Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ASR eindigt als dagwinnaar op Damrak na woekerpolisdeal

ASR eindigt als dagwinnaar op Damrak na woekerpolisdeal

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar ASR is donderdag bovenaan de AEX-index geëindigd. Beleggers reageerden verheugd op de schikking die is getroffen in het langslepende woekerpolisdossier. ASR trekt nu zo'n 250 miljoen euro uit voor een nieuwe vergoeding voor klanten met een woekerpolis of mensen die ooit zo'n beleggingsverzekering hebben gehad. Het aandeel steeg 13 procent.

De schikking werd getroffen met verschillende claimorganisaties, die op hun beurt hebben beloofd hun procedures tegen ASR te staken. De woekerpolisaffaire houdt de gemoederen in de financiële wereld al vele jaren bezig. In 2006 kwam aan het licht dat bij veel beleggingsverzekeringen veel te hoge kosten in rekening zijn gebracht vanaf de jaren negentig. Claimorganisaties proberen gedupeerden sindsdien te mobiliseren om schadevergoedingen los te krijgen bij verzekeraars.

Naast ASR gingen ook andere verzekeraars omhoog. Zo stegen NN Group en Aegon respectievelijk 9,9 procent en 1,7 procent. NN Group liet in een reactie op de schikking van ASR weten de stap te beschouwen als "een positieve ontwikkeling". Daarbij gaf de onderneming wel aan dat er op dit moment nog geen overeenkomst is tussen NN Group en claimorganisaties.

Nieuwe waarschuwing

De AEX-index sloot de handelsdag 0,4 procent hoger af op 765,04 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 857,62 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt kregen er tot 0,6 procent bij.

Philips eindigde opnieuw in het rood, met een min van 0,3 procent. Het zorgtechnologieconcern leed woensdag onder een nieuwe waarschuwing van de Amerikaanse toezichthouder FDA voor problemen met slaapapneu-apparaten.

Olieprijzen

Exor, grootaandeelhouder van Philips en eveneens aan de beurs van Amsterdam genoteerd, won 1 procent. Het investeringsbedrijf organiseerde donderdag een dag voor investeerders in Turijn. Topman John Elkann zei daar dat hij ervan overtuigd is dat Philips in staat zal zijn de problemen met de apneumachines achter zich te laten, en dat deze kunnen worden opgelost.

De olieprijzen gingen omlaag nadat de details over een deal van oliekartel OPEC+ naar buiten kwamen. Daar leken handelaren niet enthousiast op te reageren. Volgens ingewijden die spraken met persbureau Bloomberg is besloten de productie volgend jaar met nog een 1 miljoen vaten per dag te verlagen, om zo de prijzen te stutten. Een vat Amerikaanse olie werd 3,1 procent goedkoper op 75,43 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent meer, op 82,70 dollar per vat.

De euro was 1,0905 dollar waard, tegen 1,0965 dollar een dag eerder.

Meer uit Financieel

Muzieklabel achter Taylor Swift gaat banen schrappen

AMSTERDAM (ANP) - Muzieklabel Universal Music Group (UMG), het platenconcern achter artiesten als Taylor Swift en Drake, wil de kosten gaan verlagen door te snijden in het personeelsbestand. Ook "andere operationele efficiëntieverbeteringen" moeten bijdragen aan kostenbesparingen, maakte het bedrijf bekend bij de publicatie van zijn jaarresultaten.

2 uur geleden
Bedrijf achter Thuisbezorgd eindigt lager op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway sloot de handelsdag op de Amsterdamse beurs af met een verlies na een aanvankelijk stevige openingswinst. Het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl eindigde woensdag 1,8 procent lager. Eerder op de dag kwam het bedrijf met zijn cijferrapportage over het afgelopen jaar, waarin onder meer staat dat Just Eat Takeaway vorig jaar minder bestellingen heeft verwerkt dan het jaar daarvoor.

2 uur geleden
Europese mediabedrijven dagen Google voor de rechter

AMSTERDAM (ANP) - Een coalitie van meer dan dertig Europese mediaorganisaties uit zeventien landen daagt Google voor de rechter om een schadevergoeding van ongeveer 2,1 miljard euro te eisen. De claim heeft betrekking op "het concurrentiebeperkende gedrag" van de advertentietechnologie van Google, meldt uitgever Sanoma.

3 uur geleden
Boeing krijgt 90 dagen om orde op zaken te stellen

WASHINGTON (ANP/RTR) - Boeing moet binnen negentig dagen een actieplan ontwikkelen om "systemische problemen met de kwaliteitscontrole" aan te pakken. Dat heeft het hoofd van de Amerikaanse toezichthouder Federal Aviation Administration (FAA) gezegd.

3 uur geleden
Personeel Picnic en flitsbezorgers heeft recht op toeslag

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van onlinesupermarkt Picnic en flitsbezorgers hebben gewoon recht op toeslagen voor het werken in de avonduren en op zondagen. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald.

4 uur geleden
Vegaburgerfabrikant Beyond Meat schiet omhoog op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Beyond Meat werd woensdag maar liefst 55 procent meer waard op de aandelenbeurzen van New York. De fabrikant van vleesvervangers boekte afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht. Ook de verwachting voor de winstmarge in 2024 viel hoger uit dan voorzien. Topman Ethan Brown verklaarde dat het bedrijf dit jaar een aantal maatregelen zal nemen om de weg naar winstgevendheid te vinden, waaronder het verlagen van de kosten, het verhogen van de prijzen en het uitbrengen van een nieuwe Beyond Burger.

5 uur geleden
Cosmeticaketen The Body Shop in België failliet verklaard

DEN HAAG (ANP) - Cosmeticaketen The Body Shop in België is failliet verklaard. Een melding in het Centraal Insolventieregister bevestigt berichtgeving hierover door RTL Nieuws. Ongeveer twintig Belgische vestigingen worden hierdoor geraakt.

5 uur geleden