Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Arubaanse docenten eisen ontslag van minister van Onderwijs

Arubaanse docenten eisen ontslag van minister van Onderwijs

ORANJESTAD (ANP) - De Arubaanse onderwijsvakbond SIMAR heeft maandagmiddag (lokale tijd) een 'mars van wantrouwen' gehouden. De actie was gericht tegen minister van Onderwijs Rudy Lampe. Volgens de docenten heeft Lampe zich de afgelopen weken een onbetrouwbare onderhandelingspartner getoond. De mars is zonder incidenten verlopen.

De vakbond is het niet eens met de bezuiniging van 12,5 procent op hun arbeidsvoorwaarden, een eis die Nederland heeft gesteld aan Aruba, Curaçao en Sint Maarten voor het geven van leningen om de problemen op te vangen die zijn ontstaan door de coronacrisis.

De docenten willen hierover met de overheid overleggen, maar hebben geen vertrouwen meer in Lampe. Ze hebben een petitie overhandigd waarin ze de regering vragen Lampe naar huis te sturen en een nieuwe minister van Onderwijs te benoemen.

Meer uit Binnenland

Loods van golfclub in Bosch en Duin afgebrand

BOSCH EN DUIN (ANP) - Een loods op het terrein van de golfclub De Pan in Bosch en Duin (Utrecht) is zondag afgebrand. De brand was in de loop van de middag onder controle, meldt de brandweer.

3 uur geleden
Komende week begint koel, in het weekend mogelijk zomers warm

HOUTEN (ANP) - Het zomerse weer van afgelopen dagen verdwijnt begin komende week even naar de achtergrond. Weerbureau Weeronline verwacht een koel en hier en daar ook nat begin van de werkweek. Vanaf donderdag loopt de temperatuur weer op, met mogelijk lokaal zomerse waarden in het weekend.

3 uur geleden
Schoenenprotest Groningen is actie tegen geweld en honger in Gaza

GRONINGEN (ANP) - Duizenden kinderschoenen zijn zondag in een groot vierkant neergezet op de Grote Markt in Groningen. Met het 'schoenenprotest' herdenkt de stichting Plant een Olijfboom meer dan 16.000 Palestijnse kinderen die zijn omgekomen in Gaza, sinds Israël aanvallen is gaan uitvoeren na de Hamas-aanval van 7 oktober.

4 uur geleden
Brandje op Pannenkoekenboot Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Op de Pannenkoekenboot in Rotterdam is zondag een brandje geweest in een elektrakast. Dat bevestigt een woordvoerder van de brandweer na berichtgeving door Rotterdamse media.

5 uur geleden
Inwoner Rijswijk wint Lotto-Jackpot van 5,3 miljoen euro bruto

RIJSWIJK (ANP) - Een inwoner van Rijswijk heeft zaterdag bij de wekelijkse trekking de Lotto-Jackpot van 5,3 miljoen euro gewonnen, meldt de Nederlandse Loterij. Het is een brutobedrag, waarover nog 30,5 procent kansspelbelasting wordt ingehouden.

6 uur geleden
Jongen (15) komt om door tractorongeluk in Nagele, kind (6) gewond

NAGELE (ANP) - Een 15-jarige jongen uit Urk is zaterdagavond overleden door een ongeluk met een tractor in het dorp Nagele in Flevoland, meldt de politie. Een 6-jarig kind raakte hierbij gewond.

6 uur geleden
Code geel in oosten van het land om onweersbuien

DE BILT (ANP) - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor Gelderland, Overijssel, Flevoland, Drenthe, Groningen en Friesland. Volgens het weerinstituut komen vooral in het oosten van het land onweersbuien voor.

7 uur geleden