Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Artis en Concertgebouw verwelkomen testbezoekers

Artis en Concertgebouw verwelkomen testbezoekers

AMSTERDAM (ANP) - De komende dagen krijgen de dieren in Artis weer bezoek en kunnen liefhebbers een concert bijwonen in het Concertgebouw. De Amsterdamse locaties doen vrijdag, zaterdag en zondag mee aan Testen voor toegang, waarbij mensen op vertoon van een negatieve coronatest naar binnen mogen.

Per dag kunnen er 5000 bezoekers in het dierenpark terecht. Ze reserveren een kaartje voor een tijdvak. De bezoekers moeten in het park 1,5 meter afstand houden en in binnenruimtes een mondkapje dragen. Eerder deze week ontving Ouwehands Dierenpark in Rhenen alweer mensen in het kader van Testen voor toegang.

De concerten van het Concertgebouworkest, dat muziek speelt van Schumann en Mozart, op vrijdagavond en van het Radio Filharmonisch Orkest, dat komt met Brahms en Diepenbrock, op zondagochtend waren binnen tien minuten uitverkocht. Op zaterdag volgt in de muziektempel het Groot Omroepkoor met de NTR Zaterdagmatinee, dat werk ten gehore brengt van Duruflé en Saint-Saëns. Eveneens is dan de wereldpremière van een speciaal gecomponeerd werk van de Nederlandse componist Bart Visman te horen.

Er kunnen 425 belangstellenden in de zaal. Niet alleen de bezoekers maar ook alle musici en medewerkers worden getest.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Kabinet besluit 25 mei over volledig openen voortgezet onderwijs

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet besluit uiterlijk op 25 mei of het voortgezet onderwijs weer volledig opengaat, aldus demissionair premier Mark Rutte. Het Outbreak Management Team wordt gevraagd om een advies wanneer de 1,5 meterregel op de middelbare scholen losgelaten kan worden.

12 minuten geleden
Nederlanders mogen weer op vakantie naar het buitenland

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders kunnen weer op vakantie naar het buitenland. Vanaf 15 mei zal voor individuele landen weer een reisadvies worden gegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat maakte demissionair coronaminister Hugo de Jonge dinsdagavond op een persconferentie bekend.

15 minuten geleden
Straks weer groepstrainingen buiten en ook sportscholen weer open

DEN HAAG (ANP) - Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen als de versoepelingen volgende week doorgaan weer in groepsverband buiten sporten. Ook sportscholen en zwembaden gaan weer open. Dat heeft demissionair minister-president Mark Rutte dinsdagavond aangekondigd tijdens de persconferentie. Voorwaarde is wel dat de cijfers over het aantal ziekenhuisopnames het toestaan.

32 minuten geleden
Rutte: versoepelingen gaan door als de richting goed is

DEN HAAG (ANP) - De versoepelingen van de coronamaatregelen gaan door als de richting goed is. Dat zei demissionair premier Mark Rutte dinsdagavond. Het OMT wil pas een verruiming als de instroom in de ziekenhuizen daalt met 20 procent. "Wel of niet versoepelen hangt niet van een procent meer of minder af. Als de richting goed is, maar nog geen 20 procent, dan durven we de stap aan."

34 minuten geleden
Rutte: besmettingen op Koningsdag Amsterdam tonen dilemma

DEN HAAG (ANP) - De clusters besmettingen die zijn ontstaan bij Koningsdag tonen het dilemma waar het kabinet voor stond bij het al dan niet versoepelen van de coronamaatregelen. Aan de ene kant is te zien dat er behoefte is aan "ruimte om dingen te doen", aan de andere kant kan die ruimte leiden tot een hoger aantal besmettingen, zei demissionair premier Mark Rutte dinsdag tijdens de persconferentie.

43 minuten geleden
Holleeder: ik ken al die mensen niet. Helemaal niks, nul

SCHIPHOL (ANP) - "Ik ken al die mensen niet. Helemaal niks, nul." Willem Holleeder bleef dinsdag bij het punt dat hij al eerder maakte: hij heeft niets te maken met de moord op vastgoedman Willem Endstra en kent niemand in de groep verdachten die met de uitvoering van de liquidatie in verband wordt gebracht: "Nooit gezien, nooit gesproken, niet in mijn periferie."

2 uur geleden
Politie komt met oproep in zaak overval woning PSV'er Zahavi

AMSTERDAM (ANP) - In Opsporing Verzocht is dinsdagavond aandacht voor de overval op het huis van PSV'er Eran Zahavi, meldt het tv-programma. De politie Amsterdam wil daarin met een oproep "voorkomen dat bewakingsbeelden verloren gaan, die licht kunnen werpen op de overval op het gezin van voetballer Eran Zahavi".

2 uur geleden