Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Arrestaties bij drugslab in Overdinkel, twee agenten onwel

Arrestaties bij drugslab in Overdinkel, twee agenten onwel

OVERDINKEL (ANP) - De politie heeft woensdag zeker vier mensen aangehouden bij een boerenwoning in het Overijsselse Overdinkel, op de grens met Duitsland. Op het erf is een drugslab aangetroffen, aldus de politie. Er was ook sprake van gevaarlijke stoffen op het terrein aan de Goormatenweg.

Twee agenten moesten naar het ziekenhuis omdat zij last kregen van hun luchtwegen. De agenten kwamen af op meldingen van stankoverlast op het terrein, aldus een woordvoerder. Ze konden nadat ze door een arts waren gezien weer naar huis.

Hulpdiensten rukten woensdag massaal uit naar het dorp nadat de agenten onwel waren geworden. Er vloog urenlang een politiehelikopter, volgens een woordvoerder van de politie om steun te bieden aan hulpverleners op de grond. Ook een speciaal team van Defensie voor de omgang met gevaarlijke chemische stoffen reisde naar Overdinkel af.

Onderzoek

De politie is bezig met onderzoek naar het drugslab. De Dienst Sociale Interventies (DSI) van de politie heeft de bebouwing op het erf doorzocht. Sommige arrestanten hadden zich verstopt. Het onderzoek zal zeker donderdag voortduren, zegt de politiewoordvoerder. De wijde omgeving van het terrein is afgezet.

De politie meldt woensdag ook dat dinsdag in een bedrijfspand in Best (Noord-Brabant) honderden kilo's en liters aan chemicaliën voor de productie voor synthetische drugs zijn gevonden. In het bedrijfspand aan de Dieze is een 51-jarige man aangehouden.

De politie laat woensdag ook weten op zoek te zijn naar getuigen die de dumping van 35 vaten met vermoedelijk drugsafval hebben gezien in Schardam (Noord-Holland). Deze vaten werden dinsdag rond 07.30 uur gevonden in de berm langs de Kleine Koog en zijn vermoedelijke daar in de nacht van maandag op dinsdag gedumpt.

Meer uit Binnenland

Raad stemt over tweede termijn Halsema als burgemeester Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse gemeenteraad stemt woensdag over de tweede termijn van burgemeester Femke Halsema. Zij liet in september weten nog zes jaar burgemeester van de hoofdstad te willen zijn. Het debat en de stemming hierover zijn niet openbaar, maar doet de raad in het geheim.

30 minuten geleden
Commissie Haagse raad praat over rellen Eritreeërs

DEN HAAG (ANP) - In een commissie van de gemeenteraad van Den Haag wordt woensdag gedebatteerd over de rellen rond een Eritrees feest zo'n anderhalve week geleden. Enkele honderden tegenstanders van de machthebbers in Eritrea probeerden toen een feest van aanhangers van het bewind aan te vallen. Daarbij raakten ze slaags met de politie.

46 minuten geleden
Partijen geven informateur Putters stof tot nadenken

DEN HAAG (ANP) - De gesprekken maandag en dinsdag met vrijwel alle partijleiders hebben informateur Kim Putters stof tot nadenken gegeven. Hij noemt de situatie "complex" en wil eerst de opgehaalde inzichten "op een rij zetten", voordat hij vervolggesprekken plant. Dat zei hij dinsdagavond na afloop van de gevoerde gesprekken.

9 uur geleden
Dassen blijft pleiten voor meerderheidskabinet zonder PVV

DEN HAAG (ANP) - Volt-leider Laurens Dassen vindt dat de poging om een meerderheidskabinet te vormen met de PVV is mislukt, zei hij dinsdag voor zijn gesprek met informateur Kim Putters. "Wat ons betreft kan met andere partijen gesproken worden over een meerderheidskabinet."

10 uur geleden
Ook SGP wil liefst meerderheidskabinet PVV, VVD, NSC en BBB

DEN HAAG (ANP) - Als het aan de SGP ligt, vormen PVV, VVD, NSC en BBB samen een kabinet. "In wat voor variant dan ook", zei SGP-partijleider Chris Stoffer na zijn gesprek met informateur Kim Putters. Zijn voorkeur is een meerderheidskabinet. Als dat niet haalbaar is, kan wat Stoffer betreft worden gedacht aan een "minderheidsvariant". Als ook dat niet lukt, is een extraparlementair kabinet pas een optie.

10 uur geleden
Kamer roept Van der Wal ter verantwoording over EU-natuurwet

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil deze week in debat met demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) over de gevolgen van de natuurherstelwet die het Europees Parlement dinsdag heeft goedgekeurd. Een voorstel van BBB-leider Caroline van der Plas kreeg genoeg steun van andere fracties.

11 uur geleden
14 verdachten rellen Eritreeërs Den Haag donderdag voor raadkamer

DEN HAAG (ANP) - Veertien verdachten van de rellen bij zalencentrum Opera in Den Haag staan donderdag voor de raadkamer van de rechtbank in Den Haag en horen of ze langer vast moeten blijven zitten. Dit meldt het Openbaar Ministerie in Den Haag.

11 uur geleden