Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Asscher derde keer op rij beste debater Algemene Beschouwingen

Asscher derde keer op rij beste debater Algemene Beschouwingen

HILVERSUM (ANP) - Fractievoorzitter Lodewijk Asscher van de PvdA is uitgeroepen tot beste spreker tijdens de Algemene Beschouwingen. Hij viel op door "een combinatie van een mooi en boeiend betoog, volledig uit het hoofd gesproken, en een doelgerichte en daardoor effectieve debatstrategie. Vaak was het Asscher die politieke opponenten de moeilijkste vragen wist te stellen", aldus de jury.

De prijs voor beste debater is een initiatief van het Nederlands Debat Instituut en de Universiteit Leiden. Met de prijs willen ze aandacht vragen voor het belang van goede politieke debatvaardigheden.

Esther Ouwehand die namens de Partij voor de Dieren voor het eerst het woord voerde als fractievoorzitter, viel volgens de jury "in positieve zin op met sterke interrupties en een goed betoog op de eerste dag waarin zij groeide in haar spreekstijl".

De jury was ook onder de indruk van het betoog van PVV'er Geert Wilders tijdens de eerste termijn. "Maar voor een goed debat is het serieus beantwoorden van kritische vragen een wezenlijk onderdeel. Daarin schoot Wilders meerdere keren tekort."

De bijbehorende wisselbokaal werd donderdagavond uitgereikt tijdens het programma Dit is de Dag op NPO Radio 1. Asscher won de prijs al twee keer eerder: in 2018 en vorig jaar. Eerdere winnaars zijn Wilders, Alexander Pechtold (D66), Mark Rutte (VVD), Femke Halsema (GroenLinks).

Meer uit Binnenland

Twee weken geen treinen tussen Rotterdam en Den Haag

UTRECHT (ANP) - Reizigers kunnen tussen 13 en 25 juli geen gebruik maken van de trein op het traject tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal. In die periode voert ProRail werkzaamheden uit aan het spoor, meldt de NS. De extra reistijd tussen Rotterdam en Den Haag is naar schatting een half uur. Reizigers wordt geadviseerd om niet tijdens de spits met het vervangend vervoer te reizen.

4 uur geleden
Provincie Utrecht: natuurlijk gedrag van wolf die hond aanviel

UTRECHT (ANP) - De wolf die afgelopen zaterdag op een landgoed in Leusden een aangelijnd hondje aanviel, heeft volgens experts natuurlijk gedrag vertoond. De provincie Utrecht zegt dat er geen sprake is van een zogeheten probleemwolf. De provincie gaat ervan uit dat het hondje is aangevallen door één van de ouders van wolvenwelpen.

4 uur geleden
Schoonmakers bij Utrecht CS werden onwel door onbekende drank

UTRECHT (ANP) - De twee schoonmakers die dinsdagochtend vroeg direct na hun werk onwel werden op een opstelterrein bij Utrecht Centraal, hadden na hun dienst een onbekende drank gedronken. Dat concludeert de politie vrijdag na onderzoek. Het is niet duidelijk hoe ze aan die drank waren gekomen, "of ze die bij zich hadden of ergens hebben gevonden", aldus een woordvoerder.

5 uur geleden
Militair met wapen opgepakt in winkelcentrum Nijmegen

NIJMEGEN (ANP) - Een militair is vrijdag aangehouden in winkelcentrum Hatert in Nijmegen omdat hij een wapen bij zich had, bevestigt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee na berichtgeving van Omroep Gelderland. De actief dienende militair liep daar ook rond in zijn uniform.

5 uur geleden
Arubaanse stichting noemt huwelijk zelfde geslacht 'grote stap'

DEN HAAG (ANP) - Dat het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht per direct is toegestaan op Aruba en Curaçao is "een grote stap, het begin voor gelijkheid", aldus Egmar Irausquin, secretaris van stichting Fundacion Orguyo Aruba, na afloop van de uitspraak van de Hoge Raad. Tot op heden was dit niet toegestaan in de twee landen.

6 uur geleden
Scholieren oplettender en socialer zonder mobieltje

DEN HAAG (ANP) - Zonder smartphone onder handbereik zijn middelbare scholieren oplettender in de les en socialer met elkaar. Dat maakt het onderwijsministerie op uit een representatief onderzoek dat het liet doen onder leraren en schoolleiders van bijna zeshonderd scholen voor voortgezet onderwijs.

6 uur geleden
Halsema: geen verbod op dragen vlag Israël bij Pride Walk

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema meldt dat er geen sprake is van een verbod op het dragen van de Israëlische vlag tijdens de door Stichting Queer Amsterdam georganiseerde Pride Walk op 20 juli. "De Pride Walk is een manifestatie die onder het demonstratierecht valt. Vrijheid van demonstreren geeft echter geen recht op het opleggen van censuur aan demonstranten. Een organisatie mag mensen die willen meelopen dus niet verbieden om zich te uiten. Het is onacceptabel dat mensen die een vlag willen meedragen, dat niet zouden mogen", aldus de burgemeester.

6 uur geleden