Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ASML daalt op lager Damrak

ASML daalt op lager Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel ASML daalde woensdag op het Damrak na publicatie van de resultaten van de chipmachinemaker. De Amsterdamse aandelenbeurs opende licht in het rood. De andere Europese beurzen begonnen overwegend met winsten aan de nieuwe handelsdag. Beleggers hielden verder de ontwikkelingen rond het coronavirus in de gaten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de openingsbel 0,1 procent in de min op 611,32 punten. De MidKap bleef vlak op 942,79 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 0,4 procent.

ASML daalde 0,3 procent bij de hoofdfondsen ondanks dat de chipmachinefabrikant zijn resultaten afgelopen jaar stevig wist op te krikken. Ook verwacht het bedrijf dat 2020 "wederom een jaar van groei" zal zijn. ASML kondigde ook aan de komende jaren tot 6 miljard euro aan aandelen te willen inkopen. Prosus verloor 2,8 procent. Het Zuid-Afrikaanse media- en technologiebedrijf Naspers heeft 22 miljoen aandelen in de techinvesteerder van de hand gedaan.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

ABN AMRO, Aegon en Ahold Delhaize centraal op drukke cijferdag

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs komen onder andere ABN AMRO, verzekeraar Aegon en supermarktconcern Ahold Delhaize woensdag met cijfers. Daarmee is het zo'n beetje de laatste drukke cijferdag over het eerste kwartaal op Beursplein 5.

9 minuten geleden
Autobranche pleit voor kilometerheffing om CO2-doelen te halen

AMSTERDAM (ANP) - Het huidige systeem van autobelastingen moet grondig veranderen om het halen van klimaatdoelstellingen mogelijk te maken. Een vorm van kilometerheffing is daarbij onmisbaar, zegt een coalitie van autobrancheverenigingen BOVAG en RAI Vereniging, milieuorganisatie Natuur & Milieu, de ANWB en autoleasekoepel VNA. Voordat die nieuwe vorm van heffingen is ingevoerd, moet de aanschaf van elektrische auto's én zuinige benzineauto's worden gestimuleerd.

2 uur geleden
Overheidstekort Nederland lager dan omringende landen

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse overheidsfinanciën zijn in 2020 minder verslechterd dan in de meeste grote Europese landen. De uitgaven liepen weliswaar flink op vanwege de coronacrisis, maar de inkomsten daalden minder vergeleken met andere landen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

2 uur geleden
Uber geeft korting op ritten naar vaccinatiecentrum

AMSTERDAM (ANP) - Uber biedt vanaf woensdag korting aan voor klanten die via het taxiplatform in Nederland ritten boeken naar en van coronavaccinatiecentra. Het technologiebedrijf doneert daarnaast gratis taxiritten ter waarde van 100.000 euro aan het Rode Kruis.

2 uur geleden
Weer verliezen op aandelenbeurzen New York

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag opnieuw met rode cijfers gesloten door aanhoudende vrees bij beleggers voor een hogere inflatie en stijgende rente. De koersverliezen in de technologiesector op Wall Street van eerder op de handelsdag werden wel voor een groot deel weggepoetst.

6 uur geleden
Stevige min voor beurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De beurs in Amsterdam is dinsdag met een behoorlijk verlies gesloten, waarbij de AEX-index onder de 700 punten zakte. Ook elders in Europa waren stevige minnen te zien door zorgen over een oplopende inflatie waardoor de angst werd aangewakkerd dat de Amerikaanse centrale bank de rente sneller zal verhogen om de economie af te koelen. Een hogere rente is vooral ongunstig voor sterk groeiende techbedrijven.

10 uur geleden
Techfondsen weer omlaag op rood Wall Street

NEW YORK (ANP) - De technologiebedrijven gingen dinsdag opnieuw omlaag op een roodgekleurd Wall Street door zorgen bij beleggers over een oplopende inflatie en een hogere rente. Ook de energiesector op de aandelenbeurzen in New York stond onder druk door de dalende olieprijzen.

12 uur geleden