Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Arrestaties bij anti-lockdownprotest in Denemarken

Arrestaties bij anti-lockdownprotest in Denemarken

KOPENHAGEN (ANP/DPA/AFP) - De Deense politie heeft acht arrestaties verricht bij een anti-lockdownprotest in Kopenhagen. In de hoofdstad waren volgens de autoriteiten zo'n 1200 mensen de straat opgegaan. Het ging om het eerste grote protest sinds de regering afgelopen week een gedeeltelijke versoepeling van de coronamaatregelen aankondigde. Die gaat volgens de oppositie niet ver genoeg.

De protestbijeenkomst van zaterdagavond verliep overwegend vreedzaam. Een groep die zich 'Men in Black' noemt had opgeroepen tot de manifestatie op het plein bij het stadhuis. De politie arresteerde onder meer mensen voor het afschieten van vuurwerk en ordeverstoringen.

In Denemarken eisen sommige critici van het regeringsbeleid dat lockdownmaatregelen sneller worden afgebouwd. Denen kunnen vanaf maandag wel weer naar sommige winkels en er mogen meer mensen meedoen aan sportevenementen in de buitenlucht. Veel andere maatregelen zijn verlengd tot begin april, waaronder ook de sluiting van horecazaken.

Het was zaterdag precies een jaar geleden dat Denemarken voor het eerst een coronabesmetting vaststelde. Sindsdien heeft het Noord-Europese land meer dan 200.000 coronagevallen en ongeveer 2350 sterfgevallen gemeld. Denemarken hoopt op termijn 100.000 inwoners per dag te kunnen vaccineren tegen het virus, als daar voldoende vaccins voor beschikbaar zijn.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Johan__ 1 maand geleden
Ook daar doorzien ze de leugen. Nu NL nog

Meer uit Buitenland

VS zetten 10 Russen uit als straf voor beïnvloeding verkiezingen

WASHINGTON (ANP/AFP) - De VS hebben tien Russische medewerkers van de Russische ambassade in Washington uitgewezen en tegen meer dan dertig Russen of Russische instellingen sancties afgekondigd. Het zijn volgens Washington maatregelen wegens Russische pogingen de Amerikaanse verkiezingen vorig jaar te beïnvloeden.

27 minuten geleden
Buitenlandminister VS in Kabul voor terugtrekking troepen

KABUL (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, is in Afghanistan aangekomen voor gesprekken over de terugtrekking van de troepen. Hij legt de Afghaanse regering de plannen voor om vanaf mei tot 11 september alle Amerikaanse militairen terug te trekken. Ook strijdkrachten van buitenlandse partners bij het militaire ingrijpen in het land zullen vertrekken.

1 uur geleden
'Merkel vrijdag ingeënt met vaccin AstraZeneca'

BERLIJN (ANP) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel wordt vrijdag ingeënt met het coronavaccin van AstraZeneca. Dat zeggen bronnen tegen de Duitse krant Die Welt. Merkel is 66 jaar oud en behoort daarmee tot de groep die nog mag worden gevaccineerd met het middel.

1 uur geleden
Macron bij restauratie Notre-Dame 2 jaar na de brand

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse president Macron heeft een bezoek gebracht aan de precies twee jaar geleden deels door brand verwoeste kathedraal Notre-Dame in Parijs. Er zijn op grote schaal herstelwerkzaamheden gaande, die het volgens de planning over precies drie jaar mogelijk moeten maken dat er weer een kerkdienst plaatsvindt. De werkzaamheden lijken dan echter nog niet helemaal afgerond te zullen zijn.

2 uur geleden
Britse royals dragen geen militaire uniformen op uitvaart Philip

LONDEN (ANP) - Leden van de Britse koninklijke familie dragen allemaal burgerkleding tijdens de uitvaart van prins Philip. Koningin Elizabeth heeft voorgesteld dat haar familieleden hun militaire uniformen in de kast laten hangen, berichten Britse media. Zo moeten ongemakkelijke situaties worden voorkomen nu prins Harry zijn militaire eretitels heeft opgegeven.

2 uur geleden
Duitse gezondheidsminister dringt aan op onmiddellijke lockdown

BERLIJN (ANP) - De Duitse gezondheidsminister Jens Spahn heeft de deelstaten opgeroepen niet te wachten met veel strengere beperkingen op te leggen tot daar een wetswijziging voor is aangenomen. Het is volgens hem voor het tot staan brengen van de verspreiding van het coronavirus noodzakelijk om onmiddellijk maatregelen te nemen om het contact tussen mensen "drastisch te beperken". Volgens hem loopt het aantal nieuwe besmettingen uit de hand en wordt de toestand erger dan in de tweede golf van het virus vorig jaar. "We weten door de afgelopen herfst wat er gebeurt als we niet snel handelen", aldus Spahn.

5 uur geleden
Voorstel voor slavernijcompensatie verdeelt parlement VS

WASHINGTON (ANP) - Een Amerikaanse parlementscommissie heeft een voorstel goedgekeurd dat kan leiden tot compensatie voor de nakomelingen van slaven. Dat wordt door voorstanders gezien als een mijlpaal, maar volgens Amerikaanse media is het zeer de vraag of het verdeelde Congres tekent voor het plan. Daar staat in dat een commissie met voorstellen moet komen om zwarte Amerikanen schadeloos te stellen.

6 uur geleden