Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ASR presenteert groeiplannen: op eigen kracht en door overnames

ASR presenteert groeiplannen: op eigen kracht en door overnames

UTRECHT (ANP) - ASR wil de komende jaren verder groeien, op eigen kracht en door de overname van kleine en middelgrote verzekeraars. Dat staat in de nieuwe groeistrategie die de verzekeraar donderdag presenteert op zijn beleggersdag. Onder meer in de pensioenmarkt ziet topman Jos Baeten nog ruimte. Ook moet de integratie van het overgenomen Aegon Nederland bijdragen aan de groei van het bedrijf.

De overname van de Nederlandse activiteiten van Aegon werd in juli vorig jaar formeel afgerond. De integratie van de onderdelen van die branchegenoot is nog in volle gang. Veel onderdelen van Aegon zullen aan het einde van dit jaar zijn ondergebracht bij ASR, zoals de schadetak. Andere onderdelen kosten nog wat meer tijd om volledig bij ASR onder te brengen, stelt Baeten.

"De combinatie van ASR en Aegon Nederland versterkt onze strategische positionering", zegt de topman. "Ik ben enthousiast over de kansen en vol vertrouwen dat we met een gedisciplineerde uitvoering van onze strategie duurzame waarde leveren en een toonaangevende verzekeraar in Nederland creƫren."

Nieuwe overnames

De groei binnen ASR verwacht het bedrijf onder meer te behalen in de schadeverzekeringstak. Daar verwacht de verzekeraar jaarlijks een groei van 3 tot 5 procent te behalen. Onderdeel van die groei kunnen nieuwe overnames zijn, omdat die markt volgens Baeten nog niet verzadigd is. "In Nederland, denken wij, is daar nog steeds ruimte voor additionele groei", aldus de topman. Over overnamekandidaten kan hij echter niets zeggen, gezien de beursnotering van ASR in Amsterdam. "In zijn algemeenheid kan ik zeggen dat we kijken naar mogelijkheden."

Parallel aan de groei van ASR wil de topman zich ook hard maken voor meer inclusiviteit binnen het bedrijf. In de top is dat volgens hem nu op orde, met een gelijke verdeling van mannen en vrouwen. In de lagen daaronder ligt het gemiddelde echter op 27 procent. Baeten wil dat dit percentage tegen 2027 uitkomt op 40 procent vrouwen op leidinggevende posities binnen het bedrijf.

Het werven van nieuw personeel kost volgens de topman wel meer inspanning door de krappe arbeidsmarkt. Nog moeilijker is het echter om mensen binnen te houden. "We zien mensen vertrekken, bijvoorbeeld omdat zij in Den Haag wonen en voor werk in Utrecht moeten zijn. Zij zoeken dan zelf naar een nieuwe baan elders", legt Baeten uit. "Maar ik spreek veel nieuwe medewerkers, van wie elke maand nog zo'n vijftig binnenkomen. Het aantrekken van nieuwe mensen lukt dus nog steeds."

Meer uit Financieel

Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

8 minuten geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

17 uur geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

18 uur geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

20 uur geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

22 uur geleden
Aantal sekswerkers in Duitsland blijft onder pre-coronaniveau

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het aantal geregistreerde sekswerkers in Duitsland neemt toe, maar blijft onder het niveau van voor de coronapandemie. Dat volgt uit cijfers die het Duitse statistiekbureau heeft vrijgegeven.

23 uur geleden
Wall Street sluit met winst, grote banken lager na cijfers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging onder meer uit naar cijfers over de Amerikaanse producentenprijzen en de kwartaalresultaten van grote Amerikaanse banken.

1 dag geleden