Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Arts achter prullenbakvaccin.nl meldt arrestatie bedreiger

Arts achter prullenbakvaccin.nl meldt arrestatie bedreiger

UTRECHT (ANP) - De politie heeft woensdag een man aangehouden die geld zou bieden om een Utrechtse huisarts-in-opleiding om te brengen. Dat meldt de arts, Bernard Leenstra, op Twitter. Hij schreef woensdagochtend dat hij gebeld werd door de recherche, die "een persoon van zijn bed gelicht" heeft. NU.nl, dat eerder over de zaak publiceerde, zegt aanvullend bewijsmateriaal te hebben ingezien.

Leenstra twittert veel over het belang van vaccins, en is ook een van de initiatiefnemers van Prullenbakvaccin.nl, een platform dat onder meer huisarts en mensen die gevaccineerd willen worden samenbrengt. De politie Midden-Nederland wil alleen kwijt dat woensdag een 21-jarige man uit Hoeksche Waard (Zuid-Holland) is aangehouden wegens online-opruiing en -bedreiging. "We kunnen en mogen niets bevestigen in relatie tot personen", zegt een woordvoerster. Het onderzoek naar deze verdachte is al vorig jaar gestart en er is uitgebreid digitaal onderzoek gedaan. De politie kan ook niets zeggen over het doelwit van de bedreigingen.

De site Prullenbakvaccin.nl is een initiatief van enkele artsen, onder wie Leenstra. Ze brengen dagelijks overgebleven vaccins in kaart en koppelen zorgverleners en vaccinvragers. "Want elk vaccin dat ongebruikt de prullenbak in gaat is er één te veel", vermeldt de site.

Meer uit Binnenland

Lenferink vervangt voorlopig Berends als Gelderse commissaris

ARNHEM (ANP) - Henri Lenferink neemt in de provincie Gelderland voorlopig de taken over van John Berends, de commissaris van de Koning die wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Berends besloot vorige week zijn functie tijdelijk neer te leggen, om ruimte te maken voor een onafhankelijk onderzoek. Demissionair minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken liet woensdagavond tijdens een besloten gesprek met de Gelderse Provinciale Staten weten dat Lenferink wordt aangesteld als waarnemer.

1 uur geleden
Man overleden na mishandeling en steekpartij in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een man is woensdagavond overleden op de Molièreweg (Lombardijen) in Rotterdam na mishandeld en gestoken te zijn, meldt de politie. Op basis van getuigenverklaringen is korte tijd na de steekpartij een 53-jarige Rotterdammer aangehouden. De politie is nog op zoek naar "meerdere personen".

1 uur geleden
Advocaat Ficq: tussenvonnis over Chemours helpt massa-aangifte

HILVERSUM (ANP) - Het oordeel van de rechtbank dat chemiebedrijf Chemours aansprakelijk is voor PFAS-schade eind vorige eeuw is een opsteker voor omwonenden van het bedrijf in Dordrecht. Advocaat Bénédicte Ficq, die namens 3000 van hen aangifte heeft gedaan tegen Chemours, spreekt van een "extreem emotionele uitspraak" voor haar cliënten. Ze verwacht het tussenvonnis van de rechtbank in Rotterdam goed te kunnen gebruiken in de massa-aangifte, zei Ficq woensdagavond in de talkshow Khalid & Sophie.

3 uur geleden
OM wil vrouw uit Arnhem vervolgen in zaak Bas Muijs

ARNHEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft het voornemen om een vrouw uit Arnhem te vervolgen in de mishandelingszaak van Bas Muijs. Dat bevestigt een woordvoerder van het OM na berichtgeving hierover in de Gelderlander. Een dagvaarding is nog niet uitgereikt, zegt het OM.

4 uur geleden
Verdachte uitbuiting: ik ben geen slavendrijver

DEN BOSCH (ANP) - Een 53-jarige vrouw uit Kamerik die wordt verdacht van jarenlange uitbuiting van een andere vrouw, ontkent deze aantijgingen in alle toonaarden. Volgens haar advocaat is er allesbehalve sprake van uitbuiting, mensenhandel of geweld, integendeel zelfs. "Hier zit geen slavendrijver voor u", zei Marian van D. woensdag in de rechtbank in Den Bosch, tijdens de eerste voorbereidende zitting in de strafzaak.

4 uur geleden
Ook aanmeldcentra asielzoekers worden via spreidingswet verdeeld

DEN HAAG (ANP) - Niet alleen reguliere opvangplekken voor asielzoekers worden via de spreidingswet evenredig over het land verdeeld, maar ook aanmeldcentra. Dat bevestigde staatssecretaris Eric van der Burg (Asielzaken) in het Kamerdebat over zijn wetsvoorstel.

4 uur geleden
Groningen en Gouda vangen jonge asielzoekers op

GRONINGEN (ANP) - Zowel Groningen als Gouda heeft besloten om jonge asielzoekers tijdelijk onderdak te bieden. Dat moet de druk op de asielopvang helpen verminderen.

5 uur geleden