Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Argentinië klopt Australië nipt en is tegenstander Oranje op WK

AL RAYYAN (ANP) - Argentinië heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de kwartfinales van het WK, waarin Oranje vrijdag de tegenstander is. Het verdedigend spelende Australië kwam in de tweede helft terug in de wedstrijd, nadat het duel eigenlijk al beslist leek na doelpunten van Lionel Messi en Julián Álvarez. Australië kreeg in de slotfase nog een goede kans op de gelijkmaker, maar de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni hield stand: 2-1.

Messi speelde zijn duizendste wedstrijd op het hoogste niveau. In alle voorgaande wedstrijden maakte de 35-jarige aanvaller in totaal 788 doelpunten voor FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Argentinië.

Tot aan de openingstreffer van zijn sterspeler had Argentinië het grootste deel van de tijd de bal, maar dat leverde eigenlijk geen kansen op. In de 35e minuut kreeg Messi de bal. De speler van PSG schoot snel voordat een verdediger zijn inzet kon blokkeren. De geplaatste bal verdween laag in de verre hoek achter doelman Mathew Ryan. Het betekende het eerste doelpunt van Messi in de knock-outfase van een WK en zijn negende op een mondiale eindronde. Dat is er één meer dan Diego Maradona.

Doelpoging

Verder kwam Argentinië buiten een hoog schot over van Papu Gómez, de vervanger van Ángel Di María, niet tot een doelpoging in de eerste helft. Kort na rust verliet Gómez het veld voor oud-Ajacied Lisandro Martínez, waarna Manchester City-spits Álvarez even later voor de beslissing leek te zorgen. Hij profiteerde van geklungel van doelman Ryan.

Bondscoach Graham Arnold, oud-speler van Roda JC en NAC Breda, bracht Ajdin Hrustic (ex-FC Groningen) en Craig Goodwin (ex-Sparta Rotterdam) daarna in. Goodwin was belangrijk bij de aansluitingstreffer. Hij haalde ineens hard uit, waarna de bal via Enzo Fernández in het Argentijnse doel belandde. In de slotfase kreeg Australië twee kansen op de gelijkmaker, maar de Argentijnse verdediging en doelman voorkwamen de 2-2.

Zo bereikten de Argentijnen de kwartfinales op het WK. Daarin wacht het Nederlands elftal, een herhaling van de door Argentinië gewonnen halve finale op het WK van 2014 in Brazilië. Argentinië was in Qatar begonnen met een verrassende nederlaag tegen Saudi-Arabië (1-2). Daarna werden Mexico en Polen met 2-0 verslagen.

Meer uit Voetbal

Juve pakt na achterstand door twee penalty's punt in Cagliari

CAGLIARI (ANP) - Juventus heeft ondanks een 2-0-achterstand bij rust een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Cagliari. Het werd 2-2. De eindstand werd vlak voor tijd bepaald door Cagliari-verdediger Alberto Dossena, die de bal in eigen doel werkte.

1 uur geleden
Dender van trainer Timmy Simons naar hoogste niveau in België

BOUSSU (ANP) - De Belgische voetbalclub Dender is gepromoveerd naar het hoogste niveau. De club wordt getraind door oud-PSV'er Timmy Simons (47), die 94 interlands speelde voor België.

2 uur geleden
Roda JC verspeelt tegen De Graafschap punten in promotiestrijd

KERKRADE (ANP) - Roda JC heeft in de strijd om promotie dure punten verspeeld. De nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie speelde thuis met 1-1 gelijk tegen De Graafschap en kan koploper Willem II nu zien uitlopen en achtervolger FC Groningen dichterbij zien komen.

Manier degradatie komt hard aan bij supportersvereniging Vitesse

ARNHEM (ANP) - De manier waarop Vitesse uit de Eredivisie verdwijnt is hard aangekomen bij de supporters van Vitesse. Dat zegt Susanne Wichhart, de voorzitter dan de Supportersvereniging Vitesse. De Arnhemse club kreeg vrijdagmiddag 18 punten in mindering van de licentiecommissie van de KNVB.

3 uur geleden
Manchester United vindt in Wilcox nieuwe technisch directeur

MANCHESTER (ANP) - Manchester United heeft Jason Wilcox aangesteld als nieuwe technisch directeur. Hij komt over van Southampton naar de club van trainer Erik ten Hag.

4 uur geleden
Villa-keeper Martínez toch geschorst na twee gele kaarten

BIRMINGHAM (ANP) - De Argentijnse keeper Emiliano Martínez moet de eerste wedstrijd van zijn club Aston Villa in de halve finale in de Conference League missen. Hij mocht donderdagavond nog op het veld blijven staan nadat hij twee gele kaarten had gekregen, maar is toch geschorst voor de volgende wedstrijd, bevestigt de UEFA aan Sky Sports.

6 uur geleden
City mogelijk zonder Haaland en De Bruyne in FA Cup

MANCHESTER (ANP) - Manchester City kan zaterdag in de halve finale van de FA Cup mogelijk geen beroep doen op Erling Haaland en Kevin De Bruyne. Beiden werden woensdag gewisseld in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid.