Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aston Martin ontkent illegaal bezit van autogegevens Red Bull

Aston Martin ontkent illegaal bezit van autogegevens Red Bull

BARCELONA (ANP) - Formule 1-team Aston Martin wijst de beschuldigingen van de hand dat het illegaal data van Red Bull heeft gebruikt voor het ontwikkelen van hun auto. "Ik weet niet precies wat de beschuldigingen zijn, maar ze zijn hoe dan ook vals", zei technisch directeur Andrew Green zaterdag in Barcelona.

Red Bull zag vrijdag bij de Grote Prijs van Spanje een aangepaste Aston Martin die wel heel erg veel gelijkenissen vertoonde met de auto van het team van wereldkampioen Verstappen. Ook de internationale autosportbond FIA vond de kopie verdacht en stelde een onderzoek in. Daar kwamen geen misstanden uit.

"De FIA is bij ons gekomen, heeft de auto onderzocht en van ons alle gegevens gekregen. De conclusie was dat onze auto compleet onafhankelijk is ontwikkeld. We hebben van geen enkel team wat voor data dan ook gekregen", zei Green.

Intern onderzoek

Red Bull was ondanks die vrijspraak niet overtuigd. Teambaas Christian Horner wees erop dat in de afgelopen winter enkele ingenieurs zijn overgestapt van Red Bull naar Aston Martin. "Je hebt niet in de hand wat zij in hun hoofd meenemen, maar het zou heel zorgelijk zijn als onze intellectuele eigendomsrechten op de een of andere manier in andere handen zijn overgegaan. Dat zou strafbaar zijn."

Technisch directeur Pierre Waché bevestigde dat het team momenteel intern onderzoek doet. "We willen er zeker van zijn dat er geen gegevens die tot ons intellectuele eigendom behoren zijn gelekt. Dat is ons grootste bezit en moet veilig zijn. Als wij een lek ontdekken, zullen we de FIA zeker vragen actie te ondernemen", aldus Waché.

Wat Aston Martin betreft is de zaak afgedaan. "De FIA heeft duidelijk gemaakt dat wij niets verkeerd hebben gedaan, dus is het vrij teleurstellend dat Red Bull alsnog beweringen doet die niet kloppen", zei Green. "Wij hebben onze auto midden vorig jaar al bedacht en de ontwikkeling was grotendeels afgerond voordat er werknemers van Red Bull bij ons kwamen. Mocht de FIA aanleiding zien toch nader onderzoek te doen, dan zijn ze meer dan welkom. Wij hebben niets te verbergen.’’

Meer uit Sport

Griekspoor verliest op Roland Garros in vijf sets van Hurkacz

PARIJS (ANP) - Het is Tallon Griekspoor net niet gelukt voor het eerst in zijn loopbaan de derde ronde van Roland Garros te halen. De nummer 39 van de wereld verloor in een vijfsetter van 4 uur en 41 minuten van de Pool Hubert Hurkacz, die als dertiende geplaatst is in Parijs. Het werd 6-3 5-7 6-7 (13) 7-6 (5) 6-4. Griekspoor serveerde op 5-4 in de vierde set voor de wedstrijd.

47 minuten geleden
Alcaraz heeft vier sets nodig tegen Japanner Daniel

PARIJS (ANP) - Carlos Alcaraz heeft in de tweede ronde van Roland Garros setverlies geleden. De nummer 1 van de wereld was in vier sets te sterk voor de Japanner Taro Daniel, die 111 plekken lager staat: 6-1 3-6 6-1 6-2. Het duel duurde 2 uur en 25 minuten.

3 uur geleden
Franse hoop Garcia in tweede ronde Roland Garros uitgeschakeld

PARIJS (ANP) - Caroline Garcia, de hoop van het Franse tennispubliek, is op Roland Garros al in de tweede ronde uitgeschakeld. De nummer 5 van de wereld werd met 4-6 6-3 7-5 verrast door de Russin Anna Blinkova, die op het Court Philippe Chatrier pas haar negende wedstrijdpunt benutte.

6 uur geleden
Tennisster Svitolina boekt op Roland Garros zesde zege op een rij

PARIJS (ANP) - Tennisster Elina Svitolina heeft op Roland Garros haar zesde zege op een rij geboekt. De door coach Raemon Sluiter begeleide Oekraïense was met 2-6 6-3 6-1 te sterk voor de Australische Storm Hunter.

8 uur geleden
Overtuigende start tennisster Schuurs in dubbelspel Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisster Demi Schuurs is overtuigend begonnen aan het vrouwendubbelspel van Roland Garros. De nummer 16 van de wereld verloor samen met de Amerikaanse Desirae Krawczyk in de openingsronde slechts twee games tegen Cristina Bucsa uit Spanje en de Poolse Alicja Rosolska: 6-0 6-2. De partij duurde slechts 57 minuten.

8 uur geleden
Amerikaan Stolz (19) een na jongste winnaar van schaats-Oscar

OSLO (ANP) - De Amerikaan Jordan Stolz heeft de Oscar Mathisen Award gekregen voor beste schaatsprestatie van het afgelopen seizoen. De 19-jarige sporter is daarmee de op een na jongste winnaar ooit. Landgenoot Eric Heiden was in 1977 net iets jonger bij zijn eerste onderscheiding. Stolz kreeg de zogenoemde schaats-Oscar voor zijn wereldtitels op de 500, 1000 en 1500 meter.

9 uur geleden
Postuum gouden speld voor overleden shorttrackster Van Ruijven

UTRECHT (ANP) - Schaatsbond KNSB heeft de in 2020 overleden shorttrackster Lara van Ruijven postuum geëerd met de gouden speld. Haar vader Gerard van Ruijven ontving de onderscheiding uit handen van directeur-bestuurder Herman de Haan van de KNSB. "Dit is echt mooi, dit waardeer ik zeer", aldus vader Van Ruijven. Zijn dochter was de eerste Nederlandse vrouw ooit die een wereldtitel shorttrack won.

9 uur geleden