Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Atleet Farah voor Spelen terug op de baan

Atleet Farah voor Spelen terug op de baan

LONDEN (ANP) - Atleet Mo Farah keert terug op de baan. De 36-jarige Brit, geboren in Somalië, gaat volgend jaar op de Olympische Spelen van Tokio proberen om voor de derde keer goud te pakken op de 10.000 meter. Farah won op de Spelen van Londen 2012 en Rio 2016 steeds de 'dubbel' (5000 en 10.000 meter).

De viervoudig olympisch kampioen nam in 2017 bij de WK in Londen afscheid van de baan. Farah ging zich volledig richten op de marathon. "Het was heel spannend en leerzaam", zegt de Brit in een filmpje op YouTube, terwijl hij wandelt over een atletiekbaan. "Met 2.05 heb ik een Brits en Europees record gelopen. Maar volgend jaar in Tokio keer ik toch weer terug op de baan. Ik ga het proberen op de 10.000 meter. Hopelijk heb ik de snelheid nog in de benen."

Meer uit Sport

Rus verslaat voormalig nummer 1 Kerber op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisster Arantxa Rus heeft op Roland Garros ten koste van de Duitse Angelique Kerber de tweede ronde bereikt: 6-4 6-3. De inmiddels 36 jaar oude Kerber, teruggekeerd na een bevalling, is de voormalig nummer 1 van de wereld. Momenteel staat ze 232e. De partij begon uren later dan gepland door de regenval in Parijs.

3 uur geleden
Tennisster Rybakina snel klaar, Rus mogelijk volgende opponent

PARIJS (ANP) - Tennisster Elena Rybakina heeft in de eerste ronde van Roland Garros eenvoudig afgerekend met de Belgische Greet Minnen. De Kazachse nummer 4 van de wereld won binnen vijf kwartier van de speelster uit Turnhout: 6-2 6-3.

8 uur geleden
Atletiekploeg met boegbeeld Bol, maar zonder Hassan naar EK

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse atletiekploeg gaat met topatleten Femke Bol, Lieke Klaver en Nadine Visser naar de EK in Rome. Tweevoudig olympisch kampioene Sifan Hassan slaat de EK over. Voor de Europese kampioenschappen, die van 7 tot en met 12 juni plaatsvinden, zijn 59 atleten geselecteerd, 29 vrouwen en 30 mannen.

8 uur geleden
Hockeybondscoach Van Ass kiest in Parijs voor keepster Veenendaal

UTRECHT (ANP) - Bondscoach Paul van Ass van de Nederlandse hockeysters kiest op de Olympische Spelen voor keepster Anne Veenendaal. De doelvrouw van Amsterdam krijgt de voorkeur boven Josine Koning van landskampioen Den Bosch. Koning gaat als reservekeepster mee naar Parijs.

10 uur geleden
Tennisster Osaka doet mee aan grastoernooi Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tennisster Naomi Osaka doet mee aan het grastoernooi van Rosmalen. De viervoudige grandslamkampioene en voormalig nummer een van de wereld maakt haar debuut in Nederland, meldt de organisatie van het Libéma Open dat plaatsvindt van 8 tot en met 16 juni.

10 uur geleden
Trofee voor hockeyer Warmerdam na bijzondere comeback

ARNHEM (ANP) - Hockeyer Dennis Warmerdam heeft de Pahud de Mortanges Trofee gewonnen, een onderscheiding die sportkoepel NOC*NSF uitreikt aan de sporter die zich als een inspirerend voorbeeld heeft opgeworpen.

11 uur geleden
Van de Zandschulp twijfelt over voortzetten tennisloopbaan

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp twijfelt erover of hij nog wel door wil als proftennisser. De nummer 102 leed maandag op Roland Garros in de openingsronde een roemloze nederlaag tegen de Italiaan Fabio Fognini. Het werd 6-1 6-1 7-5.

20 uur geleden