Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Arrestatie in zaak fataal ongeval meisje Marken

Arrestatie in zaak fataal ongeval meisje Marken

ZUIDERWOUDE (ANP) - Een 28-jarige Duitser is aangehouden in de zaak van het ongeval in Zuiderwoude waardoor eind juli een 14-jarig meisje uit Marken om het leven kwam. Hij is verhoord en daarna weer vrijgelaten, meldt de politie.

De man is volgens de politie de eigenaar van de grijze Mazda die "meer dan vermoedelijk betrokken is geweest" bij het dodelijke ongeval. Hij was ook de bestuurder ervan ten tijde van het ongeval.

De man was door tussenkomst van een Nederlandse advocaat vrijwillig naar Noord-Holland gekomen. Op het politiebureau werd hij aangehouden. Dat hij na verhoor weer is vrijgelaten, is omdat hij wordt verdacht van het verlaten van de plaats van het ongeval. "Dat is geen strafbaar feit waarvoor voorlopige hechtenis is toegestaan. De verdachte kan dus niet langer worden vastgehouden", aldus de politie. De man blijft verdachte in de zaak.

Onderzoek loopt nog

De nabestaanden zijn op de hoogte gesteld. De politie wil gedurende het lopende onderzoek geen nadere inhoudelijke mededelingen doen. Waarom de man op dit moment alleen wordt beschuldigd van het verlaten van de plaats van het ongeval, en niet van bijvoorbeeld het veroorzaken van een dodelijk ongeval, wil een politiewoordvoerster in het belang van het onderzoek dan ook niet zeggen. "Uit het onderzoek is deze verdenking gekomen. Het is een nog lopend onderzoek", vertelt ze.

De 14-jarige Tamar werd op zaterdag 25 juli op de Waterlandse Zeedijk in Zuiderwoude gevonden. Het meisje had ‘s nachts haar ouderlijk huis verlaten. Nadat melding was gedaan van haar vermissing vond de politie haar rond 04.00 uur dood in de berm. Op de dijk waren remsporen te zien. Onderzoek heeft uitgewezen dat ze is omgekomen door een aanrijding.

Een woordvoerder van de familie van het meisje zegt tegen de regionale omroep NH Nieuws dat de familie één ding heel belangrijk vindt: gerechtigdheid voor Tamar. "De familie heeft alle vertrouwen in het Openbaar Ministerie en dat dit tot een einde komt waarbij er gerechtigdheid komt voor Tamar."

Meer uit Binnenland

CBS: voor het eerst in jaren doen meer mensen vrijwilligerswerk

DEN HAAG (ANP) - Zo'n vier op de tien Nederlanders deden vorig jaar vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld bij een sportclub, school of kerk. Daarmee is het aandeel vrijwilligers in 2022 toegenomen na de flinke daling in de coronajaren. Desondanks is deze groep volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nog altijd kleiner dan in de periode voor corona.

2 uur geleden
Explosie op Noordplein in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een explosie heeft maandag even voor middernacht schade aangericht in een portiek op het Noordplein in de Rotterdamse wijk Oude Noorden. Volgens de politie raakte niemand gewond bij de ontploffing.

2 uur geleden
Halsema: optreden nodig als KNVB en Ajax geen maatregelen nemen

AMSTERDAM (ANP) - Als Ajax en de KNVB niet bereid zijn om verdergaande maatregelen te nemen naar aanleiding van de ongeregeldheden zondag in en rond de Johan Cruijff ArenA, dan vindt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema dat ze moet optreden. Ze zou dan kunnen besluiten om bepaalde maatregelen op te nemen in de voorwaarden van een vergunning voor de wedstrijden van Ajax in Amsterdam, of in het uiterste geval verbieden dat er gespeeld wordt. Dat zei Halsema maandagavond in Nieuwsuur.

5 uur geleden
Staatssecretaris: maatwerkafspraken met Tata kosten helaas tijd

VELSEN-ZUID (ANP) - De overheid kan "helaas niet van de ene op de andere dag maatwerkafspraken" maken met Tata Steel over het verankeren van gezondheidsdoelen. Demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Milieu) zei dat tijdens een informatieavond in het Telstar-stadion in Velsen over het recente RIVM-rapport, waarin wordt vastgesteld dat emissies door Tata Steel de levensverwachting van inwoners van het nabijgelegen Wijk aan Zee met gemiddeld 2,5 maand verkorten. Ook is er een verhoogde kans op longkanker en astma in de regio.

6 uur geleden
Ook Maarten van Rossem vertrekt na 2024 bij De Slimste Mens

HILVERSUM (ANP) - Ook Maarten van Rossem zal na het winterseizoen 2024-2025 bij het programma De Slimste Mens vertrekken. Dat meldt de 79-jarige historicus in een gesprek dat De Telegraaf maandagavond op de website heeft gepubliceerd. Eerder maakte ook presentator Philip Freriks al bekend dan te stoppen. Hij zal worden vervangen door Herman van der Zandt.

6 uur geleden
Ruim 38.000 handtekeningen voor sluiting delen Tata Steel

VELSEN-ZUID (ANP) - Greenpeace biedt maandagavond een petitie aan met 38.825 handtekeningen waarin wordt opgeroepen tot sluiting van ziekmakende delen van staalfabriek Tata Steel. Demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Milieu) neemt de petitie in ontvangst tijdens een informatieavond in het Telstar-stadion in Velsen.

8 uur geleden
Rij voor aanmeldcentrum Ter Apel, maar volgens COA genoeg plek

TER APEL (ANP) - Zo'n veertig mensen, onder wie kleine kinderen, staan maandagavond in de rij voor het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel, meldt MiGreat. Volgens de hulporganisatie is het onduidelijk of er voor iedereen een bed beschikbaar is. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) laat weten dat er inderdaad een rij staat bij het aanmeldcentrum, maar dat er de komende nacht voor iedereen onderdak en een bed is.

8 uur geleden