Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Arrestaties bij mogelijk drugslab in Overdinkel

Arrestaties bij mogelijk drugslab in Overdinkel

OVERDINKEL (ANP) - De politie heeft woensdag meerdere mensen aangehouden bij een boerenwoning in het Overijsselse Overdinkel, op de grens met Duitsland. Op het erf is mogelijk een drugslab aangetroffen, aldus de politie. Er was ook sprake van gevaarlijke stoffen op het terrein aan de Goormatenweg.

Hulpdiensten rukten woensdag massaal uit naar het dorp. Er vloog urenlang een politiehelikopter, volgens een woordvoerder van de politie om steun te bieden aan hulpverleners op de grond. Ook een speciaal team van Defensie voor de omgang met gevaarlijke chemische stoffen is naar Overdinkel afgereisd. Voor de woning staan nog verschillende brandweerwagens en ambulances. Of er mensen gewond zijn geraakt is nog niet bekend.

De meeste hulpdiensten zijn woensdag rond 15.00 uur weer vertrokken, aldus de politie. De politie is bezig met onderzoek. Daarvoor wordt onder andere door de Dienst Sociale Interventies (DSI) van de politie gezocht in een loods op het erf. De wijde omgeving van het pand is afgezet.

Best

De politie meldt woensdag ook dat dinsdag in een bedrijfspand in Best (Noord-Brabant) honderden kilo's en liters aan chemicaliën voor de productie voor synthetische drugs zijn gevonden. In het bedrijfspand aan de Dieze is een 51-jarige man aangehouden.

De politie laat woensdag ook weten op zoek te zijn naar getuigen die de dumping van 35 vaten met vermoedelijk drugsafval hebben gezien in Schardam (Noord-Holland). Deze vaten werden dinsdag rond 07.30 uur gevonden in de berm langs de Kleine Koog en zijn vermoedelijke daar in de nacht van maandag op dinsdag gedumpt.

Meer uit Binnenland

Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Marengo-hoofdverdachte Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

3 uur geleden
Henny Huisman: overlijden Jacques d'Ancona is een koud idee

DEN HAAG (ANP) - Henny Huisman en Jacques d'Ancona kenden elkaar al zo'n veertig jaar en vrijdag overleed d'Ancona plots op 86-jarige leeftijd. "Ik ben heel erg geschrokken, ik ben echt van streek", reageert zijn goede vriend en collega Henny Huisman tegenover het ANP. "Ik vind het een heel koud idee."

4 uur geleden
Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

4 uur geleden
Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona (86) overleden

PATERSWOLDE (ANP) - Journalist en Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn Dagblad van het Noorden, waarvoor D'Ancona begin deze maand zijn laatste stuk schreef.

5 uur geleden
ADO Den Haag geeft voorlopig geen interviews aan Omroep West

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag honoreert voorlopig geen interviewverzoeken van Omroep West, zo meldt de voetbalclub op haar website. De aanleiding is een stuk van de omroep van 31 mei over het afgelopen seizoen van ADO, waarin volgens de club "meerdere feitelijke onjuistheden" zouden staan. De omroep mag wel aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden om daar verslag van te doen.

8 uur geleden
Man opgepakt voor vernielen van graven in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Een 21-jarige man wordt ervan verdacht dat hij tot twee keer toe graven heeft vernield op een begraafplaats in Utrecht. De man uit Vleuten zou in de nacht van 4 of 5 mei hebben toegeslagen op begraafplaats Daelwijck in de wijk Overvecht, en op 12 mei weer.

11 uur geleden
Man aangehouden voor verkrachtingen in studentencomplex in Diemen

DIEMEN (ANP) - Een 21-jarige man uit Diemen is aangehouden omdat hij eerder dit jaar twee vrouwen zou hebben verkracht in een studentencomplex aan de Rode Kruislaan in Diemen. De verkrachtingen vonden plaats in maart en in mei.

11 uur geleden