokio haar olympische titel op de 400 meter en de wereldster uit de Bahama's staat op de startlijst van de WK indoor. Ze liep echter dit jaar nog geen indoorwedstrijden, terwijl Bol al vaak in actie kwam en met een tijd van 50,30 seconden de wereldranglijst aanvoert. De 22-jarige Amersfoortse, die in Tokio het olympisch brons veroverde op de 400 meter horden, geldt als de grote favoriete voor goud.

"Ik voel wel druk, maar ik vind die rol van favoriete ook wel fijn. Het betekent dat je goede papieren hebt en in vorm bent. Ik kan goed uit mijn hoofd zetten dat ik tegen een atlete als Shaunae Miller opkijk. Aan de start zijn we allemaal gelijk en ik kan vertrouwen op mijn vorm. Ik voel me fit, de trainingen gaan supergoed", aldus Bol.

Presteren onder druk

De Nederlandse troef ziet de Spelen in Tokio als bewijs dat ze onder druk kan presteren. Ze liep als relatief onervaren atlete op de 400 meter horden naar het brons in een absolute toptijd van 52,03, een Europees record. "Die medaille ligt op mijn nachtkastje, dus die zie ik elke dag. Net als de twee gouden medailles die ik vorig jaar op de EK indoor won. Ik word er elke keer weer blij van en ik gebruik die medailles als motivatie."

Bol maakt nadrukkelijk nog geen keuze voor een van de twee nummers waarop ze excelleert. Na de WK indoor gaat de focus weer volledig op de 400 horden. "Daar ligt mijn hart, maar in de winter richt ik me op de 400 meter vlak. Ik vind dat indoor een geweldig nummer. Het is onvoorspelbaar, want voor het ingaan van de tweede ronde komen we samen in de binnenbaan en dan moet je heel alert en scherp zijn. Er kan dan van alles gebeuren. Wat dat betreft weet ik ook niet wat ik kan verwachten van Shaunae Miller. Haar persoonlijk record staat scherper dan het mijne, maar ze heeft nog geen wedstrijd gelopen. Ik weet dus niet hoe zij die 400 meter aanpakt. Ik weet wel dat ik er heel veel zin in heb."

Meer uit Sport

Kanovaarders Teunissen en Otten naar Olympische Spelen

LJUBLJANA (ANP) - Lena Teunissen en Joris Otten hebben op de EK kanoslalom op het onderdeel kano (C1) een ticket voor de Olympische Spelen bemachtigd. Teunissen had bij de vrouwen genoeg aan een elfde landenplek in de voorrondes en Otten bij de mannen aan een twaalfde landenplek. Niet eerder nam Nederland deel aan de Spelen in de C1.

13 minuten geleden
Judoka's Van Krevel en Jaring vroegtijdig uitgeschakeld op WK

ABU DHABI (ANP) - Judoka Naomi van Krevel is op de openingsdag van de WK judo vroegtijdig uitgeschakeld in de klasse tot 52 kilogram. De 24-jarige Nederlandse ging na een bye in de eerste ronde onderuit tegen de Hongaarse Roza Gyertyas.

1 uur geleden
Tweede plaats triatlete Klamer in wereldbekerwedstrijd Mexico

HUATULCO (ANP) - Triatlete Rachel Klamer is tijdens een wereldbekerwedstrijd in het Mexicaanse Huatulco tweede geworden. In de eindsprint om de zege moest de Nederlandse alleen de Deense Alberte Kjaer Pedersen voor laten gaan.

1 uur geleden
Turnster Biles onderstreept kandidatuur voor Spelen Parijs

HARTFORD (ANP/DPA) - De Amerikaanse turnster Simone Biles is haar seizoen gestart met winst in de US Classic. De 27-jarige Biles mikt op haar derde Olympische Spelen en zal zich eind juni bij de Amerikaanse trials, waar de tickets voor de Spelen worden verdeeld, in het team moeten turnen.

2 uur geleden
Bols concurrente McLaughlin-Levrone snel op 200 meter

LOS ANGELES (ANP/AFP) - De Amerikaanse atlete Sydney McLaughlin-Levrone heeft bij wedstrijden in Los Angeles de op een na beste jaartijd gerealiseerd op de 200 meter. De olympisch kampioene en wereldrecordhoudster op de 400 meter horden kwam tot een tijd van 22,07, een persoonlijk record. McLaughlin-Levrone is de voornaamste concurrente van Femke Bol op de 400 meter horden, maar de 24-jarige Amerikaanse heeft zich op dat onderdeel al bijna twee jaar niet meer laten zien.

3 uur geleden
Bokser Fury twijfelt over revanche tegen Oesik

RIYAD (ANP/AFP) - Bokser Tyson Fury weet nog niet of hij terugkeert in de ring voor een revanche tegen de Oekraïner Oleksandr Oesik. De 35-jarige Brit verloor in de nacht van zaterdag op zondag in Riyad zijn wereldtitel in het zwaargewicht voor de bond WBC. Het miljoenencontract van beide boksers biedt de mogelijkheid voor een nieuw duel.

4 uur geleden
Golfer Lowry evenaart record op PGA Championship

LOUISVILLE (ANP/AFP) - De Ierse golfer Shane Lowry heeft zich met een ronde van 62 slagen op de derde dag van het PGA Championship in de recordboeken geslagen. Slechts vier golfers kwamen eerder op een major tot een dergelijke lage score.

4 uur geleden