Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aruba voert toch weer extra maatregelen in

Aruba voert toch weer extra maatregelen in

ORANJESTAD (ANP) - De Arubaanse regering heeft vrijdag besloten extra maatregelen door te voeren om verdere verspreiding van Covid-19 op het eiland tegen te gaan. De reden daarvoor is de "dramatische stijging van het aantal besmettingen in de afgelopen week", aldus minister-president Evelyn Wever-Croes. Zij liet weten dat er de afgelopen week gemiddeld 21 nieuwe besmettingen per dag werden geteld, tegen vijftien een week eerder en tien de week daarvoor.

"Onze bezorgdheid geldt ook voor de situatie in het ziekenhuis. Het aantal opnames is nog niet alarmerend, maar we zien een stijgende trend. We willen de komende week goed volgen hoe de situatie zich ontwikkelt", aldus Wever-Croes. De premier wil met nieuwe maatregelen voorkomen dat het niveau van besmettingen weer boven de zestig per dag komt, zoals in augustus op Aruba het geval was. Voorlopig gelden de nieuwe maatregelen voor twee weken.

Met ingang van 5 december mogen er maximaal acht personen per tafel in restaurants eten. Op terrassen geldt het maximum van tien personen per tafel. Per etablissement mogen binnen maximaal dertig gasten zijn en buiten zestig. Dansen is verboden en mondkapjes en afstand houden verplicht. Cafés moeten de komende twee weken dicht.

De regels voor sportactiviteiten worden weer aangescherpt. Publiek mag niet aanwezig zijn. Muziekgroepen mogen met maximaal drie muzikanten spelen, zowel binnen als buiten. Bij begrafenissen mogen niet meer dan dertig personen aanwezig zijn, op gepaste afstand en met mondkapjes. Voor supermarkten en andere winkels geldt dat klanten in hun eentje boodschappen moeten doen en er niet meer klanten binnen mogen als ze geen afstand kunnen houden.

Meer uit Binnenland

Opvang: geen afname, maar juist toename aantal daklozen

AMSTERDAM (ANP) - Dat het aantal dakloze mensen vorig jaar zou zijn gedaald, is exact het tegenovergestelde van wat in de praktijk is te zien. Dat zegt bestuurder Douwe van Riet van HVO-Querido, dat opvang en begeleiding biedt aan mensen die dakloos zijn in Amsterdam, Haarlem en regiogemeenten. "We zien dat veel meer mensen op straat leven. De druk op onze dag- en nachtopvang neemt toe." Ook de Haagse organisatie Straat Consulaat stelt dat de dagelijkse realiteit haaks staat op de gepresenteerde cijfers.

50 minuten geleden
Kinderen langs deuren voor verkoop 75e editie kinderpostzegels

LEIDEN (ANP) - Stichting Kinderpostzegels houdt voor de 75e keer de kinderpostzegelactie. Gedurende een week gaan kinderen langs de deuren om postzegels te verkopen. Deze editie staan er LEGO-figuurtjes op afgebeeld die samen spelen of elkaar helpen, passend bij het thema 'Laat ieder kind meedoen'.

4 uur geleden
In Nederland geboren panda Fan Xing verhuist naar China

RHENEN (ANP) - Fan Xing, de eerste en tot nu toe enige panda die in Nederland is geboren, verhuist woensdag naar China. Het ruim twee jaar oude dier gaat naar een opvangcentrum in China om daar hopelijk voor nageslacht te zorgen, aldus Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Wu Wen en Xing Ya, de ouders van de jonge panda, blijven nog een aantal jaren in de Rhenense dierentuin wonen, maar gaan op termijn ook terug naar China.

4 uur geleden
Forse kritiek op VVD na intrekken steun spreidingswet asielzoekers

DEN HAAG (ANP) - VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans heeft in de Tweede Kamer de wind van voren gekregen in het debat over de spreidingswet asielzoekers. Vooral de voormalige coalitiegenoten D66, CDA en ChristenUnie (CU) hadden forse kritiek op de draai die de VVD heeft gemaakt na de val van het kabinet begin juli. De VVD is nu fel tegen de spreidingswet, terwijl de liberalen die tot juli wel wilden.

5 uur geleden
Aantal dakloze mensen in Nederland vorig jaar gedaald

DEN HAAG (ANP) - Nederland telde vorig jaar naar schatting 26.600 dakloze mensen tussen de 18 en 65 jaar. Dat waren er minder dan in het jaar daarvoor, toen er nog sprake was van 32.000 daklozen. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek becijferd. Ruim 38 procent van alle daklozen staat ingeschreven in één van de vier grote steden, aldus het CBS, en acht op de tien dakloze mensen is man.

7 uur geleden
PVV-Kamerlid vult 6 uur spreektijd over asielwet bij lange na niet

DEN HAAG (ANP) - De zes uur spreektijd die PVV-Kamerlid Gidi Markuszower had aangevraagd voor het Kamerdebat over de spreidingswet asielzoekers, heeft hij bij lange na niet benut. Na iets meer dan twee uur, inclusief enkele interrupties, hield hij het woensdag tegen middernacht voor gezien.

7 uur geleden
Heijnen fluit NS terug om spitsheffing, Kamer nog niet gerust

DEN HAAG (ANP) - De NS moet de omstreden spitsheffing opnieuw overwegen en bovendien met alternatieven komen, zegt demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur). Een externe partij gaat de alternatieven van de NS beoordelen. Ook mag de NS in het vervolg alleen nieuwe tarieven invoeren met goedkeuring van het kabinet en de Tweede Kamer. En voor 2026 komt er überhaupt geen spitsheffing. Heijnen komt binnenkort met een brief waarin ze de aanscherpingen verder uitwerkt.

9 uur geleden