Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ASML haalt nieuwe president-commissaris weg bij AkzoNobel

ASML haalt nieuwe president-commissaris weg bij AkzoNobel

AMSTERDAM (ANP) - Nils Andersen, voorzitter van de raad van commissarissen van AkzoNobel, stapt op bij het verfconcern en gaat aan de slag in dezelfde functie bij chipmachinefabrikant ASML. "Wij betreuren het ten zeerste hem te zien gaan", staat in een verklaring van AkzoNobel.

De Deen werd in 2018 benoemd tot voorzitter en legt zijn functie neer bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in april 2023. Bij ASML zijn ze blij met de overstap van Andersen. "Nils brengt een schat aan ervaring mee die hij heeft opgedaan tijdens zijn uitgebreide internationale carrière", aldus het concern.

Andersen was eerder topman van scheepvaartconcern A.P. Møller-Maersk en bierbrouwer Carlsberg. Tegenwoordig vervult hij meerdere commissariaten. Zo is hij ook nog president-commissaris van Unilever.

ASML wil Andersen voordragen voor benoeming tot lid van de raad van commissarissen, met het voornemen om hem na zijn benoeming tot voorzitter te kiezen. Voor Gerard Kleisterlee en Rolf-Dieter Schwalb loopt de termijn in april af en zij zullen dan uit de raad stappen.

Meer uit Financieel

Musk gaat voor financieringsronde van 1 miljard dollar voor xAI

NEW YORK (ANP) - Tesla-baas Elon Musk plant een financieringsronde die kan oplopen tot 1 miljard dollar (ongeveer 930 miljoen euro) voor xAI, de start-up die moet rivaliseren met OpenAI (bekend van ChatGTP) en Google. Dat blijkt uit gegevens van de Amerikaanse financiële waakhond SEC.

15 minuten geleden
Chiptoeleverancier ASMI wil nieuwe hoofdkantoor in VS

SCOTTSDALE (ANP/BLOOMBERG) - De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) is van plan 324 miljoen dollar (300 miljoen euro) te investeren in een nieuw hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Arizona. Het bedrijf wil vijfhonderd nieuwe mensen aannemen voor de nieuwe fabriek in Scottsdale, meldt Bloomberg. Het huidige hoofdkantoor is gevestigd in Phoenix, de hoofdstad van de Amerikaanse staat.

2 uur geleden
Wall Street terughoudend, cryptoplatformen verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De belangrijkste beursgraadmeters in New York lieten dinsdag geen grote uitslagen zien, na de verliezen een dag eerder. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Dat rapport is van belang voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

3 uur geleden
Beurs Tel Aviv zag geen ongebruikelijke handel voor aanval Hamas

ISRAËL (ANP/RTR) - Een rapport van Amerikaanse onderzoekers dat suggereert dat er beleggers in Israël waren, die mogelijk hebben geprofiteerd van voorkennis van de aanval van Hamas op 7 oktober, is onjuist, stelt de Tel Aviv Stock Exchange. De Israëlische effectenbeurs noemt de publicatie onverantwoord.

4 uur geleden
Concurrentiewaakhond onderzoekt deal tussen ExxonMobil en Pioneer

HOUSTON (ANP/AFP) - De Federal Trade Commission (FTC), de Amerikaanse concurrentiewaakhond, wil aanvullende informatie over de overname van olieconcern Pioneer Natural Resources door branchegenoot ExxonMobil. De overnamedeal ter waarde van ongeveer 60 miljard dollar werd afgelopen oktober aangekondigd en is de grootste dit jaar.

5 uur geleden
WHO wil meer belastingen op alcohol en suikerhoudende dranken

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat landen hun belasting op alcohol en suikerhoudende dranken moeten verhogen om gezonder gedrag te stimuleren. Volgens de organisatie maken te weinig landen gebruik van de mogelijkheden hiervoor.

7 uur geleden
Bloomberg: EU stelt heffing handel stekkerauto's met VK 3 jaar uit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat voorstellen om de invoering van tarieven op elektrische voertuigen in de handel met het Verenigd Koninkrijk met drie jaar uit te stellen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

8 uur geleden