Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Atlete Bol op jacht naar eerste wereldtitel indoor op 400 meter

Atlete Bol op jacht naar eerste wereldtitel indoor op 400 meter

GLASGOW (ANP) - Goud en zilver lonken voor de Nederlandse atletiekploeg op de tweede dag van de WK indoor in Glasgow. Femke Bol is torenhoog favoriet voor de wereldtitel op de 400 meter en Lieke Klaver maakt zeker ook kans op een medaille. De finale van de 400 meter is om 22.00 uur Nederlandse tijd.

Bol wil graag haar eerste wereldtitel indoor op haar erelijst bijschrijven. Ze won haar serie en halve finale overtuigend en met een tijd van 50,66 heeft ze zich als snelste geplaatst voor de eindstrijd. Klaver noteerde met 51,18 de derde tijd.

Er is in Glasgow veel internationale aandacht voor Bol, omdat ze twee weken geleden op de NK indoor in Apeldoorn haar wereldrecord op de 400 meter indoor verbeterde naar 49,24 seconden. Zelf tempert de Amersfoortse de verwachtingen; een wereldrecord lopen op een intensief en sterk bezet toernooi acht ze een te lastige opgave.

Er komen meer Nederlandse atleten in actie vanaf 10.00 uur. Job Geerds loopt de 60 meter horden, N'ketia Seedo de 60 meter en Sven Jansons werkt de eerste vier onderdelen van de zevenkamp af.

Meer uit Sport

Schade bij Jakobsen na val in Giro lijkt mee te vallen

FRANCAVILLA AL MARE (ANP) - Fabio Jakobsen lijkt aan zijn val in de sprint van de elfde etappe van de Giro d'Italia geen al te zware verwondingen te hebben overgehouden. De Nederlandse sprinter van dsm-firmenich PostNL ging op een kleine 400 meter voor de finish onderuit, nadat hij van opzij was aangereden door de Est Madis Mihkels. "Dit hoort er niet bij, maar het gebeurt wel", sprak Jakobsen voor de camera van Eurosport, al fietsend op weg naar de teambus.

2 uur geleden
Tweede ritzege sprinter Milan in Giro d'Italia

FRANCAVILLA AL MARE (ANP) - De Italiaan Jonathan Milan heeft zijn tweede ritzege geboekt in de Giro d'Italia. De 23-jarige renner van Lidl-Trek was na een rit, die voor een groot deel langs de Adriatische kust leidde, de snelste in de massasprint. Milan hield in Francavilla al Mare de Belg Tim Merlier en de Australiër Kaden Groves net achter zich. Fabio Jakobsen kwam kort voor de finish ten val. Milan won eerder al de vierde etappe.

3 uur geleden
Tennisster Sabalenka in twee sets naar halve eindstrijd Rome

ROME (ANP) - Tennisster Aryna Sabalenka is op het grote WTA-toernooi van Rome doorgedrongen tot de halve eindstrijd. De als tweede geplaatste Belarussische won in twee sets van de Letse Jelena Ostapenko, die als nummer 9 was ingeschaald: 6-2 6-4. De partij duurde een uur en een kwartier. Voor Sabalenka was het haar derde zege in drie ontmoetingen met Ostapenko.

5 uur geleden
Van der Poel doet op Spelen in Parijs alleen mee aan wegwedstrijd

BRUSSEL (ANP) - Wielrenner Mathieu van der Poel komt op de Olympische Spelen komende zomer alleen in actie in de wegwedstrijd. Hij had ook kunnen kiezen voor de olympische mountainbikewedstrijd, maar die slaat hij over. "Dit is het meest logische. Hierdoor heb ik iets meer tijd en kan ik me langer en beter voorbereiden", stelt hij in een persbericht van zijn ploeg Alpecin-Deceuninck.

5 uur geleden
Formule 1-coureur Albon rijdt ook komende jaren voor Williams

WANTAGE (ANP) - Alexander Albon blijft ook de komende jaren rijden voor het Formule 1-team van Williams. De 28-jarige Thai heeft zijn contract met "meerdere jaren" verlengd, al wordt niet duidelijk tot wanneer hij nu precies vastligt. In ieder geval is Albon in 2026 nog actief voor de Britse renstal, als de nieuwe regels in de Formule 1 ingaan.

8 uur geleden
Badmintonduo Tabeling/Piek zeker van plek op Olympische Spelen

NIEUWEGEIN (ANP) - Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek mogen deze zomer meedoen aan de Olympische Spelen in Parijs. Het Nederlandse duo eindigde als twaalfde op de kwalificatieranglijst voor gemengde duo's. In Parijs bestaat het toernooi in het gemengd dubbel uit zestien koppels.

8 uur geleden
Visma moet in Giro ook verder zonder zieke Uijtdebroeks 

FOIANO DI VALFORTORE (ANP) - Cian Uijtdebroeks gaat niet van start in de elfde etappe van de Ronde van Italië. De Belgische wielrenner van Visma - Lease a Bike, die vijfde stond in het algemeen klassement en de leiding had in het jongerenklassement, is ziek.

10 uur geleden