Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Atleet Boers gelooft dat hij iedereen kan verslaan op 400 meter

Atleet Boers gelooft dat hij iedereen kan verslaan op 400 meter

ARNHEM (ANP) - Isayah Boers heeft dit seizoen ontdekt hoe hij heel hard de 400 meter kan lopen. Hij bewees het op de NK indoor, waar hij overtuigend de Nederlandse titel veroverde in 45,72 seconden. Als nummer 3 op de Europese ranglijst vertrekt de 23-jarige sprinter met kans op een medaille naar de Europese kampioenschappen indooratletiek, die donderdag beginnen in Istanbul.

"Ik merk dat andere atleten bescheiden over zichzelf praten, terwijl ik vaak hoog opgeef van mezelf. Ik weet waartoe ik in staat ben en denk dat er veel mogelijk is de komende jaren", zegt de 23-jarige Boers, die dankzij zijn moeder Jamaicaans bloed heeft en trots is op de genen uit het land van koninklijke sprinters als Usain Bolt en Shelly-Ann Fraser-Pryce.

Boers versloeg in de finale van de NK de gedoodverfde favoriet Liemarvin Bonevacia. Opvallend was de manier waarop hij won, namelijk ‘op zijn Femke Bols’. Na de eerste ronde lag hij al op kop, om vervolgens in de tweede ronde zo hard door te rennen, dat niemand hem kon bijbenen. Ook olympisch finalist en Nederlands recordhouder Bonevacia niet.

Internationale ervaring

"Ik heb het dit jaar wat anders gedaan. Vorig jaar liep ik alleen maar wedstrijden in Apeldoorn en dan liep ik steeds tegen mijn trainingsmaatjes. Nu ben ik naar het buitenland gegaan, op zoek naar sterk bezette wedstrijden met andere concurrenten. Om het beste uit mezelf te halen, meer druk te voelen en internationale ervaring op te doen."

Hij had het nodig om straks de volgende stap te zetten in zijn carrière. Niet dat hij al praat over een medaille op de EK, maar wel over de wedstrijdtactiek die hem succes gaat brengen. "Hard openen, goed gebruik maken van mijn snelheid, maar iets meer vanuit de ontspanning. Van 200 naar 250 meter laad ik mezelf op om vanaf 250 meter tot aan de finish alles te geven. Aan dat racemodel heb ik hard gewerkt", vertelt hij.

Belangrijke schakel

In Liévin nam Boers het onlangs op tegen de Noorse grootheid Karsten Warholm, de regerend olympisch- en wereldkampioen op de 400 meter horden én topfavoriet voor goud in Istanbul op de 400 meter. "Ik was die week een beetje ziek en twijfelde of ik zou lopen, maar ben toch gegaan en werd tweede. De opening was niet zoals ik die normaal heb, best wel traag eigenlijk, maar in die race zag ik dat er zo veel mogelijk is. Warholm is niet onverslaanbaar."

Boers is ook een belangrijke schakel in de estafetteploeg op de 4x400 meter die in Istanbul de Europese titel van 2021 verdedigt. Hij is gelovig en roept bij toernooien zijn teamgenoten voor de race vaak bij elkaar voor een gebed samen. "Vaak zijn ook de jongens die niet geloven erbij als we bidden. Zij sluiten dan ook de ogen om mee te doen. Ik denk dat het hun ook een goed gevoel geeft. Zo van: we zijn een team en gaan er samen voor."

Meer uit Sport

Tsjechische tennistiener Mensik (18) naar finale in Doha

DOHA (ANP) - De Tsjechische tiener Jakub Mensik heeft op het ATP-toernooi van Doha de finale bereikt. De toernooiverrassing, 18 jaar oud pas, was bij de laatste vier ook te sterk voor Gaël Monfils: 6-4 1-6 6-3. De Tsjech is de jongste finalist op een ATP-toernooi sinds Carlos Alcaraz in 2021 de eindstrijd haalde in Umag.

1 uur geleden
Wielrenner Vingegaard grijpt na ritzege leiding in O Gran Camiño

CHANTADA (ANP) - De Deense wielrenner Jonas Vingegaard heeft de leiding veroverd in de Spaanse rittenkoers O Gran Camiño. De tweevoudig Tourwinnaar van Visma - Lease a Bike kwam na een natte heuvelrit over ruim 151 kilometer tussen Taboada en Chantada solo over de streep.

2 uur geleden
Verstappen tevreden na testdagen Formule 1 in Bahrein

SAKHIR (ANP) - Max Verstappen kon tevreden terugkijken op de derde en laatste testdag van de Formule 1 in Bahrein. De wereldkampioen, die in zijn Red Bull de vierde tijd noteerde, verklaarde na afloop dat de focus vrijdag niet op de rondetijden lag.

3 uur geleden
Olympisch kampioen Krol (31) stopt met schaatsen

HEERENVEEN (ANP) - Olympisch kampioen Thomas Krol stopt met schaatsen. De 31-jarige Krol is regerend olympisch kampioen op de 1000 meter. Hij gaat zich toeleggen op een loopbaan als piloot.

3 uur geleden
Verstappen sluit laatste test in Bahrein af met vierde tijd

SAKHIR (ANP) - Max Verstappen was op de derde en laatste testdag van de Formule 1 in Bahrein niet de snelste, maar hij reed wel 66 ronden zonder problemen op het circuit van Sakhir. De wereldkampioen noteerde de vierde tijd. Hij gaf in zijn nieuwe Red Bull 0,433 seconde toe op Charles Leclerc, die in zijn Ferrari de beste rondetijd op de klok zette. De Monegask deed dat wel op een snellere zachte band.

4 uur geleden
Nederlandse cricketers verliezen WK-kwalificatieduel van Namibië

KIRTIPUR (ANP) - De Nederlandse cricketers hebben tegen Namibië de derde WK-kwalificatiewedstrijd in Nepal met 24 runs verschil verloren. Namibië kwam in de eerste innings tot een totaal van 203 runs, Oranje strandde op 179 runs. Het duel was door regenval ingekort tot 45 overs per ploeg.

5 uur geleden
Sporttribunaal CAS wijst beroep Russisch olympisch comité af

LAUSANNE (ANP) - Het internationale sporttribunaal CAS heeft het beroep van het Russisch olympisch comité tegen de schorsing van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) afgewezen. Het CAS bevestigde de oorspronkelijke beslissing van 12 oktober en oordeelde dat het IOC "niet de beginselen van legaliteit, gelijkheid, voorspelbaarheid en evenredigheid heeft geschonden".

5 uur geleden