Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aruba: in oktober maar 25 procent van normaal aantal toeristen

Aruba: in oktober maar 25 procent van normaal aantal toeristen

ORANJESTAD (ANP) - Aruba heeft in de maand oktober maar 25 procent van het aantal toeristen ontvangen dat het eiland vorig jaar in dezelfde maand bezocht. Dat heeft de directie van de luchthaven op het eiland dinsdag bekendgemaakt. Het gaat in totaal om bijna 23.000 passagiers, van wie bijna 21.000 uit Amerika kwamen. Het eiland is voor een groot deel afhankelijk van toerisme en heeft al maanden grote financiële problemen.

Het totale aantal toeristen is zo laag vanwege de coronamaatregelen die wereldwijd gelden. Nederlanders mogen alleen naar Aruba toe als de reis strikt noodzakelijk is (code oranje). Ook werden er tot eind oktober alleen maar Amerikanen toegelaten uit staten waar relatief weinig coronabesmettingen zijn. Verder kwamen enkele honderden bezoekers uit één van de Antilliaanse eilanden.

Sinds 1 november zijn Amerikanen uit alle staten weer welkom op Aruba en per 1 december opent het land voor bezoekers uit Colombia, Mexico, de Dominicaanse Republiek en Haïti. De luchthavendirectie hoopt in november 48.000 passagiers te mogen verwelkomen. Over het hele jaar wordt een daling van 35 tot 40 procent van het aantal passagiers verwacht ten opzichte van 2019.

Meer uit Binnenland

Explosie bij woning in Katwijk, geen gewonden

KATWIJK (ANP) - Bij een woning in Katwijk heeft in de nacht van woensdag op donderdag een explosie plaatsgevonden. Volgens de politie raakte de woning beschadigd. Er zijn geen gewonden. Wat de explosie rond 00.10 uur aan de Blekerij heeft veroorzaakt, wordt onderzocht. Ook de brandweer kwam vanwege de ontploffing ter plaatse.

20 minuten geleden
Gewonde door explosie bij pand in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een pand aan de Cortenbachsingel in het zuidoosten van Rotterdam in de wijk Beverwaard is woensdagavond een explosief afgegaan. Een bewoner raakte lichtgewond, meldt de politie.

1 uur geleden
Marechaussee onderzoekt melding drugsgebruik militaire trainers

NEWCASTLE (ANP) - Vier Nederlandse militairen die in Engeland waren om Oekraïense militairen te trainen worden verdacht van het gebruik van cocaïne. Dat bevestigt een woordvoerder van de marechaussee na berichtgeving van De Telegraaf.

5 uur geleden
Heroïne en xtc bestemd voor Suriname ontdekt in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - De douane heeft eerder dit jaar in de haven van Vlissingen een partij drugs ontdekt die was bestemd voor een bedrijf in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Het gaat om 15 kilo hasj, 1,3 kilo cannabis, ruim 300 gram heroïne en 5223 xtc-pillen.

7 uur geleden
Scooterrijder omgekomen door verkeersongeval in Venlo

VENLO (ANP) - Een 20-jarige scooterrijder uit het Limburgse Tegelen is woensdagmiddag om het leven gekomen door een aanrijding in Venlo. Die gebeurde rond 16.45 uur op de Bloemartsweg. De scooterrijder overleed ter plaatse.

7 uur geleden
Tot 30 dagen cel en taakstraffen voor rellen in AZ-stadion

ALKMAAR (ANP) - De rechtbank in Alkmaar heeft opnieuw zeven verdachten veroordeeld voor hun rol bij de stadionrellen vorige maand na het verloren duel met het Engelse West Ham United. De politierechter legde celstraffen op tot dertig dagen, waarvan veertien dagen voorwaardelijk, in combinatie met taakstraffen tot 150 uur. Alle zeven verdachten kregen een locatieverbod opgelegd voor het AZ-stadion en de omgeving eromheen.

8 uur geleden
Vuurwerkfestival Scheveningen weer afgelast, niet genoeg sponsors

DEN HAAG (ANP) - Het Vuurwerkfestival op Scheveningen gaat dit jaar opnieuw niet door. De organisatie heeft niet genoeg sponsoren gevonden, meldt de woordvoerder van het evenement donderdag na berichtgeving van Den Haag FM.

9 uur geleden