Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Artsen wachten massaal op werkvergunning voor India

Artsen wachten massaal op werkvergunning voor India

NEW DELHI (ANP/RTR) - Zo'n 90.000 Indiase artsen met een buitenlands diploma willen in India helpen in de strijd tegen Covid-19, maar kunnen nog niet aan de slag omdat ze een werkvergunning nodig hebben. Zij willen door de regering aan het werk worden gezet, meldt een Indiase organisatie die hun belangen behartigt.

De artsen willen in India helpen omdat hun thuisland worstelt met vele coronabesmettingen die hebben geleid tot een overbelasting van de zorg. Experts waarschuwen dat het land binnenkort te maken krijgt met een tekort aan medisch personeel op de intensive care-afdelingen omdat de zware tweede golf zijn tol gaat eisen.

Indiërs die onder meer in Bangladesh, de Filipijnen, Nepal en Kirgizië een opleiding tot arts hebben afgerond, moeten in India examens afleggen voordat ze er hun beroep mogen uitoefenen. Hun diploma's zijn erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), maar de artsen moeten van de Indiase autoriteiten getoetst worden omdat ze niet gewend zijn aan gezondheidsproblemen in India.

Volgens de belangenorganisatie zijn veel artsen al geslaagd voor de toetsen, maar wachten ze nog op hun werkvergunning, terwijl anderen in juni pas de toetsen kunnen maken. "We eisen niet dat buitenlandse afgestudeerden operaties mogen uitvoeren, maar ze moeten wel als eerstelijnswerkers kunnen werken op zo'n kritiek moment", aldus Najeerul Ameen, voorzitter van de All India Foreign Medical Graduates Association.

Meer uit Gezond

Aantal coronapatiënten in ziekenhuis stijgt snel

ZEIST (ANP) - Ziekenhuizen zien sinds een paar dagen ineens weer veel coronapatiënten binnenkomen. Het totale aantal opgenomen patiënten is sinds vrijdag met meer dan honderd gestegen. Ook in het rioolwater zijn de laatste tijd weer meer virusdeeltjes te vinden.

56 minuten geleden
Voorzitter Rode Kruis spreekt van ondraaglijk lijden in Gaza

RAFAH (ANP/AFP) - Het lijden van de bevolking van de Gazastrook is ondraaglijk, zegt de voorzitter van het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC), Mirjana Spoljaric. Spoljaric is in de Gazastrook aangekomen voor een bezoek aan onder meer lokale afdelingen van het Rode Kruis en het Europese Hospitaal in Khan Younis. De plaats wordt gebombardeerd door de Israëli's.

1 dag geleden
Roche mengt zich met miljardenovername op markt afslankmiddelen

BASEL (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Farmacieconcern Roche neemt het Amerikaanse Carmot Therapeutics over, een ontwikkelaar van middelen tegen obesitas. Het Zwitserse concern legt daar 2,7 miljard dollar voor neer, omgerekend bijna 2,5 miljard euro. Met die overname mengt Roche zich op de snel groeiende markt voor afslankmiddelen.

1 dag geleden
Minister Kuipers: klimaatverandering is een gezondheidscrisis

DUBAI (ANP) - Klimaatverandering is ook een gezondheidscrisis. Die boodschap herhalen gezondheidsministers, onder wie demissionair minister Ernst Kuipers, zondag op de klimaattop in Dubai. Hans Kluge van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hamerde er ook op in zijn speech op de COP28: "Afgelopen jaar alleen al zijn minstens 62.000 mensen overleden door hittegolven in 35 Europese landen."

1 dag geleden
Republikeinse senatoren vragen Biden om reisverbod China en VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Vijf Republikeinse senatoren roepen de regering-Biden op om een reisverbod tussen de Verenigde Staten en China in te stellen. Volgens de groep senatoren onder leiding van Marco Rubio is dat nodig vanwege de uitbraak van een longziekte in China.

3 dagen geleden
Pfizer stopt met afslankpil na bijwerkingen

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse farmaceut Pfizer stopt met de ontwikkeling van een nieuwe afslankpil door de vele bijwerkingen die proefpersonen ondervonden.

4 dagen geleden
UNICEF: nog steeds meer meisjes getroffen door hiv dan jongens

NEW YORK (ANP) - Meisjes van 10 tot 19 jaar hebben nog altijd twee keer zoveel kans om besmet te raken met hiv als jongens van hun leeftijd. Dat schrijft UNICEF in een nieuw rapport op Wereldaidsdag. Het aantal besmettingen met hiv is in die groep tienermeisjes volgens de kinderrechtenorganisatie sinds 2010 bijna gehalveerd, maar afgelopen jaar raakten nog 98.000 van hen besmet.

4 dagen geleden