Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Arrestanten van boerenprotest Zwolle weer vrij

Arrestanten van boerenprotest Zwolle weer vrij

ZWOLLE (ANP) - De drie mannen die donderdag werden opgepakt tijdens een actie van boeren in Zwolle zijn allemaal weer op vrije voeten, aldus de politie. Twee mannen werden gearresteerd omdat zij niet voldeden aan een vordering van de politie en de derde werd aangehouden wegens belediging. De actie heeft geen schade veroorzaakt, aldus de gemeente Zwolle.

Zwolle neemt vrijdag contact op met een voorman van de demonstratie om eventueel een afspraak te maken voor een gesprek met burgemeester Peter Snijders. De demonstrerende boeren trokken donderdagmiddag van het provinciehuis naar het gemeentehuis, omdat zij vonden dat de politie te agressief optrad. Dat zou het gevolg zijn van een noodbevel dat de burgemeester uitvaardigde toen er signalen waren dat demonstranten met giertanks en meststrooiers naar de binnenstad van Zwolle zouden willen rijden. De politie schoof onder andere met een shovel een tractor van de weg.

Snijders heeft gezegd dat hij wel met de boeren wil praten, als hem duidelijk is waar dat gesprek over moet gaan. Daarover wordt vrijdag overlegd.

Meer uit Binnenland

Amalia bedankt iedereen voor felicitaties 20e verjaardag

DEN HAAG (ANP) - Prinses Amalia bedankt iedereen die haar heeft gefeliciteerd met haar 20e verjaardag. De prinses van Oranje deelt haar dankwoord via het officiële Instagram-account van het Nederlandse koninklijk huis.

3 uur geleden
Honderden in Den Haag eisen staakt-het-vuren Israël en Gaza

DEN HAAG (ANP) - Honderden mensen voeren zondag actie in Den Haag tegen "de onhoudbare situatie in Palestina en de genocide op de Palestijnse bevolking". Ze eisen onder meer een onmiddellijk staakt-het-vuren en directe toegang voor humanitaire hulp waar die nodig is.

4 uur geleden
De Hoop Scheffer: Rutte maakt hele goede kans als topman NAVO

AMSTERDAM (ANP) - Voormalig NAVO-topman Jaap de Hoop Scheffer schat de kansen voor premier Mark Rutte hoog in om de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO te worden, zei De Hoop Scheffer in het tv-programma Buitenhof. "Ik denk dat onze demissionair premier een hele goede kans maakt."

4 uur geleden
Voetganger overleden na aanrijding met trein op spoorwegovergang

ZUIDHORN (ANP) - Een voetganger is zondagochtend omgekomen door een aanrijding met een trein op een spoorwegovergang in het Groningse Zuidhorn. De politie gaat uit van een ongeluk en doet nog nader onderzoek naar hoe het precies heeft kunnen gebeuren.

4 uur geleden
Vier aanhoudingen na schietpartij Den Haag, vrouw (20) gewond

DEN HAAG (ANP) - Door een schietpartij in een woning aan de Asstraat in Den Haag is even voor middernacht een vrouw (20) gewond geraakt. De politie heeft vier verdachten opgepakt, onder wie een 23-jarige man uit de stad.

5 uur geleden
Lichamen twee vrouwen gevonden bij plek fataal ongeval Delft

DELFT (ANP) - In de buurt van de plek van een fataal ongeval in Delft, waarbij een man om het leven kwam en een ander zwaargewond raakte, zijn twee lichamen in het water gevonden. Dat meldt de politie. Het gaat om twee vrouwen. De politie houdt er rekening mee dat het gaat om twee passagiers van de auto. "Maar dat moet nog met zekerheid worden vastgesteld", aldus een politiewoordvoerster.

5 uur geleden
Voetganger Zuidhorn zwaargewond door aanrijding met trein

ZUIDHORN (ANP) - Een voetganger is zondagochtend ernstig gewond geraakt door een aanrijding met een trein. Het ongeluk gebeurde rond 10.45 uur op een bewaakte spoorwegovergang aan De Gast in het Groningse Zuidhorn.

6 uur geleden