Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Atlete Bol zet zegereeks in Diamond League voort in Rome

Atlete Bol zet zegereeks in Diamond League voort in Rome

ROME (ANP) - Femke Bol heeft haar eerste optreden van dit jaar in de Diamond League meteen gevierd met een zege. De Amersfoortse atlete was op het Golden Gala Pietro Mennea in Rome veruit de snelste op de 400 meter horden. Ze won in 53,02, een tijd die ruim onder de 53,94 lag waarmee ze afgelopen zondag zegevierde op de FBK Games in Hengelo.

Bol had meer dan 1 seconde voorsprong op Janieve Russell uit Jamaica, die tweede werd in 54,18. Anna Rizjikova uit Oekraïne eindigde als derde in 54,50.

De winnares van olympisch brons vervolgde in Rome haar zegereeks in de Diamond League. Bol won vorig jaar de 400 horden in alle wedstrijden uit de toonaangevende serie waar ze aan de start kwam, inclusief de finale in Zürich.

Snelle race

De 53,02 ligt ruim onder de limiet voor de WK atletiek in Eugene, waar Bol wil pieken en voor een medaille gaat. Haar grote rivale is olympisch kampioene Sydney McLaughlin uit Amerika, die dit seizoen in Nashville al 51,61 liep, hoewel er twijfel bestaat of de horden wel goed stonden geplaatst in die race.

"Dit was een snelle race, ik was tevreden over de uitvoering", zei Bol kort na haar race. "Het is pas mijn tweede 400 horden van dit jaar en de tijden worden al beter. Het is allemaal voorbereiding op de wereld- en Europese kampioenschappen."

Liemarvin Bonevacia eindigde als vijfde op de 400 meter in 45,79. De olympisch finalist bleef met die tijd ruim boven de WK-limiet van 44,90. Kirani James uit Grenada won de race in 44,54. Taymir Burnet sprintte op de 200 meter naar de negende en laatste plaats in 21,16, een tijd waarmee hij niet in de buurt kwam van de WK-limiet van 20,24. De Amerikaan Kenneth Bednarek rende naar de winst in 20,01.

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

3 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

5 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

6 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

7 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

7 uur geleden