Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Artsen eisen goede hulp aan jonge vluchtelingen Griekenland

Artsen eisen goede hulp aan jonge vluchtelingen Griekenland

UTRECHT (ANP) - Kinder- en jeugdartsen in ons land roepen het kabinet opnieuw op om te regelen dat de omstandigheden van alle minderjarigen in de Griekse vluchtelingenkampen zo snel mogelijk worden verbeterd. Ze waarschuwen voor de langdurige schadelijke gevolgen die deze kinderen volgens hen ondervinden door te lang te moeten leven in erbarmelijke omstandigheden en onveiligheid.

"Recente gebeurtenissen waaronder de Covid-19-besmettingen, de daaropvolgende maatregelen in de kampen en de grootschalige brand in kamp Moria maken duidelijk dat de omstandigheden alleen maar zijn verslechterd", zegt kinderarts Wilma van Veen-Rolink mede namens de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK), de vereniging van jeugdartsen (AJN), de Nederlandse Vereniging voor Tropische Geneeskunde en Internationale Gezondheidszorg (NVTG) en de Expertisegroep Global Child Health.

Als medische hulpverleners en inwoners van een EU-lidstaat voelen de kinder- en jeugdartsen zich "medeverantwoordelijk voor het gevoerde beleid in Griekenland." Ze willen dat er minimaal deugdelijk onderdak en geschikte kleding komen, voldoende voeding en hygiëne, schoon drinkwater, onderwijs en speelmogelijkheden.

Meer uit Binnenland

Nieuwe coalitie in Den Haag gepresenteerd

DEN HAAG (ANP) - Zo'n drie maanden na de val van de coalitie in Den Haag heeft de gemeente een nieuw college. D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA, CDA en DENK presenteren maandag hun plannen voor de stad. Den Haag krijgt nu het vierde college in vijf jaar tijd.

7 minuten geleden
Hoekstra op voor drie uur durend klimaatexamen in EU-parlement

STRAATSBURG (ANP) - Wopke Hoekstra moet zich maandagavond door een drie uur durend verhoor door Europarlementariërs slaan om de nieuwe klimaatman van de Europese Commissie te worden. Hij heeft in Straatsburg nog wel wat twijfels weg te nemen.

9 minuten geleden
Eerste ouderen krijgen najaarsvaccinatie tegen coronavirus

DEN HAAG (ANP) - Mensen van 60 jaar en ouder kunnen vanaf maandag een nieuwe boosterprik tegen het coronavirus krijgen. Dat moet hun afweer een oppepper geven voor het najaar en de winter. In die seizoenen gaat het virus wat gemakkelijker rond, en ouderen lopen bij besmetting iets meer risico dan anderen.

10 minuten geleden
Amsterdam maakt zich klaar voor 30 kilometer per uur

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam maakt zich klaar voor het invoeren van de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. De maatregel gaat pas op 8 december in, maar vanaf maandag worden er al bijna 5000 nieuwe snelheidsborden neergezet, 170 verkeerslichten afgesteld en andere "infrastructurele maatregelen" genomen, aldus de gemeente. Ook start de stad met een campagne met de slogan '30 doen we voor elkaar'.

12 minuten geleden
Explosie bij woning in Leiden, geen gewonden

LEIDEN (ANP) - De voordeur van een woning in Leiden is in de nacht van zondag op maandag beschadigd geraakt door een ontploffing. De explosie gebeurde rond 00.50 uur op de Leliestraat in de wijk Roodenburgerdistrict. Er zijn geen gewonden gevallen.

1 uur geleden
Aantal mensen dat overlijdt door ongelukkige val loopt snel op

DEN HAAG (ANP) - Het aantal mensen dat overlijdt door een ongelukkige val op straat of in huis loopt hard op. Vorig jaar stierven 6228 mensen op die manier, oftewel zeventien mensen per dag. Dat is twee keer zo veel als tien jaar geleden.

3 uur geleden
Vier man aangehouden voor dreigende situatie in trein

UTRECHT (ANP) - De politie heeft zondagmiddag bij het Utrechtse station Vaartsche Rijn vier mensen uit een trein gehaald. Ze hadden een dreigende situatie gecreëerd in de trein en verschillende reizigers voelden zich volgens een politiewoordvoerder zo angstig dat ze melding deden bij de politie. De trein werd daarop stilgezet.

9 uur geleden