Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aruba rekent op code geel volgende week

Aruba rekent op code geel volgende week

ORANJESTAD (ANP) - Aruba wordt volgens de Arubaanse minister van Toerisme Dangui Oduber volgende week ook een code geel-bestemming voor passagiers uit Nederland. Dat heeft de minister dinsdag gezegd tegen Arubaanse media. Afgelopen vrijdag sprak Oduber met staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport), op basis daarvan sprak hij zijn verwachting uit.

Oduber noemde het onlangs vreemd dat Curaçao voor Nederlandse bezoekers wel een code geel-bestemming is en Aruba (ongeveer 100.000 bewoners) niet. Op Curaçao (ongeveer 160.000 inwoners) zijn er 467 actieve besmettingen. Op Aruba waren er dinsdag 85 actieve besmettingen, maar het eiland heeft momenteel code oranje. Dat betekent dat alleen mag worden gereisd als het noodzakelijk is.

Als het RIVM besluit dat ook Aruba een code geel-bestemming is, kunnen toeristen vanuit Nederland gewoon komen. Aruba is tijdens de tweede coronagolf zwaar getroffen en kende rond september enige tijd meer dan 1600 besmettingen, ook zijn er 44 mensen overleden sinds maart van dit jaar.

Het beleid van het eiland is om veel mensen te testen. In totaal zijn sinds het begin van de pandemie meer dan 45.000 mensen getest, onder wie ook toeristen. Het eiland, dat voor de economie voor een belangrijk deel afhankelijk is van toerisme, ontvangt momenteel vooral Amerikaanse toeristen. In oktober ontving het eiland zo'n 23.000 passagiers, van wie bijna 21.000 uit Amerika kwamen.

Meer uit Binnenland

Derde aanhouding voor dodelijke steekpartij festival Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft een derde verdachte opgepakt voor de dodelijke steekpartij van zondagavond op festival Solid Grooves in Amsterdam. Het gaat om een 20-jarige man uit Amsterdam. In totaal werden drie mensen neergestoken, een 21-jarige man uit Diemen overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

18 minuten geleden
Vader en zoon aangehouden na mishandeling feesttent Waspik

WASPIK (ANP) - De politie heeft twee mannen uit Tilburg aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachten, een 56-jarige man en zijn 33-jarige zoon, zouden een beveiliger hebben mishandeld tijdens een evenement in Waspik. Het incident gebeurde in en rond een feesttent in de Brabantse plaats. Beide verdachten zitten nog vast.

7 uur geleden
Amsterdam sluit alle panden Suri-Change, ook pand Den Haag dicht

AMSTERDAM/DEN HAAG/ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft besloten alle in gebruik zijnde panden van de Surinaamse geldwisselketen Suri-Change in de stad te sluiten na ontploffingen bij vestigingen. Eerder op maandag werd al bekend dat ook in Den Haag een vestiging sluit, Rotterdam nam eenzelfde maatregel op zondag.

7 uur geleden
Voldoende zonneschijn op eerste dag meteorologische zomer

HOUTEN (ANP) - De meteorologische zomer begint dit jaar vrij zonnig, meldt Weeronline. Wel is er op de eerste zomerdag, donderdag 1 juni, sprake van grote temperatuurverschillen in het land. In het Waddengebied wordt het niet warmer dan 15 graden. Wat meer naar het oosten en zuiden toe en in de Randstad staan waarden tussen 19 en 22 graden op het programma.

8 uur geleden
Man Spanbroek vertelt politie inderdaad ontvoerd te zijn geweest

BEVERWIJK (ANP) - De man die vrijdagmiddag in het Noord-Hollandse Spanbroek onder dwang in een auto werd gezet, heeft bij de politie verklaard dat hij inderdaad slachtoffer van ontvoering is geweest. Dit bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van De Telegraaf. Het slachtoffer werd eerder op maandag teruggevonden in Beverwijk.

9 uur geleden
Vermoedelijk ontvoerde man gezien bij station Beverwijk

BEVERWIJK (ANP) - De politie heeft maandag meerdere meldingen gekregen dat de man die vrijdagmiddag vermoedelijk werd ontvoerd uit het Noord-Hollandse Spanbroek is gezien in de omgeving van station Beverwijk, zo'n 35 kilometer vanaf de mogelijke ontvoerplek. De politie heeft hem echter nog niet gevonden en roept mensen op naar hem uit te kijken en 112 te bellen als ze hem zien. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de man in zijn eentje gezien is in de omgeving van het station.

10 uur geleden
Ontploffing bij Surinaams geldwisselkantoor in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Bij een Surinaams geldwisselkantoor aan de De Heemstraat in Den Haag is in de nacht van zondag op maandag iets tot ontploffing gebracht. Het gaat om een pand van de keten Suri-Change, die de laatste tijd vaker doelwit is geweest van explosies. De schade beperkt zich tot de voordeur, er is niemand gewond geraakt, meldt de politie.

14 uur geleden