Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Arts: corona zou Berlusconi in maart of april hebben gedood

Arts: corona zou Berlusconi in maart of april hebben gedood

MILAAN (ANP/DPA) - De Italiaanse ex-regeringsleider Silvio Berlusconi, die besmet is met het coronavirus, zou volgens zijn arts in maart of april aan een vergelijkbare coronabesmetting zijn overleden.

"Het aantal virusdeeltjes in Berlusconi's uitstrijkje was zo hoog dat het zeker niet zo'n happy end in maart of april zou hebben gehad als nu", zei professor Alberto Zangrillo donderdagavond op de tv-zender La7. "Zou het hem hebben gedood? Absoluut ja, zeer waarschijnlijk ja, en dat weet hij."

De 83-jarige wordt al ruim een ​​week behandeld voor een coronavirusinfectie in het San Raffaele ziekenhuis in Milaan en is nu aan het herstellen. Italië werd in het voorjaar hard getroffen door het coronavirus. De intensivecareafdelingen in het noorden van het land beschikten over onvoldoende bedden en beademingsapparatuur.

Berlusconi verkeert in een "meer dan bevredigende" toestand, zei Zangrillo, die gelooft dat zijn patiënt snel zal herstellen. De politicus en ondernemer Berlusconi wordt beschouwd als een risicopatiënt vanwege zijn leeftijd en enkele eerdere ziektes. Woensdag sprak hij weer voor het eerst en deed verslag van zijn strijd tegen de "helse ziekte". "Het is de ergste ervaring van mijn leven", zei hij over zijn infectie met het coronavirus.

Meer uit Buitenland

Honderden agenten gewond en honderden arrestaties in Frankrijk

PARIJS (ANP/AFP) - Bij de golf van protesten tegen het regeringsbeleid in Frankrijk zijn donderdag bij rellen in talrijke plaatsen 440 agenten gewond geraakt. In het land zijn 12.000 politiemensen ingezet om de schare betogers in toom te houden. Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zei dat er 457 arrestaties zijn verricht. Ruim een miljoen mensen zijn de straat opgegaan volgens Darmanin, 3,5 keer meer volgens de vakbonden.

7 minuten geleden
Surinaamse politie zegt klaar te zijn voor nieuwe protesten

PARAMARIBO (ANP) - Vijf weken na de uit de hand gelopen protesten in Suriname, zegt de politie nu wel klaar te zijn voor een nieuwe actiedag. Volgens de veiligheidsadviseur van de president zijn er nog niet eerder zoveel agenten en militairen op straat geweest als vrijdag. Actievoerders protesteren de hele dag onder de naam "Alles Plat" tegen het economische beleid van president Chan Santokhi.

1 uur geleden
11 miljoen kinderen in Jemen afhankelijk van humanitaire hulp

SANAA (ANP/DPA) - UNICEF heeft honderden miljoenen euro's nodig om de kinderen in Jemen ook dit jaar te kunnen helpen. Volgens de VN-kinderrechtenorganisatie zijn 11 miljoen kinderen afhankelijk van humanitaire hulp in het door oorlog verscheurde Jemen. UNICEF waarschuwde vrijdag dat 2,3 miljoen Jemenitische kinderen aan ondervoeding lijden. Meer dan 540.000 kinderen zijn zo zwaar ondervoed dat hun levens gevaar lopen als ze geen hulp krijgen.

4 uur geleden
13 doden bij politie-inval in Rio de Janeiro

BRASILIA (ANP) - Bij een politie-inval in een krottenwijk in de buurt van Rio de Janeiro zijn donderdag tenminste 13 mensen omgekomen, onder wie een leider van een drugsbende uit het noorden van Brazilië, aldus de plaatselijke autoriteiten. "Er zijn 13 doden, twee mensen zijn gearresteerd en een grote hoeveelheid wapens is in beslag genomen", vertelde politiewoordvoerder Fabricio Oliveira op een persconferentie.

7 uur geleden
EU-leiders sluiten eerste dag top in Brussel ongewoon vroeg af

BRUSSEL (ANP) - De EU-leiders hebben de eerste dag van hun top in Brussel afgesloten. Op het ongewoon vroege tijdstip van kwart over negen donderdagavond hadden de 27 hun gezamenlijke conclusies over onder meer Oekraïne, concurrentiekracht, energie en migratie afgetekend. "Ja inderdaad! We zijn eens op tijd klaar", zei premier Mark Rutte na afloop aangenaam verrast. EU-toppen zijn doorgaans uitputtingsslagen die tot diep in de nacht doorgaan.

9 uur geleden
Begrafenis in Berlijn van nazi-slachtoffers na vondst botten

BERLIJN (ANP) - In Berlijn is donderdag een openbare begrafenis gehouden voor slachtoffers van misdaden gepleegd in naam van de wetenschap. Dit volgt na de ontdekking van duizenden botten die vermoedelijk afkomstig zijn van slachtoffers van medische experimenten door de nazi's. Vijf kisten met zo'n 16.000 botfragmenten werden begraven op de Waldfriedhof-begraafplaats in de Berlijnse buitenwijk Dahlem.

9 uur geleden
Israël wil ondanks protesten door met juridische hervormingen

TEL AVIV (ANP/RTR/AFP) - De Israëlische regering is vastbesloten door te gaan met de omstreden juridische hervormingen waar al drie maanden tegen wordt geprotesteerd. Premier Benjamin Netanyahu zei dat in een televisietoespraak waarin hij ook verklaarde "er alles aan te doen om de situatie te kalmeren en voor eenheid te zorgen".

14 uur geleden