Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Architectenbureau ingestorte parkeergarage geeft geen commentaar

Architectenbureau ingestorte parkeergarage geeft geen commentaar

ROTTERDAM (ANP) - Gortemaker Algra Feenstra architects, het architectenbureau achter de zondagavond deels ingestorte parkeergarage van het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein, wil niet reageren op het incident. Daarvoor is het volgens een medewerker van het bureau nog te vroeg. Zij verwijst naar Q-Park, die de garage beheert, maar dat bedrijf was maandagochtend nog niet bereikbaar voor commentaar.

Vermoedelijk liggen er geen slachtoffers onder het puin van de ingestorte garage, meldde de veiligheidsregio eerder.

Maandagochtend is het rustig bij het ziekenhuis, ziet een ANP-fotograaf. De parkeergarage is helemaal afgezet met onder meer witte schermen, dus mensen kunnen niet naar binnen kijken. Er zijn twee parkeerwachten aanwezig die automobilisten, vermoedelijk ziekenhuispersoneel, naar een naastgelegen terrein verwijzen.

Over de parkeergarage bij het St. Antonius ziekenhuis schreef het AD in 2017 dat die veilig kon worden gebruikt, na onderzoek naar de vloerconstructie. De constructie zou dezelfde zijn als die van een parkeergarage in aanbouw bij Eindhoven Airport die op 27 mei 2017 instortte, dus bijna precies zeven jaar geleden. Verschillende onderzoeken concludeerden toen dat het instorten van de parkeergarage in aanbouw kwam door te zwakke vloeren.

Meer uit Binnenland

Westerwolde geeft COA vier weken voor oplossing opvang Ter Apel

SELLINGEN (ANP) - De gemeente Westerwolde geeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) tot half juli de tijd om dagelijks minder dan 2000 mensen op het terrein van het aanmeldcentrum in Ter Apel te laten overnachten. Het COA zou daar vertrouwen in hebben, reden voor de gemeente waarbinnen het aanmeldcentrum ligt tot dan "vinger aan de pols te houden", bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van RTV Noord. Mocht dat niet lukken, "ondernemen we alsnog gerechtelijke stappen".

53 minuten geleden
Basisschool Oss dicht om bedreiging leerlingen groep 8

OSS (ANP) - Basisschool IKC Regenboog in het Brabantse Oss sluit dinsdag de deuren omdat leerlingen van groep 8 volgens de politie online zijn bedreigd. Er zijn meerdere aangiften gedaan, stelt de politie. De scholengemeenschap spreekt zelf van een "onrustige situatie". Een gemeentewoordvoerder wil niets over de situatie zeggen.

1 uur geleden
Vrouw (46) overleden na steekpartij op vrijdag in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een 46-jarige vrouw is overleden na een steekpartij in Amsterdam Nieuw-West in de nacht van donderdag op vrijdag, bevestigt een politiewoordvoerster na berichtgeving van lokale media maandag. De politie kreeg vrijdag rond 01.20 uur meerdere meldingen van een steekpartij bij een flat aan de Ookmeerweg. Daarna werden twee gewonden gevonden, twee anderen werden aangehouden.

2 uur geleden
Minder treinen op meerdere trajecten door kapotte sporen

UTRECHT (ANP) - Door defecten aan het spoor rijden er op meerdere trajecten minder treinen. Zo leidt een kapotte wissel ertoe dat er de rest van de dag veel minder treinen rijden tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen, meldt spoorbeheerder ProRail. De wissel wordt in de nacht van maandag op dinsdag gerepareerd.

3 uur geleden
Inspectie ontevreden over ondersteuning scholieren

UTRECHT (ANP) - Op veel scholen is de extra ondersteuning van leerlingen die daaraan behoefte hebben niet goed genoeg, constateert de onderwijsinspectie. De organisatie deed onderzoek op tweehonderd scholen in het primair onderwijs, tachtig in het (voortgezet) speciaal onderwijs en bij 111 afdelingen van voortgezet onderwijs en praktijkscholen.

3 uur geleden
Vader (59) die dochter (38) neerstak in Uden langer vast

DEN BOSCH (ANP) - De 59-jarige man uit Erp die dinsdagmiddag 11 juni zijn dochter (38) neerstak in Uden, blijft nog zeker veertien dagen langer vastzitten, meldt het Openbaar Ministerie maandag. Hij wordt verdacht van poging tot moord dan wel doodslag. De vrouw raakte zwaargewond, zij ligt nog altijd in het ziekenhuis, aldus het OM.

4 uur geleden
Slachtoffers fatbike-ongeluk Breda 8 en 13 jaar oud

BREDA (ANP) - De twee kinderen die zaterdag gewond raakten bij een ongeluk met een fatbike in Breda, zijn meisjes van 8 en 13 jaar oud. Dat meldt de politie. Het meisje van 8 werd zaterdag met zware verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam, het 13-jarige slachtoffer werd naar een ziekenhuis in Breda gebracht.

4 uur geleden