Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Arsenal wint bij Chelsea en houdt Champions League in zicht

LONDEN (ANP) - Arsenal heeft in de Premier League de stadsderby tegen Chelsea gewonnen. De ploeg van trainer Mikel Arteta gaf op Stamford Bridge tot twee keer toe een voorsprong uit handen, maar trok de wedstrijd in de tweede helft alsnog naar zich toe: 2-4.

Na 32 minuten hadden de toeschouwers al vier doelpunten gezien. Een te korte terugspeelbal van Chelsea-verdediger Andreas Christensen op zijn doelman Édouard Mendy leidde na 12 minuten tot de 0-1. Eddie Nketiah pikte de bal op en opende de score. Timo Werner trok de stand gelijk, maar via Emile Smith Rowe nam Arsenal opnieuw de leiding. De middenvelder rondde een counter van de 'Gunners' beheerst af. Chelsea kwam opnieuw op gelijke hoogte via een fraaie treffer van aanvoerder César Azpilicueta, die de bal met de buitenkant van zijn voet intikte.

Na bijna een uur spelen zette Nketiah met het nodige fortuin Arsenal opnieuw op voorsprong. Dit keer hield de ploeg van Arteta die wel vast en in de blessuretijd besliste Bukayo Saka het duel uit een strafschop.

Arsenal kwam door de winst op 57 punten, evenveel als Tottenham Hotspur dat de vierde plek inneemt. Chelsea staat met 62 punten op de derde plaats. De top 4 van Engeland plaatst zich voor de Champions League.

Meer uit Voetbal

Malen draagt met treffer bij aan zege van tweede keus Dortmund

DORTMUND (ANP) - Donyell Malen heeft met een doelpunt bijgedragen aan een thuiszege van Borussia Dortmund op FC Augsburg (5-1). De aanvaller maakte de tweede treffer van zijn ploeg.

28 minuten geleden
Arsenal verstevigt koppositie met thuiszege op Bournemouth

LONDEN (ANP) - Arsenal blijft voorlopig koploper in de Premier League. De club uit Londen, in 2004 voor het laatst kampioen, won ook het thuisduel met Bournemouth (3-0). Bukayo Saka benutte een strafschop en Leandro Trossard en Declan Rice troffen in de tweede helft doel.

2 uur geleden
Trainer Schmidt is niet beschikbaar voor Bayern München

LISSABON (ANP/DPA) - Roger Schmidt heeft geen interesse in de functie van hoofdtrainer van Bayern München. "Ik ben niet op de markt", vertelde de voormalig coach van PSV vlak voor de training van zijn huidige club Benfica aan verslaggevers. "Ik sta hier tot 2026 onder contract en wil niet eerder weg."

3 uur geleden
Willem II op 12 mei gehuldigd voor promotie naar Eredivisie

TILBURG (ANP) - Willem II wordt op 12 mei gehuldigd voor de promotie naar de Eredivisie en mogelijk het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie, zo meldt de gemeente Tilburg op haar website. De voetballers en staf wacht een warm onthaal op de Heuvel. Het plein wordt ingericht als evenemententerrein dat opent om 15.00 uur. De festiviteiten duren van 16.00 uur tot 20.00 uur.

Spelers Willem II feestelijk onthaald in Tilburg

TILBURG (ANP) - In hun thuisstad Tilburg zijn de spelers van Willem II enthousiast onthaald door supporters na hun wedstrijd tegen Dordrecht vrijdagavond. In de stad en bij het Koning Willem II stadion, waar de wedstrijd werd uitgezonden op een groot scherm, is een volksfeest uitgebroken.

16 uur geleden
Willem II-aanvoerder Heerkens dolblij na 'fantastisch seizoen'

DORDRECHT (ANP) - Willem II-aanvoerder Freek Heerkens was na het 1-1-gelijkspel in en tegen Dordrecht uiteraard gelukkig met de promotie naar het hoogste niveau. "Willem II hoort thuis in de Eredivisie", zei hij tegen ESPN.

17 uur geleden
Puntenverlies voor aanvaller Zirkzee met Bologna in Turijn

TURIJN (ANP) - Joshua Zirkzee is in de Serie A met Bologna blijven steken op een 0-0-gelijkspel bij Torino. Bologna had bij een zege de derde plek kunnen innemen, maar staat een punt achter op Juventus. Die ploeg komt zondag in actie bij AS Roma.