Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Atleet Vloon gokt verkeerd met te lichte polsstok

Atleet Vloon gokt verkeerd met te lichte polsstok

TOKIO (ANP) - De finale van het polsstokhoogspringen bij de Olympische Spelen in Tokio is voor Menno Vloon op een teleurstelling uitgelopen. De 27-jarige Zaankanter kwam nog wel over de aanvangshoogte van 5,55 meter, maar drie pogingen op 5,70 mislukten. Hij was een van de eerste uitvallers in de finale.

"Het klinkt gek, maar eigenlijk was ik te goed vandaag. Echt, ik steek in een supervorm. Maar mijn stok was te licht, ik had sneller moeten schakelen naar een zware stok", lichtte Vloon zijn mislukte olympische optreden toe. "Ik heb die keuze niet gemaakt en dat is spijtig. Bij de derde sprong op 5,70 realiseerde ik me het pas echt eigenlijk. Ik merkte het meteen bij de insteek. In de vorm die ik heb kan ik met een te lichte stok niet dat 'shot' maken boven de lat."

Vloon deed voor de eerste keer mee aan de Olympische Spelen. De opluchting bij hem was groot toen hij zich in de kwalificaties met een hoogte van 5,75 meter plaatste voor de finale. In zijn vorige twee grote optredens, bij de WK van 2017 in Londen en de WK van 2019 in Doha, blesseerde hij zich bij zijn eerste sprong en viel hij uit.

Goed voorseizoen

"In de kwalificaties ging het heel makkelijk. Nu was mijn vorm tien keer beter bij wijze van spreken, maar gaat het toch mis door een verkeerd keuze. Ook dat is polsstokhoogspringen. Ik besef het nog niet zo goed, mijn olympische finale was wel heel snel voorbij. Ik moet het even laten bezinken en maar eens goed met mijn coach praten."

Vloon kan niettemin terugkijken op een goed voorseizoen. Hij scherpte eerder dit jaar het Nederlandse record met maar liefst 15 centimeter aan tot 5,96 meter.

Meer uit Sport

Ocon de snelste in laatste actiedag van het jaar in Formule 1

ABU DHABI (ANP/AFP) - Esteban Ocon heeft op de laatste actiedag van de Formule 1 de beste tijd gereden tijdens testraces op Circuit Yas Marina in Abu Dhabi. De Franse coureur van Alpine reed 110 ronden en klokte 1.24,393 in zijn snelste ronde. De Mexicaan Patricio O'Ward, afkomstig uit de IndyCar, reed met 1,24,662 de tweede tijd in de auto van McLaren. De Deen Frederik Vesti, dit jaar de nummer 2 in de Formule 2, mocht in de Mercedes rondrijden. Hij klokte de derde tijd (1.24,679).

1 uur geleden
Golfer Woods begint 'roestig, maar pijnvrij' aan nieuwe comeback

ALBANY (ANP/AFP/RTR) - Tiger Woods keert deze week terug in het professionele golf met maar één ambitie, en dat is winnen. "Ik hou van de competitie en ik denk absoluut dat ik nog toernooien kan winnen", zei de vijftienvoudig majorkampioen in aanloop naar de Hero World Challenge op de Bahama's. "Er zal een tijd komen dat ik niet langer kan winnen. Als die tijd aanbreekt, dan stop ik ermee."

3 uur geleden
Hockeycoach Mathijssen volgend jaar naar mannen Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Hockeycoach Rick Mathijssen van HC Bloemendaal gaat volgend seizoen aan de slag bij de mannen van AH&BC Amsterdam. Na vier jaar Bloemendaal, waar hij al twee landstitels veroverde, verruilt Mathijssen de Noord-Hollandse topclub voor de gevallen grootmacht uit Amsterdam.

5 uur geleden
Dubbelspecialist Koolhof beëindigt na 2024 tennisloopbaan

DUIVEN (ANP) - Wesley Koolhof beëindigt na komend tennisseizoen zijn loopbaan. De 34-jarige dubbelspecialist schreef afgelopen jaar het mannendubbelspel van Wimbledon op zijn naam. Hij won tot nog toe zestien ATP-titels.

6 uur geleden
Duurdere metrokaartjes in Parijs tijdens Olympische Spelen

PARIJS (ANP/RTR) - Bezoekers van Parijs krijgen tijdens de Olympische Spelen te maken met hogere reiskosten voor de metro. De regionale leider Valérie Pécresse zegt dat de prijzen tijdelijk omhoog moeten "om te zorgen dat de Olympische Spelen voor 100 procent toegankelijk zijn met het openbaar vervoer".

7 uur geleden
Atleet Laros naar EK veldlopen in Brussel

ARNHEM (ANP) - Atleet Niels Laros neemt zondag 10 december deel aan het EK veldlopen in Brussel. Het 18-jarige talent baarde afgelopen jaar opzien met toptijden op de 1500 meter op de atletiekbaan. Tijdens de Europese titelstrijd op de cross komt Laros in actie in de leeftijdscategorie tot 20 jaar.

11 uur geleden
WTA gaat spelers die deelnemen aan demo in Rusland niet straffen

LONDEN (ANP) - De WTA gaat tennissters die komend weekend deelnemen aan een demonstratietoernooi in Rusland niet bestraffen. Er is ophef ontstaan over een evenement dat in Sint-Petersburg wordt gespeeld, terwijl Rusland in oorlog is met Oekraïne. Het evenement wordt gesponsord door het Russische aardgasbedrijf Gazprom.

11 uur geleden