Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Assistent Robbemond nu hoofdtrainer bij Willem II

Assistent Robbemond nu hoofdtrainer bij Willem II

TILBURG (ANP) - Reinier Robbemond is de nieuwe hoofdtrainer van Willem II. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat duurt tot de zomer van 2024, meldt de Tilburgse club uit de Keuken Kampioen Divisie.

De 50-jarige Robbemond was bij Willem II al assistent-trainer. Hij was volgens de club meteen een serieuze kandidaat voor het hoofdtrainerschap nadat in december Kevin Hofland moest vertrekken.

"Omdat we naast hem ook extern meerdere opties wilden verkennen, zijn we met enkele andere trainers in gesprek gegaan. Dat wist Reinier", licht technisch directeur Teun Jacobs toe. "De keuze is na een zorgvuldig proces uiteindelijk op hem gevallen, omdat we vinden dat hij de juiste ervaring, persoonlijkheid en kwaliteiten bezit die het beste bij de huidige spelersgroep passen."

In gesprek

Robbemond heeft vrijdagavond de leiding als Willem II het opneemt tegen Roda JC. Dat wordt een ontmoeting tussen de nummers 7 en 9 van de eerste divisie. De club is al in gesprek met een nieuwe assistent-trainer die de hoofdtrainer gaat ondersteunen.

"Toen ik vorig jaar als assistent-trainer terugkwam naar Willem II, heb ik aangegeven dat ik de ambitie had om op termijn wel weer als hoofdtrainer aan de slag te gaan. We voorzagen toen niet dat dat moment nu al zou komen", zegt Robbemond, die eerder assistent-trainer bij PSV was en hoofdtrainer van De Graafschap.

Meer uit Voetbal

Voetballer Tonali krijgt ook in Engeland straf na gokken op duels

NEWCASTLE (ANP) - De Italiaanse middenvelder Sandro Tonali heeft door het overtreden van de regels met betrekking tot gokken in Engeland een voorwaardelijke straf opgelegd gekregen van twee maanden. Hij gaf toe tussen 12 augustus en 12 oktober vorig jaar vijftig weddenschappen te hebben geplaatst op Engelse voetbalwedstrijden. Tonali werd in oktober vorig jaar al voor tien maanden geschorst door de Italiaanse bond.

3 uur geleden
Vitesse haalt in eerste uren 250.000 euro op met crowdfunding

ARNHEM (ANP) - Voetbalclub Vitesse meldt dat de crowdfundingsactie na de eerste uren de grens van 250.000 euro is gepasseerd. De Arnhemmers begonnen de inzamelingsactie donderdag om Vitesse van de ondergang te redden.

7 uur geleden
Borussia Dortmund zeker van vijfde Duitse ticket Champions League

NYON (ANP/RTR) - Borussia Dortmund heeft zich met de zege van woensdag op Paris Saint-Germain ook meteen verzekerd van deelname aan de Champions League volgend seizoen. In de nieuwe opzet is er voor de twee landen die dit seizoen het beste presteren in Europa een extra ticket in de Champions League.

9 uur geleden
Rangnick niet naar Bayern, maar blijft bondscoach Oostenrijk

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Ralf Rangnick wordt definitief niet de nieuwe coach van Bayern München. De 65-jarige trainer blijft ook na het EK voetbal bondscoach van Oostenrijk, bevestigde de Oostenrijkse voetbalbond (ÖFB).

10 uur geleden
Borussia-coach Terzic niet verrast over sterk optreden Sancho

DORTMUND (ANP/RTR) - Borussia Dortmund-coach Edin Terzic was na de 1-0-zege tegen Paris Saint-Germain in de eerste halve finale van de Champions League niet verrast over het sterke optreden van zijn aanvaller Jadon Sancho. De coach zei dat hij de kwaliteiten van de 24-jarige aanvaller iedere dag op de training ziet.

11 uur geleden
PSG-coach Luis Enrique wil nederlaag in Parijs rechtzetten

DORTMUND (ANP/RTR) - Coach Luis Enrique van Paris Saint-Germain hoopt dat zijn ploeg de achterstand uit de eerste halve finale in de Champions League tegen Borussia Dortmund in eigen huis kan goedmaken. PSG verloor met 1-0 van Dortmund door een doelpunt van Niclas Füllkrug, maar de coach zag dat zijn ploeg veel kansen creëerde.

13 uur geleden
Verdediger Hummels knokt zich met Dortmund naar zege op PSG

DORTMUND (ANP) - Mats Hummels is tevreden met de kleine overwinning van Borussia Dortmund op Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League (1-0).

21 uur geleden