Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Argentinië klopt weer bij IMF aan voor financiële steun

Argentinië klopt weer bij IMF aan voor financiële steun

BUENOS AIRES (ANP/RTR) - Argentinië gaat weer met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in gesprek over financiële steun. Het Zuid-Amerikaanse land heeft dat dit weekend laten weten. Volgens het IMF zijn de schulden van Argentinië "onhoudbaar" geworden.

Het land gaat al een paar jaar gebukt onder tal van economische problemen, waaronder een torenhoge inflatie. De Argentijnse overheid zag zich in 2018 al genoodzaakt om bij het IMF aan te kloppen voor een noodkrediet van 50 miljard dollar. Later bleek die steun nog niet voldoende en stemde het fonds in met een verhoging van het bedrag tot circa 57 miljard dollar.

Maar dat steunprogramma is afgelopen najaar in de ijskast gezet toen de centrumlinkse peronist Alberto Fernández de presidentsverkiezingen won. De afspraken met het IMF dateren nog van het bewind van zijn voorganger Mauricio Macri. Zaken doen met het IMF ligt gevoelig in Argentinië. Veel Argentijnen vinden dat de economische crisis in het land in 2001-2002 kwam door de strenge maatregelen die waren opgelegd door het fonds. Er werd in 2018 nog fel geprotesteerd tegen nieuwe inmenging door het IMF.

Meer uit Financieel

Productie industrie eurozone stijgt door achterstallige orders

LUXEMBURG (ANP) - De industrie in de eurozone heeft in juni opnieuw meer geproduceerd dan de maand ervoor, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. Ook ten opzichte van juni 2021 bracht de industrie meer producten voort. In mei nam de productiegroei ook al toe door achterstallige werkzaamheden.

9 minuten geleden
Duitse boeren vrezen mislukte oogsten door droogte

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitse boeren vrezen dat oogsten kunnen mislukken vanwege de enorme droogte. De problemen door de droogte komen bovenop de uitdagingen voor boeren door de sterk gestegen kosten voor energie, kunstmest en veevoer, zegt de president van brancheorganisatie Deutscher Bauernverband (DBV).

1 uur geleden
Moeder Peijnenburg verkoopt meer koek, maar niet in Nederland

LEMBEKE (ANP/BELGA) - De Belgische koekjesbakker Lotus Bakeries, het moederbedrijf van merken als Peijnenburg en Snelle Jelle, verkocht in de eerste helft van dit jaar ruim 6 procent meer koekjes dan in dezelfde periode vorig jaar. Maar door prijsverhogingen deed het bedrijf in Nederland minder goede zaken.

1 uur geleden
Scheepsbouwer Damen heeft voor recordbedrag aan werk liggen

GORINCHEM (ANP) - Scheepsbouwer Damen Shipyards heeft voor een recordbedrag aan werk op de plank liggen. Het bedrijf merkt een grote vraag naar jachten. Daarnaast zit ook de orderportefeuille bij de divisie die werkschepen maakt goed vol.

1 uur geleden
Verzekeraar Aegon zet opmars voort in licht lagere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Aegon zette vrijdag de opmars voort op het Damrak en won ruim 1 procent na een verhoging van het koersdoel door analisten van Berenberg. De verzekeraar kreeg er donderdag al bijna 9 procent bij na goed ontvangen kwartaalcijfers. Beleggers deden het verder rustig aan nu het kwartaalcijferseizoen bijna ten einde loopt. Ook staakte Wall Street donderdag de rally die volgde op de meevallende inflatiecijfers uit de Verenigde Staten.

2 uur geleden
Britse economie krimpt door zuinige consument

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Britse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar gekrompen ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar. Het is de eerste krimp in het Verenigd Koninkrijk sinds het begin van de coronacrisis. De omvang van de economie nam 0,1 procent af, wat wel minder was dan economen in doorsnee hadden verwacht. Vooral huishoudens hielden de uitgaven scherper in de gaten.

2 uur geleden
De Volksbank houdt winst in eerste jaarhelft stabiel

UTRECHT (ANP) - De Volksbank heeft over de eerste zes maanden van het jaar een winst van 95 miljoen euro in de boeken gezet. Daarmee hield het concern achter onder meer SNS en RegioBank 1 miljoen euro meer over onder de streep in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

2 uur geleden