Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Argentinie komt betalingsverplichting niet na

Argentinie komt betalingsverplichting niet na

BUENOS AIRES (ANP) - Argentinië is vrijdag voor de tweede keer in minder dan twintig jaar in gebreke gebleven bij het betalen van 500 miljoen dollar (ongeveer 460 miljoen euro) aan rente over zijn obligatieschuld. Maar volgens minister Martin Guzman van Financiën is het land in onderhandeling met zijn schuldeisers over herstructurering van de schuld.

"Er moet nog een aanzienlijke afstand worden overbrugd, maar wat belangrijker is dat alle partijen aan tafel blijven om een oplossing te vinden", aldus de minister. Alom werd al verwacht dat Argentinië voor de negende keer in zijn geschiedenis niet aan zijn betalingsverplichtingen zou kunnen voldoen, nadat het ministerie van Economische Zaken donderdag aankondigde dat gesprekken met internationale crediteuren over herstructurering van 66 miljard dollar schuld worden verlengd. De nieuwe deadline is 2 juni.

De regering van president Alberto Fernandez verwacht een akkoord te bereiken voordat Argentinië aan de volledige gevolgen van zijn wanbetaling lijdt.

Het door de crisis geteisterde Zuid-Amerikaanse land, dat al twee jaar in een recessie verkeert, is momenteel 324 miljard dollar verschuldigd, wat neerkomt op ongeveer 90 procent van zijn bruto binnenlands product. De crisis is verergerd toen de economie werd getroffen door de coronaviruspandemie.

Ondanks dat het land een van de wereldleiders is op het gebied van voedselexport, is Argentinië al acht keer eerder in gebreke gebleven. Voor het laatst in 2001 toen het 100 miljard dollar verschuldigd was. Dat veroorzaakte destijds een pijnlijke sociale en economische crisis.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Boze Tata-medewerkers blokkeren poorten IJmuiden

IJMUIDEN (ANP) - Medewerkers van Tata Steel hebben de ingangen van het complex in IJmuiden geblokkeerd. Ze zijn nog altijd boos over het vertrek van directievoorzitter Theo Henrar, die zonder opgaaf van reden weg moest. Ook zijn ze boos over de reorganisatieplannen. Volgens de ondernemingsraad van Tata gaat het om een wilde actie van in eerste instantie ruim honderd medewerkers.

3 minuten geleden
'1 op de 10 Nederlanders komt niet rond door coronacrisis'

DEN HAAG (ANP) - Een op de tien Nederlanders komt momenteel moeilijk rond vanwege de coronacrisis. Het gaat vooral om mensen met een bijstands- of arbeidsongeschiktheidsuitkering, laagbetaalde zzp'ers en laagbetaalde flexwerkers. Dat meldt platform Wijzer in geldzaken op basis van een onderzoek onder meer dan duizend Nederlanders.

2 uur geleden
'Meer mensen willen gedrag veranderen voor klimaat door corona'

AMSTERDAM (ANP) - Veel mensen zijn zich door de coronacrisis bewust geworden van het klimaat en willen hieraan ook zelf een bijdrage leveren. Zo wil bijna 8 op de 10 Nederlanders minder gaan vliegen en ruim driekwart wil het autogebruik beperken. Dat meldt ABN AMRO op basis van een onderzoek onder meer dan duizend Nederlanders. Toch vragen tegelijkertijd 7 op de 10 Nederlanders zich af of de positieve gevolgen voor het milieu die tijdens de coronacrisis zijn ontstaan, kunnen worden behouden.

2 uur geleden
Burgerinitiatief tegen onduidelijke kosten kapitaalverzekeringen

AMSTERDAM (ANP) - Kapitaalverzekeringen moeten transparanter. Om die reden zijn ConsumentenClaim, de Consumentenbond, de Vereniging Woekerpolis.nl en de Stichting Woekerpolisproces een burgerinitiatief gestart. De organisaties willen een wetswijziging zodat consumenten voortaan volledig worden geïnformeerd over alle kosten die verzekeraars inhouden gedurende de looptijd van zo'n verzekering.

2 uur geleden
Export naar VK goed voor 3,5 procent bbp

DEN HAAG (ANP) - Nederland heeft vorig jaar 28,3 miljard euro aan export naar het Verenigd Koninkrijk verdiend. Dat is 3,5 procent van het Nederlandse bruto binnenlands product (bbp), een lichte daling in vergelijking met eerdere jaren. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

6 uur geleden
Europese beurzen beginnen week met winst

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam is maandag met winst gesloten. Ook de andere Europese aandelenbeurzen gingen omhoog en de koerswinsten liepen in de loop van de dag duidelijk op. De verdere versoepeling van de coronamaatregelen in veel landen bleef zorgen voor optimisme bij beleggers. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China werden daarbij aan de kant geschoven.

14 uur geleden
SNS en RegioBank sluiten per direct ruim 200 geldautomaten

UTRECHT (ANP) - SNS en RegioBank sluiten voorlopig alle ruim 200 geldautomaten in HEMA- en SPAR-winkels. Hierdoor is per direct het merendeel van de circa 250 geldautomaten van de banken uitgezet. SNS heeft daartoe besloten naar aanleiding van een plofkraak op de SNS-geldautomaat in de HEMA in Lisse.

15 uur geleden