Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Arts Berlusconi: longontsteking, maar situatie niet zorgelijk

Arts Berlusconi: longontsteking, maar situatie niet zorgelijk

MILAAN (ANP/RTR) - De voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft een lichte longontsteking opgelopen nadat hij besmet was geraakt met het coronavirus. Maar zijn gezondheid is momenteel niet zorgwekkend, zei zijn persoonlijke arts Alberto Zangrillo vrijdag.

Zangrillo zegt dat Berlusconi donderdagavond in een ziekenhuis in Milaan werd opgenomen vanwege zijn coronabesmetting. Dat is volgens hem gebeurd als voorzorgsmaatregel vanwege zijn leeftijd (83) en zijn medische geschiedenis. Zo heeft hij in 2016 een grote hartoperatie ondergaan.

Italiaanse media meldden eerder op vrijdag al dat Berlusconi's toestand niet zo ernstig is dat hij op de intensive care ligt. Een parlementariër van zijn partij Forza Italia zei dat de ex-premier een goede nacht had gehad en dat het volgens haar goed met hem gaat.

Woensdag werd het virus bij Berlusconi vastgesteld. Toen hij enkele symptomen bleek te hebben, is besloten hem over te brengen naar het San Raffaele-hospitaal. Daar is geconstateerd dat hij de eerste tekenen van een ontsteking in beide longen vertoont.

De Europarlementariër zou het coronavirus hebben opgelopen op Sardinië. Zijn 30-jarige vriendin Marta Farcina is ook besmet, net als twee van de vijf kinderen van de voormalige eerste minister.

Meer uit Buitenland

Rusland: opnieuw groot Oekraïens offensief in Donetsk verijdeld

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Russische leger heeft een nieuw, grootschalig offensief van Oekraïense troepen in de Oost-Oekraïense regio Donetsk verijdeld, meldt het Russische ministerie van Defensie. Bij de gevechten zouden 1500 Oekraïners zijn gesneuveld. Over doden aan de eigen zijde zei het ministerie niets.

4 uur geleden
Brazilië presenteert plan tegen illegale ontbossing Amazonegebied

BRASILIA (ANP/RTR/AFP) - De Braziliaanse regering heeft bekendgemaakt hoe zij de illegale ontbossing in het Amazonegebied tegen 2030 wil beëindigen. Meer dan tien ministeries zullen volgens een nieuw plan samenwerken bij onder meer het voorkomen en opsporen van milieumisdrijven.

7 uur geleden
Celstraffen voor mishandeling van familielid Brigitte Macron

PARIJS (ANP/AFP) - Twee personen hebben in Frankrijk celstraffen van twaalf tot vijftien maanden gekregen wegens het mishandelen van een achterneef van Brigitte Macron, de vrouw van president Emmanuel Macron. Het slachtoffer werd aangevallen in de marge van een protest tegen pensioenhervormingen.

9 uur geleden
Hooggerechtshof buigt zich over de 'te kleine van Trump'

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse Hooggerechtshof gaat zich buigen over anti-Trump T-shirts met het opschrift Trump Too Small (Trump te klein), dat ook een schunnige betekenis kan hebben. Een advocaat heeft de leuze laten registreren als merk, zonder toestemming van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. De Amerikaanse nationale overheid is het daar niet mee eens.

9 uur geleden
Ex-vicepresident Pence doet mee aan presidentsverkiezingen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse ex-vicepresident Mike Pence gaat meedoen aan de presidentsverkiezingen volgend jaar. De rechterhand van voormalig president Donald Trump meldde zich aan bij de verkiezingscommissie, berichten Amerikaanse media. Op 7 juni zou hij zijn campagne willen starten voor de voorverkiezingen bij zijn Republikeinse partij.

11 uur geleden
EU-hof: hervorming rechterlijke macht in Polen schendt EU-recht

LUXEMBURG (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De hervorming van de rechterlijke macht die Polen in 2019 invoerde, schendt het EU-recht. Die hervorming is zelfs een achteruitgang wat de rechtsstaat betreft, oordeelt het Europees Hof van Justitie.

13 uur geleden
CNN: Oekraïne heeft netwerk in Rusland voor sabotageacties

MOSKOU (ANP) - Oekraïne heeft in Rusland een netwerk opgezet van sympathisanten en experts die sabotageacties moeten uitvoeren, zeggen ingewijden tegen nieuwszender CNN. De bronnen zouden zich baseren op Amerikaanse inlichtingen en stellen dat Oekraïne ook drones verstrekt om aanvallen mee uit te voeren.

13 uur geleden