Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Arnhem extra alert op relschoppers tijdens duel Vitesse - AS Roma

Arnhem extra alert op relschoppers tijdens duel Vitesse - AS Roma

ARNHEM (ANP) - In Arnhem is de gemeente donderdag extra alert op relschoppers tijdens het thuisduel met AS Roma in de Conference League. De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch laat weten dat het weren van potentiële relschoppers bij de komende wedstrijden, waaronder die van donderdag, prioriteit heeft. De burgemeester heeft bij Vitesse aangedrongen op het weren van supporters "als er vermoeden is van risico op wangedrag". "Naar aanleiding van de incidenten tijdens de wedstrijd in Utrecht zijn er al een stuk of dertig stadionverboden uitgedeeld, wat mij betreft worden dat er meer", aldus Marcouch.

"Wij willen gewoon een gastvrije wedstrijd waar je met je kinderen naartoe kan gaan", zegt Marcouch. Zoals bij elke voetbalwedstrijd is er donderdag meer politie op de been in Arnhem dan normaal. "Het is van de zotte dat er zo veel politiecapaciteit nodig is om een voetbalwedstrijd te spelen."

Donderdag komt de zogenoemde vierhoek van burgemeester, OM, politie en Vitesse bij elkaar voor een veiligheidsoverleg. Of er extra maatregelen genomen worden, kan Marcouch nu nog niet zeggen. "Dat hangt af van de inschatting van de politie." Bij een eerdere thuiswedstrijd in de Conference League werd er een noodverordening afgegeven voor het centrum van Arnhem voor supporters van de Oostenrijkse voetbalclub Rapid Wien.

Drinkbeker

Afgelopen vrijdag ging het opnieuw mis bij Vitesse tijdens de wedstrijd tegen Sparta. Sparta leidde met 0-1 in het Gelredome van Arnhem toen de wedstrijd na meerdere incidenten werd gestaakt. Zo kreeg doelman Maduka Okoye een drinkbeker tegen zijn hoofd en werd een vuurwerkbom gegooid. Een 25-jarige man werd opgepakt op verdenking van het mishandelen van een vrouwelijke steward tijdens de wedstrijd.

De Supportersvereniging Vitesse baalt er flink van dat supporters de Arnhemse club "in een slecht daglicht" hebben gezet. Voorzitter Roderik van Veelen gaat dinsdag met diverse partijen in gesprek om taferelen zoals die van vrijdag in de toekomst te kunnen voorkomen.

Meer uit Binnenland

Gratis zonnebrandcrème bij stranden en recreatiegebieden

DEN HAAG (ANP) - Diverse gemeenten hebben ook dit jaar palen met gratis zonnebrandcrème geplaatst bij stranden en recreatieplekken om hun inwoners te beschermen tegen verbranding door de zon. Dit weekend kunnen de temperaturen met name in het zuidoosten van het land oplopen tot zo'n 29 graden. Ook de zonkracht kan de komende dagen en het weekend hoog uitvallen.

3 minuten geleden
Brandweer start verkenningsvluchten tegen natuurbranden Veluwe

APELDOORN (ANP) - De brandweer is woensdag begonnen met regelmatige verkenningsvluchten boven de Veluwe, om eventuele beginnende natuurbranden daar snel te ontdekken. Dat is nodig omdat het al langere tijd droog is in de natuur, aldus de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Deze veiligheidsregio is in Nederland de specialist op het gebied van natuurbranden en de bestrijding daarvan.

19 minuten geleden
Reddingsbrigade raadt zwemmen af vanwege lage watertemperatuur

IJMUIDEN (ANP) - Hoewel het komend weekend tropisch warm kan worden, is de temperatuur van het water nog erg laag. Reddingsbrigade Nederland raadt daarom af om langere tijd te gaan zwemmen. "Pootje baden en een korte plons is geen probleem, maar om echt te gaan zwemmen is het water nog te koud", zegt een woordvoerder.

26 minuten geleden
Rutte: in Gronings gasdossier 'ook door mij' grote fouten gemaakt

DEN HAAG (ANP) - Verschillende kabinetten zijn in de fout gegaan in de jaren dat Nederland profiteerde van gaswinning in Groningen, erkent premier Mark Rutte. Ook door zijn eigen kabinetten zijn grote en "ongekende fouten" gemaakt, zei hij aan het begin van het debat naar aanleiding van het parlementaire enquêterapport over het Groningse gasdossier. "En dus ook door mij", voegde hij daaraan toe.

1 uur geleden
Duizenden werknemers met beperking protesteren voor hoger loon

UTRECHT (ANP) - Duizenden werknemers met een beperking hebben woensdag in Utrecht geprotesteerd voor een hoger loon en een hogere reiskostenvergoeding. Volgens de vakbond CNV waren er meer dan 8000 mensen op de manifestatie afgekomen, zo’n 10 procent van de mensen die werkzaam zijn in de sector.

2 uur geleden
Yeşilgöz na belagen journalisten Bloemendaal: van pers blijf je af

DEN HAAG (ANP) - Van de vrije pers blijf je af. Zo reageert minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) woensdag op het verhaal van De Telegraaf, die meldt dat twee journalisten van de krant na afloop van een extra raadsvergadering over een opvanglocatie voor asielzoekers in Bloemendaal zijn belaagd.

2 uur geleden
Warmte houdt aan na tropisch weekend, kans op regionale hittegolf

HOUTEN (ANP) - Dit weekend kan de temperatuur stijgen naar een tropische 30 of regionaal 31 graden. Ook de nachten worden warm en Weeronline spreekt zeker in stedelijke gebieden van "echte plaknachten". Na het weekend blijft het warm en is er kans op een regionale hittegolf.

3 uur geleden