Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Atalanta ziet vijfde plaats en Champions League naderen

BERGAMO (ANP) - Atalanta is weer volop in de race voor deelname aan de Champions League komend seizoen. Trainer Gian Piero Gasperini zag zijn elftal Empoli met 2-0 aan de kant zetten. AS Roma, de huidige nummer 5, speelde met 2-2 gelijk bij regerend kampioen Napoli.

Mario Pasalic maakte kort voor rust, uit een strafschop, het eerste doelpunt voor Atalanta. De Nigeriaanse Ademola Lookman verdubbelde in de beginfase van de tweede helft de voorsprong. Aanvoerder Marten de Roon werd in de 56e minuut gewisseld. Hans Hateboer en Teun Koopmeiners kwamen in de loop van de tweede helft als invallers binnen de lijnen. Mitchel Bakker was en bleef reserve. Atalanta speelt donderdag in de halve finale van de Europa League bij Olympique Marseille.

Bij Napoli tegen Roma vielen alle vier de doelpunten in het laatste half uur. Paulo Dybala benutte in de 59e minuut een penalty voor Roma: 0-1. Mathías Olivera maakte al snel gelijk, waarna Victor Osimhen voor Napoli scoorde uit een strafschop: 2-1. Invaller Tammy Abraham kopte Roma in de laatste minuut van de reguliere speeltijd alsnog langszij (2-2).

Europa League

Dean Huijsen bleef op de reservebank zitten bij AS Roma, waar Rick Karsdorp ontbrak. AS Roma zit ook nog in de Europa League en treft in de andere halve eindstrijd Bayer Leverkusen.

De eerste vijf clubs uit Italië bereiken de Champions League. AS Roma is nu vijfde met 59 punten uit 34 duels. Nummer 6 Atalanta heeft 2 punten minder en speelde een duel minder.

Meer uit Voetbal

FC Barcelona klimt naar tweede positie na zege op Real Sociedad

BARCELONA (ANP) - Lamine Yamal heeft FC Barcelona naar de tweede plaats van La Liga geleid. De 16-jarige aanvaller opende vlak voor rust de score in de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad. Raphinha stelde in blessuretijd met een benutte strafschop de zege voor de thuisploeg veilig (2-0).

17 minuten geleden
Villa knokt zich in slotfase naar gelijkspel tegen Liverpool

BIRMINGHAM (ANP) - Aston Villa heeft zich naar een gelijkspel tegen Liverpool geknokt. De club uit Birmingham maakte in de slotfase een achterstand van 1-3 ongedaan (3-3).

22 minuten geleden
Club Brugge heeft niet genoeg aan twee treffers van Skov Olsen

BRUGGE (ANP) - Andreas Skov Olsen scoorde twee keer voor Club Brugge, maar het was niet genoeg om de ploeg aan een thuiszege te helpen tegen Union in de play-offs om de Belgische landstitel. Beide ploegen besloten hun onderlinge duel met een gelijkspel (2-2).

51 minuten geleden
NAC Breda neemt afstand van Roda JC in eerste duel play-offs

BREDA (ANP) - NAC Breda heeft in de eerste wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs ruim gewonnen van Roda JC. De Bredanaars waren in eigen huis met 3-1 te sterk. Vrijdag volgt de wedstrijd in Kerkrade.

1 uur geleden
Duitsland met Pavlovic naar EK voetbal in eigen land

FRANKFURT (ANP/DPA) - Bondscoach Julian Nagelsmann van Duitsland heeft Aleksandar Pavlovic opgenomen in zijn selectie voor het EK voetbal. De 20-jarige middenvelder is dit seizoen doorgebroken bij Bayern München. Verdedigers Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund) en Jonathan Tah (Bayer Leverkusen) zijn ook zeker van een plaats in de Duitse selectie.

3 uur geleden
Van Boekel videoscheidsrechter bij finale van Europa League

NYON (ANP) - Pol van Boekel is op 22 mei videoscheidsrechter bij de finale van de Europa League tussen Atalanta en Bayer Leverkusen. Dat heeft de Europese voetbalbond bekendgemaakt.