Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Arts: gevangen ex-president Saakasjvili heeft behandeling nodig

Arts: gevangen ex-president Saakasjvili heeft behandeling nodig

MOSKOU (ANP/RTR) - De door Georgië gevangengenomen Georgische ex-president Micheil Saakasjvili moet in een ziekenhuis worden behandeld omdat zijn gezondheidstoestand is verslechterd. Hij heeft moeite met bewegen en het is moeilijk voor hem om te spreken, zei zijn arts volgens de Russische persbureaus RIA en TASS. Saakasjvili was een tijd in hongerstaking. Hij woonde de afgelopen jaren onder meer in Nederland, het thuisland van zijn echtgenote.

De prowesterse politicus werd opgepakt nadat hij onlangs was teruggekeerd in Georgië. Hij was daar in 2018 tot zes jaar veroordeeld voor machtsmisbruik toen hij president was. De arts van Saakasjvili zei dat hij de toestand van Saakasjvili had besproken met artsen in de gevangenis waar hij wordt vastgehouden, niet ver van de hoofdstad Tbilisi.

Saakasjvili ging terug naar Georgië om "het land te redden". Hij vertrok er in 2013 toen een rivaal aan de macht kwam. Hij heeft de afgelopen jaren topfuncties bekleed in Oekraïne en heeft ook een Oekraïens paspoort.

Meer uit Buitenland

VS: geen aanwijzing dat Rusland kernwapens gaat inzetten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten zien geen aanwijzing dat Rusland voorbereidingen treft voor het gebruik van kernwapens. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Defensie nadat de Russische president Vladimir Poetin bekendmaakte nucleaire wapens in Belarus te stationeren.

1 uur geleden
Defensieminister Israël keert zich tegen juridische hervormingen

TEL AVIV (ANP/RTR) - De Israëlische defensieminister Yoav Gallant vindt dat de omstreden juridische hervormingen niet moeten doorgaan. De regeringsplannen zorgen voor een verdeeldheid die leidt tot gevaar voor de veiligheid van Israël, aldus de politicus in een televisietoespraak.

5 uur geleden
Meerdere zwaargewonden bij betoging tegen Frans waterreservoir

SAINTE-SOLINE (ANP) - Tijdens een demonstratie tegen de bouw van een enorm waterbassin bij het dorp Sainte-Soline in het zuidwesten van Frankrijk zijn zware gevechten uitgebroken tussen betogers en politie. Daarbij is een aantal mensen zwaargewond geraakt.

6 uur geleden
Rusland gaat tactische nucleaire wapens plaatsen in Belarus

MOSKOU (ANP/RTR) - Moskou gaat in Belarus tactische nucleaire wapens stationeren. Dat is de Russische president Vladimir Poetin overeengekomen met zijn Belarussische ambtgenoot Aleksandr Loekasjenko. De twee gelden als trouwe bondgenoten en Loekasjenko steunt de invasie van Rusland in Oekraïne.

6 uur geleden
IAEA-chef opnieuw naar bezette kerncentrale Zaporizja

WENEN (ANP) - De baas van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) reist volgende week naar de kerncentrale in de Oekraïense regio Zaporizja. Het wordt het tweede bezoek van directeur-generaal Rafael Mariano Grossi aan het nucleaire complex in het door Rusland bezette gebied.

6 uur geleden
Braziliaanse president is ziek en annuleert reis naar China

BRASILIA (ANP/AFP) - De Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva schrapt vanwege ziekte zijn geplande reis naar China. De 77-jarige leider zou van 27 tot 31 maart in Beijing zijn en er een ontmoeting hebben met de Chinese president Xi Jinping.

7 uur geleden
Recordaantal migranten aangekomen op Lampedusa

ROME (ANP/DPA) - Op het Italiaanse eiland Lampedusa zijn in 24 uur meer dan 2000 vluchtelingen aangekomen. Dat is een recordaantal. Ze bereikten het eiland in tientallen verschillende boten, aldus het Italiaanse persbureau ANSA.

7 uur geleden