Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Arrestaties bij actie Duitse politie tegen rechtsextremisten

Arrestaties bij actie Duitse politie tegen rechtsextremisten

EISENACH/BERLIJN (ANP) - De Duitse politie is woensdag in elf van de zestien deelstaten in actie gekomen tegen wat ze rechtsextremistische groepen noemt en heeft vijftig verdachten in het vizier. Ze worden ervan verdacht lid te zijn van een misdadige organisatie. Er zijn volgens Duitse media in ieder geval vier mensen aangehouden in Eisenach. De stad in de deelstaat Thüringen zou de spil vormen van een rechtsextremistisch netwerk. Een van de plekken waar huiszoeking is verricht, is het Thüringse hoofdkwartier van de NPD, de kleine extreemrechtse Nationaaldemocratische Partij van Duitsland.

De vier arrestanten zijn betrokken bij een vechtsportclub in Eisenach, Knockout 51. Ze zouden zich schuldig hebben gemaakt aan mishandeling van vooral linkse activisten. Ze zouden ook geweld hebben geprobeerd uit te lokken tijdens de vele betogingen tegen de coronamaatregelen. De politie is ook in actie tegen een reeds in 2020 verboden club, Combat 18. Daar zouden verdachten het verbod genegeerd hebben.

Meer uit Buitenland

Braziliaanse Lula wil sneller actie tegen misdaad in Amazone

BRASILIA (RTR) - President Luiz Inácio Lula da Silva van Brazilië wil van zijn regering snellere actie in het Amazoneregenwoud om de georganiseerde misdaad te bestrijden. Die draagt bij aan de ontbossing van dit grootste tropische regenwoud van de wereld.

38 minuten geleden
Rutte: Orbán hoeft geen excuses in ruil voor steun voor NAVO-baan

BRUSSEL (ANP) - De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft demissionair premier Mark Rutte niet om excuses gevraagd voor eerdere uitlatingen over Hongarije die volgens dat land onrespectvol waren. Wel is er afgesproken dat Rutte zijn Hongaarse collega een brief stuurt, waarin hij zal uitspreken dat hij beseft dat die verkeerd zijn gevallen. Rutte is "voorzichtig optimistisch" dat ook Hongarije hem zal steunen als nieuwe topman van de NAVO.

1 uur geleden
NAVO-chef Stoltenberg: zeker 20 lidstaten halen 2 procentsnorm

WASHINGTON (ANP/DPA) - Meer dan twintig leden van de NAVO zullen 2 procent van hun bruto binnenlands product aan defensie uitgeven. Dat zei secretaris-generaal Jens Stoltenberg maandag in Washington.

2 uur geleden
Geen deal maar 'nuttige tussenstap' op EU-top over EU-topbanen

BRUSSEL (ANP) - De leiders van de EU-landen zijn het nog niet eens over de verdeling van de belangrijkste EU-posten voor de komende jaren. Hun overleg in Brussel van maandagavond was wel een "nuttige tussenstap", zegt hun voorzitter Charles Michel.

2 uur geleden
Wopke Hoekstra na aannemen EU-natuurherstelwet: 'We hebben haast'

LUXEMBURG (ANP) - De Europese Commissie is opgelucht dat de natuurherstelwet is aangenomen na een lastig parcours langs de EU-lidstaten.

5 uur geleden
Politie Hamburg hield zondag 6 Oranjefans aan rondom EK-wedstrijd

HAMBURG (ANP) - De politie in Hamburg heeft zondag rondom de wedstrijd Nederland - Polen zes Nederlandse voetbalfans aangehouden. Ze worden onder meer verdacht van poging tot zware mishandeling, drugsbezit of verzet tegen de politie. De zes zijn inmiddels weer vrij, tegen hen is een onderzoek gestart.

6 uur geleden
Saudische kroonprins roept op tot erkenning Palestijnse staat

MEKKA (ANP) - De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman heeft landen opgeroepen de Palestijnse staat te erkennen als ze dat nog niet hebben gedaan. Dat meldt staatspersbureau SPA. De troonopvolger deed de oproep in Mekka tijdens een bijeenkomst over de islamitische pelgrimstocht die in de stad plaatsvindt. Door het erkennen van een Palestijnse staat, kan er volgens hem worden toegewerkt naar "duurzame en allesomvattende vrede" in de regio.

6 uur geleden