Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AstraZeneca past bijsluiter aan wegens zeldzame bijwerking vaccin

AstraZeneca past bijsluiter aan wegens zeldzame bijwerking vaccin

LONDEN (ANP) - De Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca past de bijsluiter voor het vaccin tegen het coronavirus aan vanwege de zeldzame, maar gevaarlijke bijwerkingen die kunnen optreden na een prik. Het bedrijf is ook bezig met een onderzoek naar de bijwerkingen.

Woensdag oordeelde het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) dat een inenting met het vaccin kan zorgen voor de vorming van bloedstolsels (trombose) en een laag aantal bloedplaatjes (trombocytopenie). Het gaat echter om een zeer klein risico en de voordelen van een inenting tegen het coronavirus wegen op tegen de risico's van de prik, aldus het EMA.

AstraZeneca meldt woensdagavond in een verklaring dat het bedrijf probeert te achterhalen wat er bij alle gevallen van ernstige bijwerkingen is gebeurd.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

JoMePi 4 dagen geleden
Dat is lachen ze passen niet alleen de bijsluiter aan maar ook de merknaam omdat alles positiever klinkt als Astra Zeneca
renschip 4 dagen geleden
Gelukkig , als de bijsluiter maar klopt.

Meer uit Gezond

6757 nieuwe coronagevallen, gemiddelde loopt verder op

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 6757 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Voor een maandag is dat relatief veel. Het aantal positieve tests ligt in het begin van de week doorgaans lager dan richting het einde van de week.

35 minuten geleden
Meer coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal opgenomen coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal opnieuw gestegen. In totaal zijn nu 2582 patiënten met Covid-19 opgenomen, 65 meer dan zondag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

1 uur geleden
Proefvakantie Rhodos moet ‘schat aan informatie’ opleveren

SCHIPHOL (ANP) - Zowel in binnen- als buitenland zijn de ogen gericht op de 189 Nederlandse proeftoeristen die maandagmiddag naar het Griekse eiland Rhodos vliegen. De all-inclusive vakantie moet volgens de directeur van reisorganisatie Sunweb, Mattijs ten Brink, "een schat aan informatie" opleveren voor de reisbranche over hoe we binnenkort weer veilig vakantie kunnen vieren in coronatijd.

2 uur geleden
Grapperhaus: situatie nog niet goed genoeg om terrassen te openen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet blijft erbij dat de coronacijfers te slecht zijn om terrassen en andere buitenlocaties weer open te kunnen gooien. Dat zei minister van Justitie Ferd Grapperhaus maandag, voorafgaand aan overleg met zijn collega-ministers.

2 uur geleden
Engeland versoepelt lockdown, al voor middernacht rijen bij pubs

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk heeft de lockdown maandag verregaand versoepeld. Winkels, kappers en horecazaken in Engeland mochten na ongeveer drie maanden de deuren weer openen. Sommige Britten trotseerden de vrieskou om klokslag middernacht al een pint te halen bij een café.

3 uur geleden
Farmaceut Janssen levert eerste coronavaccins af in Oss

OSS (ANP) - Farmaceut Janssen uit Leiden heeft een eerste partij van 79.200 doses coronavaccin geleverd aan Nederland. Die hoeveelheid is goed voor het compleet vaccineren van net zoveel mensen. In tegenstelling tot de drie andere vaccins die tot nog toe zijn goedgekeurd in de Europese Unie, is van het Janssen-vaccin slechts één prik nodig. De eerste doses kwamen maandag aan bij het bedrijf Movianto in Oss. Van daaruit worden ze verdeeld.

4 uur geleden
Eén reiziger na positieve test niet mee op proefreis naar Rhodos

SCHIPHOL (ANP) - Van de 189 deelnemers aan een proefreis naar Rhodos is er één uitgesloten vanwege een positieve coronatest. Voor die persoon is een vervanger opgeroepen. De overige oorspronkelijk ingelote reizigers testten wel negatief en mogen mee op vakantie.

4 uur geleden