Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Argentinië wil arrestatie Iraanse minister om aanslag in 1994

Argentinië wil arrestatie Iraanse minister om aanslag in 1994

BUENOS AIRES (ANP/AFP) - Bijna dertig jaar na de dodelijke aanslag op het Joodse gemeenschapscentrum Amia in Buenos Aires heeft de Argentijnse regering opgeroepen tot de arrestatie van de Iraanse minister van Binnenlandse Zaken Ahmad Vahidi. Dat meldt het Argentijnse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vahidi, een voormalige leider van de Al-Quds-brigade, was volgens Argentinië een van de meesterbreinen achter de zware aanslag in 1994, waarbij 85 mensen om het leven kwamen. Twee weken geleden achtte een rechtbank in Argentinië de Iraanse regering al verantwoordelijk voor de aanslag. Volgens de rechter voerde de sjiitische Hezbollah-militie de aanval uit in opdracht van Iran.

De internationale politieorganisatie Interpol heeft de autoriteiten van andere landen verzocht Vahidi te arresteren. De landen kunnen zelf beslissen of ze op het verzoek ingaan. Vahidi bezoekt deze week Pakistan en Sri Lanka en zou daar opgepakt kunnen worden.

Meer uit Buitenland

VN-hulporganisatie UNRWA weigert vertrek uit Rafah

RAFAH (ANP) - De VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) verklaart Rafah niet te verlaten. Dit meldt de organisatie kort nadat Israël heeft opgeroepen tot het vertrek van burgers uit het oosten van de stad in de Gazastrook, wat mogelijk wijst op een groot grondoffensief in Rafah in de nabije toekomst.

30 minuten geleden
Functionaris Hamas: evacuatie Rafah is gevaarlijke escalatie

GAZA-STAD (ANP/RTR) - De Israëlische oproep tot evacuatie in het oosten van Rafah is "een gevaarlijke escalatie die gevolgen zal hebben", meent Sami Abu Zuhri, een hoge functionaris van Hamas. Het verplaatsen van burgers is mogelijk een voorbode voor een Israëlisch grondoffensief in Rafah.

43 minuten geleden
Rusland kondigt tests aan met tactische nucleaire wapens

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Rusland heeft aangekondigd oefeningen te zullen doen met tactische nucleaire wapens. Het ministerie van Defensie zegt dat het daarmee het Westen wil afschrikken. "Tijdens de oefening zal een reeks maatregelen worden genomen om de voorbereiding en het gebruik van niet-strategische kernwapens te oefenen", staat in een verklaring.

1 uur geleden
Israël vertelt VS dat actie in Rafah nodig is na stuklopen deal

RAFAH (ANP/RTR) - Het is volgens Israël tijd voor militaire actie in Rafah. De minister van Defensie Yoav Gallant heeft zijn Amerikaanse collega Lloyd Austin verteld dat een operatie nu nodig is, omdat Hamas zou weigeren om tot een deal te komen over een nieuw bestand.

1 uur geleden
Leger Israël roept burgers op tot vertrek uit oosten van Rafah

RAFAH (ANP/RTR/AFP) - De Israëlische strijdkrachten (IDF) zeggen burgers in het oosten van Rafah "aan te moedigen" naar een nabijgelegen "humanitair gebied" te vertrekken. De stap komt mogelijk voorafgaand aan een grootschalig grondoffensief in de zuidelijke stad in de Gazastrook.

3 uur geleden
Rechtse politicus Mulino wint presidentsverkiezingen in Panama

PANAMA-STAD (ANP/AFP/RTR) - De rechtse politicus, investeerder en voormalig minister van Veiligheid José Raúl Mulino heeft zondag de presidentsverkiezingen in Panama gewonnen. Met negentig procent van de stemmen geteld, heeft hij 34 procent van de stemmen binnengehaald en is hij uitgeroepen tot winnaar. Zijn rivaal, Ricardo Lombana, behaalde 25 procent van de stemmen en feliciteerde Mulino met zijn overwinning.

5 uur geleden
Xi ontmoet Macron en Von der Leyen op eerste EU-bezoek sinds 2019

PARIJS (ANP/RTR/AFP) - De Chinese president Xi Jinping is voor het eerst in vijf jaar weer in Europa en heeft maandag een ontmoeting met de Franse president Emmanuel Macron en Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. Volgens een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken wil Xi "stabiliteit brengen in de relatie tussen de EU en China en nieuwe bijdragen leveren aan vrede en stabiliteit in de wereld".

7 uur geleden